2LW4048042 HeroSquare 7e25ae1c0a8f461dbfc03047ae303254

Mobvoi TicWatch E2

Mitä me pidämme?

 • Erittäin alhainen hinta
 • Hieno näyttö
 • Mukana GPS ja sykeanturi
 • Kohtuullinen akun kesto

Mistä emme pidä

 • Vakavat viiveongelmat
 • Toistuva yhteys puhelimeen
 • Ongelmia laturin kanssa
 • ei kaiutinta

Epäjohdonmukainen suorituskyky, puolisäännölliset irtiyhteydet ja omituiset laturiongelmat tekevät Mobvoi TicWatch E2:sta älykellon, joka on ohitettava.

2.7

Mobvoi TicWatch E2

Mobvoi TicWatch E2

tässä artikkelissa

Ostimme Mobvoi TicWatch E2:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Google ei ole vielä tehnyt omaa älykelloaan, mutta Wear OS:llä varustettuja kelloja on monia, jotka tunnettiin aiemmin nimellä Android Wear. Se ei ole kuin Apple Watch, jossa on vain yksi muotoilu, jossa on väri- ja materiaalivaihtoehtoja: Wear OS -kellot vaihtelevat urheilullisesta tyylikkääseen, modernista klassiseen ja premiumista suorastaan ​​edullisiin. Mobvoin TicWatch E2 kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen luokkaan viimeisessä vertailussa. Tämä ammattikäyttöön tarkoitettu Wear OS -kello on valmistettu pääosin mustasta muovista, eikä se sisällä paljon panachea. Sen on tarkoitus olla edullinen vaihtoehto paljon kalliimmille älykelloille. Mutta monet toistuvat ongelmat tekevät tästä kellosta vaikeasti suositella, jopa tuohon huomattavaan hintaan.

Mobvoi TicWatch E2

Suunnittelu ja mukavuus: huomaamaton, mutta näyttö on loistava

TicWatch E2 on suuri, tukeva älykello, jossa on 1,39 tuuman pyöreä näyttö, jota ympäröi musta muovikehys. Siinä on vähän yksityiskohtia, mukaan lukien pyöreä kuvio kiinteässä renkaassa ja kaltevuus renkaisiin kiinnitettyihin korvakkeisiin, mutta ne ovat kaikki samanvärisiä ja mattapintaisia. Fyysisesti TicWatch E2 ei vain ole kovin havaittavissa. Mutta se ei ole niinkään ongelma kuin mahdollinen mieltymyskysymys. Lisäksi huomaamaton fyysinen muotoilu tarkoittaa, että TicWatchin näyttö voi olla ohjelman todellinen tähti. Tämä voi olla halvempi älykello, mutta suuri 1,39 tuuman AMOLED-näyttö näyttää upealta 400 x 400 -resoluutiolla. Se on yhtä vaikuttava kuin mikä tahansa muu näkemämme älykellon näyttö, vaikka se on paljon värikäs ja kirkas.

Tämä voi olla halvempi älykello, mutta suuri 1,39 tuuman AMOLED-näyttö näyttää hyvältä 400 x 400 resoluutiolla. Kotelossa on vain yksi fyysinen painike, kotelon oikealla puolella. Nopea painallus tuo esiin vierivän sovellusten luettelon, kun taas pitkä painallus tuo esiin Google Assistantin. TicWatch E2:n mukana tulee 22mm musta silikoninen urheiluranneke, jonka voit halutessasi vaihtaa muihin samankokoisiin ranteisiin. Suuresta koostaan ​​huolimatta kello itsessään on uskomattoman kevyt, joten se ei tunnu ollenkaan raskaalta ranteessa.

Asennusprosessi: ei vaivaa ollenkaan

TicWatch E2:n, kuten minkä tahansa viimeisimmän Wear OS -kellon, käyttöönotto on yksinkertainen prosessi. Lataa vain Wear OS -sovellus Android-puhelimeesi tai iPhoneen ja noudata ohjeita, mukaan lukien kellon yhdistäminen, joidenkin asetusten harkitseminen ja vihdoin aloittaminen. Sen ei pitäisi kestää yhteensä muutamaa minuuttia kauempaa.

