modem costs should you buy or rent 5179264 2 1e29354547274d1491bd4fb84dd12c6f

Kun kirjaudut uuteen Internet-palveluun Internet-palveluntarjoajan (ISP) kanssa, sinulla on usein mahdollisuus ostaa modeemi vai vuokrata modeemi Internet-palveluntarjoajalta. Valinta riippuu useista tekijöistä. Sinun on verrattava omistuskustannuksia pitkäaikaisiin vuokrakustannuksiin, kunkin modeemin laatuun ja päivityksen hintaan. Vuokrahinnat ja modeemimallit vaihtelevat huomattavasti ISP:n välillä. Lue kaikki pienellä painettu teksti ja ymmärrä kaikki ennakkokustannukset ja kuukausimaksut sekä osto- että vuokravaihtoehdoista.

Paljonko modeemi maksaa?

Kun kirjaudut Internet-palveluun kaapeli-internet-yhtiöltä tai puhelin-internet-yhtiöltä, myyjä kysyy, haluatko ostaa vai vuokrata modeemin. On parasta vertailla kustannuksia etukäteen, jotta saat selville, mikä on tilanteeseesi edullisin vaihtoehto. Modeemin vuokrauksen kuukausikustannukset vaihtelevat suuresti palveluntarjoajan mukaan. Yleisimmät palveluntarjoajat ja niiden vuokrahinnat ovat:

 • Xfinity: xFi Gateway -yhdistelmämodeemi/reititin hintaan 14 dollaria/kk
 • AT&T: DSL NVG589 -modeemi/reititinyhdistelmä hintaan 10 $/kk
 • Spektri: Langallinen modeemi ei maksa mitään, mutta Wi-Fi-modeemi maksaa 10 dollaria kuukaudessa
 • cox: Yksikaistainen modeemi/reititin maksaa 6,99 dollaria kuukaudessa ja kaksikaistainen 9,99 dollaria kuukaudessa

Yksikaistainen modeemi tukee vain 2,4 GHz, kun taas kaksikaistainen modeemi tukee 2,4 GHz ja 5 GHz. Useimmat uudemmat langattomat laitteet toimivat paremmin 5 GHz:llä, joten kaksikaistainen on yleensä parempi vaihtoehto. Kaapelimodeemien ja Wi-Fi-reitittimien hinnat vaihtelevat 50–350 dollarin välillä. Joten jos päätät ostaa sellaisen keskihintaan, saatat menettää keskimäärin 250 dollaria. Jos kuukausivuokrasi olisi ollut 10 dollaria kuukaudessa, se tarkoittaa, että olet maksanut 250 dollarin modeemin noin kahdessa vuodessa.

Toimiiko mikään modeemi minkä tahansa Internet-palveluntarjoajan kanssa?

Jokainen Internet-palveluntarjoaja ylläpitää luetteloa tietyistä modeemeista, jotka ovat yhteensopivia niiden palvelun kanssa. Jos ostat modeemin heidän tuetuistaan, heidän tukiteknikot voivat yhdistää Internet-palvelunsa ostamaasi modeemiin. Xfinity tarjoaa asiakkaille My Device -sivun, josta voit selvittää, mitkä modeemimallit ovat yhteensopivia tietyn Internet-liittymäsi kanssa.

Katso Spectrumin luettelo valtuutetuista modeemeista, jotka toimivat Spectrum-verkossa. Sinun on valittava nopeustaso, jonka olet tilannut saadaksesi oikean luettelon. Tässä on Coxin luettelo valtuutetuista modeemeista, joita voit ostaa, ja Coxin teknikot auttavat sinua lisäämään laitteen verkkoonsa. Jos sinulla on toinen kaapeli-internet-palvelu, etsi Google-haku yrityksen nimellä ja «yhteensopivat modeemit» löytääksesi tietyn yhteensopivan modeemisivun. Jos sinulla on AT&T tai jokin muu DSL-internet-palvelu, joka vaatii puhelinmodeemin, on parempi vuokrata modeemi. Puhelinmodeemien löytäminen markkinoilta on haaste.

