photo 1553928541 d0ca7560d96a 1ac698b33fa248b8826e453398e80955

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Substack ryhtyy julkaisemaan verkkosarjakuvia.
  • Sarjakuvat nauttivat jo kukoistavasta indie-julkaisusta.
  • «Sisällön» keskitetyt palvelut ovat hyödyllisiä, mutta huolestuttavia.

Uutiskirjeen julkaisija Substack ryhtyy sarjakuvaan. Näyttää täydelliseltä istuvalta. Substack on allekirjoittanut useita indie-sarjakuvien luojia julkaistakseen uutiskirjealustalla. Uudet sarjakuvat tulevat sähköpostitse ja lukijat voivat maksaa suoraan taiteilijoille. Substack on jo saanut useita suuria nimiä mukaan, mukaan lukien Batman-pääkirjoittaja James Tynion IV. Substack on houkutellut nämä sisällöntuottajat ennakkomaksuilla, jotta he voivat käyttää aikaa yleisön rakentamiseen uudessa kodissaan. «En ole yllättynyt nähdessäni laajentumisen, sillä siinä on paljon järkeä, ja olen aina iloinen nähdessäni, että useammat kirjailijat, taiteilijat ja kuvittajat tulevat itsenäisiksi ja saavat fanien suoraa tukea.» Ryan SingelOutpostin, palvelun, jonka avulla riippumattomat tekijät voivat rakentaa oman pienen mediaimperiuminsa, perustaja kertoi Lifewirelle sähköpostissa.

Sarjakuvat ja Substack

Ensi silmäyksellä verkkosarjakuvat ovat vain yksi luova väline, kuten omat blogit tai yhden kirjoittajan uutiskirjeet. Mutta verkkosarjakuvat ovat erilaisia ​​joissakin suhteissa. Yksi on, että heillä on usein uskollinen ja fanaattinen (hyvällä tavalla) fanikunta. Ja toinen on, että jotkut heistä ovat ansainneet rahaa jonkin aikaa myymällä tavaroita, mainoksia ja tilauksia. Ja tämä on järkevää. Harvat ihmiset ostaisivat t-paidan suosikki talousanalyytikko-uutiskirjeestään, mutta suosikki verkkosarjakuvan? koko matkan. Ja verkkosarjakuvat ovat myös paljon edellä uutiskirjemuotoa. Monet heistä saapuvat jo sähköpostiisi, kun uusi numero on saatavilla. Joten miksi vaivautua Substackiin? En ole yllättynyt nähdessäni laajennuksen, sillä siinä on aika paljon järkeä. Substack on nyt lähes synonyymi tilauspohjaisille sähköpostiuutiskirjeille. Vaatii suuren osan tekijöiden tuloista vastineeksi web-isännöinnistä ja – mikä ehkä vielä tärkeämpää – antaa mahdollisille lukijoille yksi kohde. Meillä käyttäjillä on tapana suosia yhden luukun palveluita Internetissä. Haluamme tietää, että vierailemillamme sivustoilla on kaikki mahdolliset vaihtoehdot, ja Amazon, YouTube ja niin edelleen palvelevat sinua mielellään. Tämä on Substackin kaltainen vetovoima. Sen avulla sisällöntuottajien on helppo veloittaa ja fanien maksaa. Sinua ei ohjata kolmannen osapuolen maksusivustolle, eikä sinun tarvitse hallita useita tilauksia. Kun lukija käyttää Substackia, uusien uutiskirjeiden (ja nyt sarjakuvien ja podcastien) tilaaminen on triviaalia.

Muutoksen pala

Kaikki eivät kuitenkaan ole hyviä uutisia. Substack voi olla kuuma juuri nyt, mutta se vaatii suuria säästöjä vastineeksi ei paljosta. Pohjimmiltaan sisällöntuottajat maksavat Substackille mediansa isännöimisestä ja maksujen käsittelystä. «Uskon, että tekijöiden todellinen riippumattomuus ei ole Patreon/Substack/Pico/Memberful-malli, jossa tekijät ovat riskipääomayhtiöiden vuokralaisia», Singel sanoo. «Kuten edellisvuoden maanviljelijät, nämä yritykset ottavat prosenttiosuuden kaikista tuloista (5-12%).»

Sarjakuvakauppa Tokiossa, Japanissa

Singel’s Outpost, joka tekee jotain vastaavaa Ghost-blogialustan päällä, veloittaa kiinteän maksun jäsentä kohti. Tällä ei ole lukijoille väliä – ainakaan ennen kuin heidän suosikkisarjakuvansa katoaa. Mutta tekijöille se on suuri ongelma. «Tekijöiden, jotka eivät ole vielä keksineet ‘suuri ideaansa’ hahmoaan tai tarinaansa, on turvauduttava tilauspohjansa vahvuuteen saadakseen taloudellista tukea. Näille sisällöntuottajille 10 %:n maksu voi olla tuskallinen kohta, ellei heillä ole lisätuloja. päivätyöstä tai perheestä», Gabe Hernandez, Comical Opinions -sarjakuvasivuston perustaja ja julkaisija, kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

Loppupeli

Substackin loppupeli on helppo havaita täältä. Se alkoi uutiskirjeillä ja tarjoaa nyt podcasteja ja sarjakuvia. Substackista voi helposti tulla mediaimperiumi, joka auttaa indie-julkaisijoita saamaan palkkaa työstään, kuten Patreon tai Ko-Fi. Mutta missä Patreon on enemmän blogi, joka linkittää taiteilijoiden luomuksiin YouTubessa tai heidän podcasteihinsa ja niin edelleen, Substack on keskittyneempi. «Substackilla on hieman etulyöntiasema kilpailijoihinsa nähden, se keskittyy vahvasti sisällön julkaisemiseen», Hernandez sanoo. «Substack-käyttöliittymä on tarkoitettu artikkeleiden ja uutiskirjeiden luomiseen kirjoittajia ajatellen, kun taas Patreon ja Ko-Fi ovat vähemmän sisällön kirjoittamista ja enemmän sisällöntuottajan tukemista suojelijana.» Uskon, että todellinen riippumattomuus tekijöille ei ole Patreon/Substack/Pico/Memberful malli… Substack – ja sen vaihtoehdot – on todellinen siunaus tekijöille ja heidän yleisölleen. Ei ole koskaan ollut helpompaa maksaa ihmisille heidän luomuksistaan. Mutta vaaranammeko päätyä toiseen monoliittiin, kuten YouTube? «Muutama askel eteenpäin (olettaen, että tämä siirto onnistuu), Substack voisi olla oletusarvoinen digitaalinen tilausjulkaisualusta jokaiselle lehtikioskista tai kirjakaupasta löytyvälle uutiskirjeelle ja aikakauslehdelle», Hernandez sanoo.

Por Markus