iPadPro10 AllColors 570534103df78c7d9e8cfa95

True Tone -näyttö käyttää useita antureita säätämään laitteen näytön värilämpötilaa ympäröivien valonlähteiden mukaan. Se ilmestyi ensimmäisen kerran 9,7 tuuman iPad Pron julkaisun yhteydessä, ja se on saatavilla valikoiduissa uudemman sukupolven iPadeissa, iPhoneissa ja Maceissa. True Tone -näytöillä varustetut Apple-laitteet heijastavat vähemmän ja niissä on laaja värivalikoima. Nämä ominaisuudet toimivat käsi kädessä True Tone -tekniikan kanssa, joka säätää näytöllä näkyvät värit valaistusolosuhteiden mukaan tarkemman ja todenmukaisemman kuvan luomiseksi.

Todellinen show Mitä?

Kun katsomme esinettä, emme näe vain itse esinettä. Näemme myös valon heijastuksen, joka kimpoaa kohteesta. Kun olemme aamulla ulkona, tämä valo voi olla hieman punaisempi nousevan auringon takia. Se voi olla keltaisempaa keskellä päivää ja kun olemme sisällä, voimme pomppia enemmän puhdasta valkoista valoa pois kohteesta. Mutta jos et ole koskaan huomannut tätä heijastavaa ympäristön valoa, et ole yksin. Ihmisaivot suodattavat nämä värit näkemistämme kohteista ja kompensoivat näiden valojen heijastusta antaakseen meille selkeämmän kuvan näkemästämme. Hyvä esimerkki tästä on mekko, jota jotkut pitivät valkoisena ja kultaisena. Ihmisaivot päättävät joissakin tapauksissa lieventää värejä tai korostaa niitä toisissa. Koska mekossa käytetyt värit olivat pääosin aivojen värisuodattimen toiminnan rajoilla, sillä oli dramaattinen vaikutus siihen, miten ihmiset kokivat mekon värin.

Todellinen sävy ja valkotasapaino

True Tonella ei ole niin radikaalia vaikutusta, mutta se toimii samanlaisilla periaatteilla ja heijastamattomilla ominaisuuksilla iPadissa, iPhonessa ja Macissa. Valonheijastuksen estäminen on tärkeää, jotta näyttö saadaan luettavaksi, kun olet ulkona päiväsaikaan, mutta se estää myös osan näistä ympäristön väreistä. Ja koska aivomme eivät tiedä olevansa tukossa, on silti vaikea työskennellä kompensoidakseen sitä olematonta valoa. True Tone tulee kuvaan mukautumalla ympäröivään valoon saadakseen asiat näyttämään luonnollisemmilta. Aivomme kompensoivat ympäristön valoa, joka kimpoaa esineistä. Siksi valkoinen paperi näyttää erittäin valkoiselta, katsoitpa sitä kirkkaassa auringossa, kuistin varjossa tai sisällä keinovalolla. Näemme valkoisen «erittäin valkoisena», kunnes jotain vielä valkoisempaa tulee näkökenttään. Mutta entä näyttö, joka on suunniteltu vähentämään heijastuneen valon määrää? Valkoinen tausta iBooks-sovelluksessa voi olla hieman erilainen eri valaistuksissa. Tämä vaikutus ei johdu siitä, että sovelluksen taustaväri muuttuu – se ei muutu – vaan siitä, että aivomme yrittävät suodattaa pois tuon olemattoman ympäristön valon. Tavallaan True Tone lisää lämpimiä värejä ja aivomme suodattavat osan tästä väristä. Tuloksen pitäisi olla lähempänä sitä, mitä näkisimme, jos pitäisimme kädessämme oikeaa paperia.

Joten onko True Tonella suuri ero?

True Tone saattaa tehdä iPadin näytöstä hieman realistisemman, mutta useimmat ihmiset eivät pysty erottamaan eroa, ellet laita yhtä laitetta tällä tekniikalla ja toista ilman sitä vierekkäin. True Tone -sovelluksella voi olla suotuisa vaikutus niille, jotka käyttävät iPadia valokuvien tai videoiden muokkaamiseen ja haluavat tarkentaa kuvien värejä. Tämä ominaisuus voi olla erityisen hyödyllinen verrattaessa värejä todelliseen valokuvaan.

True Tone ja DCI-P3:n laaja värivalikoima

True Tone -näyttö saa paljon painamisaikaa, mutta todellinen syy, miksi 9,7 tuuman iPad Pron näyttö näyttää paremmalta kuin mikään muu iPad, on sen tuki DCI-P3 Wide Color Gamuille, joka muuttaa iPadin väriä. . DCI-P3:n laaja värivalikoima pystyy näyttämään 26 prosenttia enemmän värejä kuin monissa näytöissä ja televisioissa käytetty sRGB-värialue, ja se vastaa monien digitaalisten elokuvien väriavaruutta. Jos katsot iPad Pron True Tone -näyttöä ja uskot, että kuva näyttää uskomattomalta, sillä on todennäköisesti yhtä paljon tai enemmän tekemistä DCI-P3:een siirtymiseen kuin True Tone -tekniikka. Saat kuitenkin upean näytön, kun yhdistät kaikki nämä tekniikat.

OK, True Tone on hieno, mutta miten saan sen pois päältä?

True Tone ei ehkä sovi kaikille. Jos käsittelet valokuvia tai videoita, haluat ehkä ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä riippuen siitä, mitä yrität tehdä. True Tone on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä:

  • Siirry macOS:ssä osoitteeseen Järjestelmäasetukset > Näytöt ja poista valintamerkki vieressä oikea sävy.
  • Siirry iOS:ssä ja iPadOS:ssä osoitteeseen asetukset > Näyttö ja kirkkausja käännä kytkin pois päältä -asentoon vieressä oikea sävy.

Voit käyttää True Tonea Night Shiftin kanssa. Säädä Night Shiftin värien lämpöä laitteesi näyttöasetuksista ja ota automaattinen kirkkaus käyttöön tai poista se käytöstä.

Por Markus