GettyImages 900246278 5a96ffb56edd6500365d4ae0

Käytät todennäköisesti vähintään yhtä langatonta Bluetooth-oheislaitetta Macin kanssa. Monilla Mac-käyttäjillä on Magic Mouse tai Magic Trackpad liitettynä pöytätietokoneisiinsa. Monissa laitteissa on myös langattomat näppäimistöt, kaiuttimet, puhelimet tai muut laitteet, jotka on yhdistetty langattomalla Bluetooth-yhteydellä. Bluetooth on hyödyllinen oheislaitteille, jotka ovat aina yhteydessä Maciin ja joita käytät vain satunnaisesti. Bluetooth-yhteys voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, kun asiat lakkaavat toimimasta odotetulla tavalla. Nämä korjaukset voivat auttaa. Tämän artikkelin tiedot koskevat Mac-tietokoneita, joissa on käytössä macOS Catalina (10.15) macOS High Sierra (10.13) kautta, mutta useimmat korjaukset toimivat käyttöjärjestelmän vanhemmissa versioissa.

Bluetooth-yhteysongelmien syyt

Tiedät, että sinulla on Bluetooth-yhteysongelma, kun Bluetooth-oheislaite lakkaa toimimasta. Joskus ongelma ilmenee, kun päivität macOS:n tai OS X:n tai vaihdat oheislaitteen paristot. Joskus se tapahtuu ilman näkyvää syytä. Syynä on luultavasti Macin käyttämä vioittunut Bluetooth-asetusluettelo (.plist-tiedosto). Korruptio estää Macia päivittämästä tiedoston tietoja tai lukemasta tietoja tiedostosta oikein. Mikä tahansa näistä voi johtaa ongelmiin. On kuitenkin muitakin syitä, ja melkein kaikki niistä voidaan helposti korjata.

OS X Bluetooth -langattomien ongelmien korjaaminen

Ennen kuin poistat asetustiedoston suoraan Macistasi, kokeile näitä yksinkertaisia ​​ratkaisuja, jotka voivat korjata ongelman.

  1. Kytke Bluetooth-oheislaite pois päältä ja uudelleen päälle.

  2. Tarkista, että paristot ovat hyvät tai vaihda vanhat paristot uusiin.

  3. Varmista, että Bluetooth-oheislaite on yhdistetty Maciin. Avata Järjestelmäasetukset > Bluetooth ja löydä sana Yhdistetty laiteluettelon oheislaitteen alla. Jos sitä ei ole yhdistetty, napsauta Kytkeä -painiketta sen vieressä tai muodosta laitepari uudelleen laitteen mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti.

  4. Sammuta Macin Bluetooth-järjestelmä. Voit poistaa Bluetoothin käytöstä Järjestelmäasetuksista tai Macin valikkorivin Bluetooth-kuvakkeesta. Odota hetki ja kytke se takaisin päälle. Käynnistä Mac ja Bluetooth-laite uudelleen. Jos et näe Bluetooth-kuvaketta Macin valikkorivillä, siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Bluetooth ja valitse Näytä Bluetooth valikkorivillä valintaruutu.

  5. Nollaa NVRAM tai PRAM Macissa. NVRAM (Non-Volatile RAM) on uudempi versio PRAM-muistista (Parameter RAM), joka löytyy vanhemmista Maceista, mutta molemmat sisältävät pieniä määriä muistia ja erot näiden kahden välillä ovat pieniä.

  6. Poista Bluetooth-asetusluettelo. Sisään Kirjasto > Asetuksetetsi tiedosto nimeltä com.apple.bluetooth.plist. Vedä se työpöydälle tehdäksesi kopion olemassa olevasta tiedostosta, joka toimii varmuuskopiona tiedoillesi. Poista Bluetooth.plist-tiedosto Kirjasto > Asetukset kansio ja käynnistä Mac uudelleen. Kirjastotiedosto on oletusarvoisesti piilotettu Macissa. Pääset osoitteeseen Finder > Mennä > Siirry kansioontulla sisään ~/Kirjastoja valitse sitten Mennä. Kun Mac käynnistyy uudelleen, uusi Bluetooth-asetustiedosto luodaan. Koska asetustiedosto on uusi, saatat joutua yhdistämään Bluetooth-oheislaitteet uudelleen Macin kanssa.

  7. Käytä piilotettua Bluetooth-virheenkorjausvalikkoa. Pidä . Paina päästäksesi tähän valikkoon Siirtää ja Valinta näppäimiä ja napsauta Bluetooth-kuvake Macin valikkorivillä. Valitse luettelosta laite, joka aiheuttaa sinulle ongelmia ja valitse Tehdasasetukset.

  8. Nollaa Bluetooth-moduuli. Siirry piilotettuun Bluetooth Debug -valikkoon ja napsauta Virheenkorjausja valitse Nollaa Bluetooth-moduuli. Tämä vaikuttaa kaikkiin Bluetooth-laitteisiin, joita käytät Macin kanssa, mutta nämä laitteet muodostavat yleensä yhteyden uudelleen automaattisesti.

Jos mikään näistä ratkaisuista ei auta, ota yhteyttä Apple-tukeen tai vie Macisi lähimpään Apple Storeen saadaksesi apua.

Por Markus