GettyImages 504130519 b34a4e6b640c42e0bb4fea14c0551875

Mitä tietää

 • Avata asetukset > Kenraali > Näppäimistö. Siirrä vieressä olevaa liukusäädintä Automaattinen korjaus päälle tai pois päältä -asentoon.
 • Tarkista oikeinkirjoitus korostaa tuntemattomia sanoja, kun automaattinen korjaus on poistettu käytöstä. Se tarjoaa käyttäjälle ehdotuksia hyväksyä tai ei.
 • Äänisantely ohittaa kirjoittamisen, mutta pitää automaattisen korjauksen ja oikeinkirjoituksen tarkistuksen aktiivisena.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka automaattinen korjaus otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä iPhonessa ja iPadissa. Se sisältää tietoja oikeinkirjoituksen tarkistusvaihtoehdosta ja muita näppäimistövinkkejä. Nämä tiedot koskevat iPhone- ja iPad-laitteita, joissa on iOS 15 – iOS 10 ja iPadOS 15 – iPadOS 13.

Ota automaattinen korjaus käyttöön tai poista se käytöstä

Automaattinen korjaus on hyödyllinen ominaisuus, mutta et ehkä halua sitä olevan jatkuvasti päällä. Kaikesta hyvästä, mitä se voi tehdä ja säästää aikaa, automaattiset korjausvirheet voivat olla kiusallisia, turhauttavia tai tahattomasti hauskoja. Näin voit poistaa ominaisuuden käytöstä, jos haluat mieluummin luottaa iPadin tai iPhonen kirjoitustaitosi. Ota automaattinen korjaus käyttöön tai poista se käytöstä Asetukset-sovelluksessa.

 1. Käytössä Talo näyttöä, napauta asetukset sovellus.

 2. Napauta Kenraali.

  Kuinka poistaa elokuvia iPadista

 3. Napauta Näppäimistö.

  Mukautettu näppäimistö iPadissa

 4. Lehdistö Automaattinen korjaus vaihtokytkin kytkeäksesi sen päälle tai pois päältä.

  Poista automaattinen korjaus käytöstä iPadissa

 5. Kun automaattinen korjaus on pois päältä, iPhone tai iPad muuttaa automaattisesti niiden sanojen kirjoitusasua, joiden se uskoo olevan kirjoitettu väärin.

Automaattinen korjaus, kun automaattinen korjaus on pois päältä

Tarkista oikeinkirjoitus -vaihtoehto etsii tuntemattomia sanoja ja oikeinkirjoituksia. Silti voit hallita sitä, muuttaako iPad niitä. Kun kirjoitat, iOS ja iPadOS merkitsevät kaikki epäilyttävät sanat punaisella pisteviivalla.

Tarkista oikeinkirjoitus iPadilla

Kun sana on korostettu tällä tavalla, napauta sitä. Yläpuolelle tulee valikko, jossa on kolme vaihtoehtoa. Napauta oikeaa sanaa tai kirjoita sana uudelleen, kunnes se on oikea. Oikeinkirjoituksen tarkistus valitsee sanan automaattisesti, joten kirjoittamasi teksti korvaa korostetun tekstin. Ennakoiva kirjoittaminen ehdottaa sanoja kirjoittaessasi. Kun kirjoitat pitkää sanaa, pidä silmällä näppäimistön yläosassa olevia ennusteita. Jos haluat käyttää jotakin ehdotuksista, täydennä sana napauttamalla.

Vielä muutama näppäimistövinkki iPhonelle ja iPadille

Pidä kahta sormea ​​näppäimistöllä päästäksesi iPadin virtuaaliseen ohjauslevyyn. Tämä ele tyhjentää näppäimet ja antaa sinun siirtää kohdistinta sormillasi. Jos iPhonesi tukee 3D Touchia, aktivoi virtuaalinen ohjauslevy painamalla näppäimistöä yhdellä sormella. Numerot ja erikoismerkit näkyvät joidenkin kirjainten yläpuolella iPadin näppäimistöllä. Ota nämä vaihtoehtoiset numerot ja merkit käyttöön pitämällä näppäintä painettuna. Liu’uta sitten sormeasi ylös ja tee valintasi. Äänisanelu ohittaa kokonaan kirjoittamisen, mutta pitää silti automaattisen korjauksen ja oikeinkirjoituksen tarkistuksen vaihtoehdot käytettävissä. Lehdistö mikrofoni näppäin välilyöntinäppäimen vieressä ja puhu kirjoittaaksesi viestin. Lisää pilkku tai piste saneleessasi, esim. «pilkku» tai «jakso».

Por Markus