GettyImages 1032622186 88cad71a36704230897d7d982a1b7698

Jos Windows Media Player 12 ei toimi oikein eikä yksinkertainen uudelleenkäynnistys – tai sen oletuskokoonpanon palauttaminen – auta, poista ohjelma ja asenna se uudelleen tietokoneeltasi. Tämän toimenpiteen pitäisi ratkaista Windows Media Playerin virheet, jos ne liittyvät ydinohjelmatiedostojen eheyteen. Toisin kuin muut ohjelmat, jotka voit asentaa uudelleen, sinun ei kuitenkaan tarvitse poistaa Windows Media Playerin asennusta, eikä sinun tarvitse ladata sitä verkkosivustolta, kun haluat asentaa sen. Poista sen sijaan Windows Media Player käytöstä Windowsin ominaisuudet -apuohjelmassa tai ota se käyttöön, jotta se voidaan lisätä takaisin tietokoneeseen. Esittelemämme menettely toimii kaikissa tällä hetkellä tuetuissa Windows Media Playerin ja Microsoft Windowsin versioissa. Windows Media Player 11 toimi Windows Vistan kanssa; Microsoft ei tue kumpaakaan aktiivisesti.

Kuinka poistaa Windows Media Player käytöstä

Windows Media Player 12 sisältyy Windows 10:een, Windows 8.1:een ja Windows 7:ään. WMP:n poistaminen käytöstä on identtinen kaikissa näissä Windows-versioissa.

  1. Avaa Suorita-valintaikkuna painikkeella Win+R pikakuvake.

  2. Syötä valinnaisia ​​ominaisuuksia Tilaus.

  3. Etsi ja laajenna . alkaen Mediaominaisuudet -kansiossa Windows-sovellukset ikkuna.

  4. Poista valinta vieressä olevasta ruudusta Windows Media Player.

  5. Klikkaa Joo kysymykseen siitä, kuinka Windows Media Playerin poistaminen käytöstä voi vaikuttaa muihin Windowsin ominaisuuksiin ja ohjelmiin. WMP:n poistaminen käytöstä poistaa myös Windows Media Centerin käytöstä (jos se on myös asennettu).

    Poista Windows Media Playerin asennus Windowsin ominaisuudet -apuohjelmalla.

  6. Klikkaus Okei päällä Windows-sovellukset ikkuna ja odota, kunnes Windows poistaa Windows Media Player 12:n käytöstä. Se, kuinka kauan se kestää, riippuu pääasiassa tietokoneesi nopeudesta.

  7. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Sinua ei kehoteta käynnistämään uudelleen Windows 10 tai Windows 8, mutta on silti hyvä käytäntö aloittaa, kun poistat Windowsin ominaisuudet käytöstä tai poistat ohjelmia.

Ota Windows Media Player käyttöön

Jos haluat asentaa Windows Media Playerin uudelleen, toista yllä olevat vaiheet, mutta laita valintamerkki vieressä olevaan ruutuun Windows Media Player in Windows-sovellukset ikkuna. Jos WMP:n poistaminen käytöstä poisti jotain muuta, kuten Windows Media Centerin, voit ottaa myös sen uudelleen käyttöön. Älä unohda käynnistää tietokonettasi uudelleen, kun olet asentanut Windows Media Playerin. Useimmissa Windows 10 -tietokoneissa on oletusarvoisesti Windows Media Player, mutta jos versiossasi ei ole, voit ottaa sen käyttöön lataamalla Microsoftin Media Feature Packin. Olemme koonneet luettelon yleisistä WMP-ongelmista ja vinkeistä niiden korjaamiseen sekä luettelot WMP-laajennuksista toiminnallisuuden laajentamiseksi tai vaihtoehtoisista mediasoitinohjelmista, jos et ole enää intohimoinen WMP:hen.

Por Markus