how to control lights with alexa ad094995ef8f47afb017decb3e9c0a9a

Amazon Echo -kaiuttimet eivät ole vain musiikin toistamiseen ja Alexalle kysymysten esittämiseen; voit käyttää ääniavustajaa valojen ja muiden älykkään kodin tuotteiden ohjaamiseen. Jos haluat lisätä kotiisi Alexa-ohjattuja valoja, se on melko helppoa.

Kuinka Alexa-ohjatut valot toimivat?

Älypolttimoiden käytön aloittamiseen on monia tapoja. Voit ostaa älypolttimot, kytkeä tavallisen polttimon älypistokkeeseen tai asentaa seinällesi älykytkimen tavallisten kattovalojen ohjaamiseksi. Älykkäitä lamppuja on kahta tyyppiä: polttimot (kuten LIFX), joissa on integroitu Wi-Fi ja jotka toimivat itsenäisesti, tai polttimot, jotka on yhdistettävä älykkään keskittimeen (yleensä Zigbee-langattoman verkkostandardin avulla). Philips Hue on luultavasti paras esimerkki napapohjaisesta valaistusjärjestelmästä. Sitten on älyliittimet. Jos esimerkiksi haluat ohjata lattiavalaisinta, Kasa on yksi monista yrityksistä, jotka myyvät älyliittimiä, joilla voidaan kauko-ohjata kaikkea, mitä siihen kytket. Ja jos haluat mieluummin ohjata kattovalaisimien «tyhmiä» lamppuja, Lutron on yksi monista yrityksistä, jotka valmistavat Alexa-yhteensopivia kytkimiä, jotka voit asentaa seinällesi vanhan kytkimen tilalle. Vaikka kaikki nämä vaihtoehdot saattavat tuntua hämmentävältä, sillä ei ole väliä, mitä menetelmää käytät (voit jopa yhdistää useita järjestelmiä). Varmista, että paketissa lukee, että se toimii Alexan kanssa ja että teet liiketoimintaa.

Alexa Controlled Lights -valojen määrittäminen

Jotta voit aloittaa älypolttimiesi käytön, sinun on ensin määritettävä ne Alexan kanssa virallisen sovelluksen avulla. Toimi seuraavasti:

 1. Asenna lamppu, pistoke tai kytkin ohjeiden mukaan. Sinun on luultavasti ladattava sovellus, luotava tili ja määritettävä laite. Älykäs gadgetisi pitäisi toimia itsestään ennen kuin lisäät sen Alexaan.

 2. Kun olet asentanut laitteen, käynnistä Alexa-sovellus ja napauta Laitteet -välilehti näytön oikeassa alakulmassa.

 3. Lehdistö + näytön oikeassa yläkulmassa ja napauta sitten Lisää laite.

 4. Valitse lisättävän laitteen tyyppi, kuten a valoa, pistoketai vaihtaa. Alexa-sovellus kysyy sitten, mitä tuotemerkkiä olet asentamassa. Valitse se ja seuraa ohjeita, jotta Alexa löytää valosi.

 5. Ennen kuin yrität ohjata uutta lamppua, nimeä se uudelleen niin, että se on helppo muistaa ja Alexan on helppo ymmärtää, kun sanot sen ääneen. Napauta Laitteet-välilehdellä uutta lamppua, kytkintä tai pistoketta ja napauta muokata kuvake (oikeassa yläkulmassa hammaspyörän muodossa). Nimeä valo uudelleen ja tallenna muutokset.

Ohjausvalot Alexan kanssa

Kun asennus on valmis, on kaksi tapaa ohjata valoja:

 • Sanoa «Alexa, käynnistä [name of light]
 • Avaa Alexa-sovellus ja etsi valo laitteiden luettelosta ja kytke se päälle tai pois napauttamalla valoa.

Näyttökaappaukset, jotka osoittavat valojen kytkemisen päälle ja pois Alexa-sovelluksessa.

On myös joitain asioita, joita voit sanoa kirkkauden säätämiseksi, ja jos valosi tukevat tätä, muuta niiden väriä. Tässä on joitain yleisiä komentoja:

 • «Alexa, himmennä makuuhuoneen valo
 • «Alexa, valaise makuuhuone
 • «Alexa, aseta makuuhuoneen valo 50 prosenttiin
 • «Alexa, tee makuuhuoneesta vaaleansininen
 • «Alexa, sammuta makuuhuoneen valo

Jos asennat huoneeseen useamman kuin yhden lampun, voit ryhmitellä ne yhteen niin, että ne voidaan sytyttää tai sammuttaa yhdellä komennolla kerrallaan. Itse asiassa lamppujen ei tarvitse edes olla samassa huoneessa. Voit luoda ryhmän, joka ohjaa kaikkia valoja samassa kerroksessa tai huoneryhmää.

Ajoita ja automatisoi valaistus Alexan avulla

Alexa antaa sinulle mahdollisuuden automatisoida valaistus täysin. Ne voivat kytkeytyä päälle tai pois päältä tiettyyn aikaan päivästä, kun toinen laite aktivoituu (esimerkiksi kun avaat älykkään etuoven lukituksen) tai kun matkapuhelimesi lähtee tai saapuu. Sinulla on monia vaihtoehtoja käyttämällä ominaisuutta, jota Alexa-sovellus kutsuu rutiineihin.

 1. Lehdistö hampurilainen menu näytön vasemmassa yläkulmassa ja napauta sitten rutiini.

 2. Voit luoda uuden rutiinin napauttamalla + (plus-merkki) näytön oikeassa yläkulmassa.

 3. Nimeä rutiini ja seuraa kehotteita kertoaksesi Alexalle, milloin rutiini aktivoidaan ja mitä toimia Alexan tulee tuolloin tehdä. Löydät valot Älykoti osio alla Lisää toiminto.

  Näyttökaappaukset, joissa näytetään rutiinin lisääminen Alexa Lighting -sovellukseen.

Por Markus