a delete button close up picture of a keyboard 171114345 57bdf90e5f9b5855e5473e21 scaled

Mitä tietää

 • Avaa Ohjauspaneeli ja valitse Järjestelmä ja turvallisuus > Ylläpidon työkalut > Palvelut.
 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella palvelua, jonka haluat poistaa, ja valitse Ominaisuudetja kopioi sitten palvelun nimi kohtaan Ominaisuudet ikkuna.
 • Avaa komentokehote järjestelmänvalvojana, kirjoita poista scliitä palvelun nimi ja paina Tulla sisään.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit poistaa Windows-palvelun, jonka epäilet sisältävän haittaohjelmia. Ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8-, Windows 7-, Windows Vista- ja Windows XP -käyttöjärjestelmiä.

Poista palvelu, jonka epäilet sisältävän haittaohjelmia

Palvelun poistaminen, jota epäilet käyttäneen tietokoneesi haittaohjelmien saastuttamiseen, on samanlainen kaikissa Windows-versioissa.

 1. Avaa Ohjauspaneeli.

 2. Valitse Windows 10:ssä tai Windows 8:ssa: Järjestelmä ja turvallisuus > Ylläpidon työkalut > Palvelut.

  Windows 7 ja Näytä käyttäjiä valitse Järjestelmät ja ylläpito > Ylläpidon työkalut > Palvelut.

  XP valitse käyttäjät suorituskyky ja ylläpito > Ylläpidon työkalut > Palvelut.

  Polku palveluihin Windows 10:ssä

 3. Etsi palvelu, jonka haluat poistaa, napsauta palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Palvelun Ominaisuudet-valintaikkuna avautuu.

  Napsauta hiiren kakkospainikkeella valikkoa Palveluissa, joissa ominaisuudet on korostettuna

 4. Jos palvelu on edelleen käytössä, valitse Lopettaa. Korosta palvelun nimi, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioida. Kopioi palvelun nimen leikepöydälle. Klikkaus Okei sulkeaksesi Ominaisuudet-valintaikkunan.

  Palvelun ominaisuudet -valintaikkuna

 5. Avaa komentokehote järjestelmänvalvojana.

  Kuvakaappaus järjestelmänvalvojan komentokehotteesta

 6. Tyyppi poista sc. Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tarttua syöttääksesi palvelun nimen. Jos palvelun nimi sisältää välilyöntejä, laita nimen ympärille lainausmerkit. Esimerkkejä ilman välilyöntiä nimessä ovat:

  • sc poista SERVICENAME
  • sc poista «SERVICE NAME»

  Kuvakaappaus "sc delete servicename":stä komentokehoteikkunassa

 7. Lehdistö Tulla sisään suorittaaksesi komennon ja poistaaksesi palvelun. Poistu komentokehotteesta kirjoittamalla Poistu ja paina Tulla sisään.

Tammikuussa 2020 Microsoft ei enää tue Windows 7:ää. Suosittelemme, että päivität Windows 10:een, jotta saat jatkossakin tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea.

Miksi poistaa Windows-palvelut?

Haittaohjelmat asentuvat usein Windows-palveluna, joka latautuu Windowsin käynnistyessä. Näin haittaohjelmat voivat suorittaa ja hallita tiettyjä toimintoja ilman käyttäjän toimia. Joskus virustorjuntaohjelmisto poistaa haittaohjelman, mutta jättää palvelun asetukset. Olitpa sitten siivoamassa virustentorjunnan poiston jälkeen tai yrittäessäsi poistaa haittaohjelmia manuaalisesti, palvelun poistamisen tietäminen voi auttaa.

Por Markus