Mitä etsiä modeemista

Voit ostaa yhdistelmämodeemin/reitittimen, joka muodostaa yhteyden Internet-palveluntarjoajasi Internet-palveluun ja tarjoaa kodin Wi-Fi-yhteyden. Et kuitenkaan todennäköisesti löydä samaa laatua ja suorituskykyä näistä yhdistelmälaitteista. Erilaisten laitteiden ostaminen lisää joustavuutta. Voit säästää rahaa keskittymällä ostamaan langallisen modeemin, sillä reititin hoitaa Wi-Fi-verkon. Kun ostat modeemin verkosta tai kaupasta, pidä nämä tiedot mielessä.

 • Yhteensopivuus: Tuo lista Internet-palveluntarjoajasi kanssa yhteensopivista modeemista kauppaan. Näin tiedät tarkalleen, mitä modeemeja voit ostaa ja mitä et.
 • DOCSIS: Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) on protokolla, jonka avulla Internet-palveluntarjoaja voi lähettää Internetin modeemillesi koaksiaalikaapelin kautta. DOCSIS 3.0 -modeemi pystyy käsittelemään jopa 1 gigabitin (1 000 Mbps) siirtonopeuden. Nopeille nopeuksille tarvitaan DOCSIS 3.1. Älä käytä ylimääräistä rahaa DOCSIS 3.1:een, jos ISP-tilauksesi nopeus on alle 1 gigabitti.
 • Kanavan sidonta: Esitetään yleensä kahdella numerolla, kuten 32 x 8, mikä tarkoittaa alavirtaa x ylävirtaan. Tämä on dataa lataavien tai lähettävien kanavien lukumäärä. Mitä enemmän kanavia, sitä enemmän samanaikaista tiedonsiirtoa modeemi pystyy käsittelemään. Alavirran numero on tärkein (koska useimmat ihmiset yleensä lataavat vain Internetistä), joten mikä tahansa numero 16 tai sitä suurempi on enemmän kuin tarpeeksi useimmille kotikäyttäjille.
 • Nopeus: Yleinen modeemin nopeus viittaa latausnopeuteen (latausta ei yleensä määritellä). Niin kauan kuin ilmoitettu nopeus on hieman suurempi kuin ISP-liittymäsi nopeus, se riittää tarpeisiisi.

Pidä kaikki nämä tekijät mielessä ja ole varovainen, ettet maksa liikaa modeemistasi. Osta malli, jota Internet-palveluntarjoajasi tukee, ja varmista, että tekniset tiedot vastaavat Internet-liittymäsi vaatimuksia. Jos maksat tehokkaimmasta ostamastasi modeemista, eikä Internet-palveluntarjoajasi tarjoa tällaista Internet-nopeutta, tuhlaat rahaa.

FAQ

 • Mitä eroa on modeemilla ja reitittimellä?

  Modeemi on se, jota käytät Internet-yhteyden muodostamiseen. Reititin on se, jota käytät Internet-yhteyden jakamiseen kaikkien kotisi langallisten ja langattomien laitteidesi välillä.

 • Miten modeemi nollataan?

  Nollaa modeemi irrottamalla se, odota noin 30 sekuntia ja kytke se takaisin. Alustusprosessi voi kestää muutaman minuutin, ennen kuin voit palata verkkoon.

 • Miten pääset modeemin asetuksiin?

  Modeemin asetusten käyttäminen edellyttää modeemin oletusyhdyskäytävän IP-osoitetta ja oletuskirjautumista. Kirjoita IP-osoite verkkoselaimeen ja kirjaudu modeeminhallintaportaaliin. Yleensä modeemin asetukset löydät kohdasta: asetukset tai Vaihtoehdot.

 • Voinko ostaa vain modeemin?

  Turvallinen! Voit liittää laitteen, kuten tietokoneen, suoraan modeemiin käyttääksesi Internetiä. Mutta jos sinulla on useita laitteita, joita haluat käyttää verkossa, tarvitset myös reitittimen. Nykyään monissa modeemeissa on sisäänrakennettu reititin.

Por Markus