parentalcontrol MoMoProductions GettyImages3 c65a0caba2fb43b2aef289c0d245ec3a

Vanhemmat tietävät vaikeudet pitää lapset turvassa Internetiä käyttäessään: lapsilukkoa on joko vaikea saada ja käyttää tai niitä ei ole ollenkaan joissakin sivustoissa, peleissä ja mediasisällössä. Hyvä uutinen on, että monet verkkotoiminnot ja -sovellukset tarjoavat vaihtoehtoja, jotka auttavat vanhempia ymmärtämään paremmin eri ikäisille sopimatonta rajoittavaa sisältöä. Voit myös ohjata lapsen toimintaa laitteistolla.

Rajojen asettaminen on perheen asia

Ei ole olemassa erityistä sääntöä, joka auttaisi vanhempia tietämään, kuinka internetin ja pelien rajoitukset asetetaan lapsille. Perheissä on usein eri-ikäisiä lapsia, mikä vaikeuttaa yhden tyyppisen rajan asettamista jokaiselle lapselle. Auttaakseen vanhempia asettamaan erilaisia ​​rajoituksia eri lapsille, monet ohjelmisto- ja suoratoistopalveluntarjoajat antavat vanhemmille mahdollisuuden asettaa rajoituksia eri profiileille. Toiset kuitenkin antavat vanhemmille hyvin vähän vaihtoehtoja. Esimerkiksi Netflix tarjoaa neljä peruskypsyystasoa, joiden avulla vanhemmat voivat päättää, kuka on «pieni lapsi» vai «vanhempi lapsi» jne. Toisaalta iPhonet tarjoavat paljon kattavamman joukon lapsilukkorajoituksia, jotka antavat vanhemmille paljon lisää vaihtoehtoja. Voit asettaa käyttöaikarajoituksia, hallita, mitkä sovellukset voidaan käynnistää lapsen puhelimessa, tai asettaa elokuvien ja musiikin ikärajoituksia iPhonessa, mutta suurinta osaa siitä et voi tehdä Netflixillä. Koska jokaisessa kodissa ja milloin tahansa on laaja valikoima laitteita, saatat joutua määrittämään erilliset ohjaimet useille laitteille ja sovelluksille saavuttaaksesi kullekin lapselle tai perheellesi asettamasi tavoitteet.

Muutama sana verkkoturvallisuudesta

Kun työskentelet lapsilukon kanssa, muista, että ne voivat mennä vain niin pitkälle. Muiden toimien suorittaminen näiden ohjaimien kanssa voi luoda lapsellesi entistä vahvemman turvaverkon. Esimerkiksi salasanat ovat edelleen tärkeitä turvallisuusnäkökulmasta. Aseta vahva salasana, jota lapsesi ei voi murtaa, jotta voit säilyttää asettamasi säätimet. Ryhdy myös varotoimiin kotiverkkosi suojaamiseksi. Jotta muut eivät murtaudu langattomaan verkkoosi, kun lapsesi pelaa pelejä tai tekee muita asioita verkossa, sinun on suojattava langaton verkkosi kunnolla. Muuten, monissa reitittimissä on ohjaimia, joita vanhemmat voivat käyttää, joten Internet-käyttörajoituksia, kykyä estää tiettyjä sivustoja ja muita toimintoja voidaan käsitellä keskitetysti yksittäisen laitteen sijaan. Voit ostaa lapsilukkoreitittimen alle 200 dollarilla; Jotkut ovat saatavilla jopa alle 75 dollarilla. Internet-palveluntarjoajallasi voi olla vaihtoehtoja myös sinulle. Lopuksi kiinnitä huomiota viesteihin, jotka tulevat lapsillesi heidän pelatessaan internetpelejä tai käyttäessään sosiaalista mediaa. Joskus yksinkertainen viesti voi sisältää koodisanoja, joita saalistajat eivät odota vanhempien ymmärtävän; Voit kiertää ongelman seuraamalla tarkasti, kenen kanssa lapsesi on ystäviä esimerkiksi Robloxissa, ja tietämällä, mitä erilaiset lyhenteet, ilmaisut ja idiomit tarkoittavat.

Älä unohda suojata elokuva- ja TV-suoratoistotoimintaa

Jos olet elokuva- ja TV-suoratoisto, Rokulla ja Amazonilla on vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua estämään lapsiasi katsomasta sopimatonta sisältöä, lisäämään ei-toivottuja tilauksia ja paljon muuta. Erilliset sovellukset, kuten YouTube tai Hulu, voivat kuitenkin estää jopa ne, jotka edellyttävät myös erityisten säätimien asettamista sovellukseen lasten pääsyn hallintaan. Kaiken tämän hallitseminen on aikaa vievää, mutta ei vaikeaa; Kun olet saanut sen valmiiksi, voit istua alas ja rentoutua melko itsevarmasti, ellei sinulla ole erityisen tekniikkataitoinen lapsi, joka voi tehdä lopun valinnoistasi. Ota siinä tapauksessa osa viikoittaista tai kuukausittaista rutiiniasi varmistaaksesi, että tarkastukset jatkuvat edelleen.

Keskity lapseesi

Se on hullu maailma kaikille vanhemmille nykyään. Ymmärrämme sen. Olemme myös vanhempia. Voit tehdä monia toimia auttaaksesi lapsiasi pysymään mahdollisimman turvassa, kun et ole lähellä. Ilmoita epäilyttävästä Internet-toiminnasta viranomaisille aina, kun tunnet olosi epämukavaksi. Family Tech -osiomme sisältää kymmeniä artikkeleita, joiden avulla voit määrittää lapsilukon eri laitteissa ja peleissä. Etsi sivustolta nopeasti etsimäsi kohde, jossa tarvitset apua, kuten «Roblox Parental Controls» tai «Apple Music Parental Controls» löytääksesi tarvitsemasi. Internetin turvallinen ja vastuullinen käyttö lapsuudessa opettaa lapsia pysymään turvassa ja luottavaisina kasvaessaan aikuisiksi. Älä pelkää sekoittaa ohjaimia ja soveltaa sopivimpia rajoituksia. Lopuksi, sinä tiedä mikä on lapsellesi parasta.

Por Markus