Mobvoi TicWatch E2

Suorituskyky: joskus hyvä, joskus ei

Ei ole yllättävää, että tämä halpa älykello ei sisällä viimeisintä ja parasta tekniikkaa. Mobvoi TicWatch E2 käyttää Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -sirua, joka debytoi vuonna 2016 ja on sittemmin korvattu nopeammalla Snapdragon Wear 3100:lla. Se on siru, jonka näet useimmissa Wear OS -kelloissa nykyään, mutta ei tässä. Törmäsimme oudoihin merkittäviin viiveisiin, joissa TicWatch E2 vetäytyi jatkuvasti, kun yritimme navigoida käyttöliittymässä. Joskus meidän piti odottaa muutama sekunti nähdäksemme kellotaulun, kun nostimme kelloa tai kosketimme näyttöä. Myös sovellusten tai ilmoitusten avaamisessa oli näkyviä viiveitä. Google Assistantin käyttäminen on tuolloin suurin harmi, sillä joskus sen latautuminen kestää muutaman sekunnin eikä aina suorita tehtävää.

Törmäsimme oudoihin merkittäviin viiveisiin, joissa TicWatch E2 vetäytyi jatkuvasti, kun yritimme navigoida käyttöliittymässä. Nämä eivät ole kaikille Snapdragon Wear 2100 -kelloille ominaisia ​​ongelmia, mutta ne ovat tuskallisia tässä. Se on outoa, koska olemme myös kokeneet aikoja, jolloin kello on erittäin herkkä, kellotaulun nostamisesta käyttöliittymän selaukseen. Se oli hyvin epäjohdonmukaista. Turhauttavaa, että puhelin myös säännöllisesti menetti yhteyden puhelimeen (Samsung Galaxy S10). Yritimme käyttää Google Assistantia ja joskus saimme virheilmoituksen, koska se ei saanut yhteyttä Googleen tai sai myöhässä saapuvia ilmoituksia kellon yhdistämisen jälkeen.

Akku: Vankka käyttöaika, mutta varo latausongelmia

Mobvoi mainostaa 48 tunnin akunkestoa, mutta se tulee merkitä tähdellä: pääset lähelle vain, jos aina päällä oleva näyttö on pois päältä etkä käytä GPS:ää raskaasti kuntoseurantaan. Aina päällä oleva näyttö heikentää akun käyttöikää melkoisesti, etkä luultavasti kestä toista päivää yhdellä latauksella. Vaatimattomalla käytöllä ja näytön ollessa pois päältä, kun et katso sitä, sinun pitäisi voida turvallisesti ohittaa laturi joka toinen ilta. TicWatch E2:n mukana tulee pieni magneettinen lataustelakka, johon kello napsahtaa, mutta sen mukana ei tule seinään kytkettävää virtalähdettä. Se on enemmän kuin pelkkä kustannussäästötoimi, vaan myös mahdollisesti suuri ongelma käyttäjille. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia yhdistää muita nykyaikaisia ​​älykelloja tai älypuhelimia sellaisiin nopeasti latautuviin virtapalikoihin, jotka tulevat monien nykyisten puhelimien mukana, mutta TicWatch E2 ei kestä tätä ylimääräistä latausta. Ilmeisesti se paistaa kaapelia. Huomasimme tämän kantapään kautta, koska TicWatch E2 ei saanut virtaa kaapelista ensimmäisen latauksen jälkeisinä päivinä. Tilasimme vaihtokellon ja kohtasimme pian saman ongelman uudelleen. Lopulta tajusimme, että se tarvitsi vähemmän tehokkaan 5 W:n laturin, kuten iPhonen mukana tulevat pienet latausalustat, ja kolmas latauskaapelimme teki lopulta tempun. Se on kuitenkin vähän naurettavaa, ja Mobvoi olisi voinut välttää ongelman kokonaan heittämällä pienen voimakiven laatikkoon.

Mobvoi TicWatch E2

Ohjelmisto ja tärkeimmät ominaisuudet: Budjettiominaisuudet

TicWatch E2:ssa on tällä hetkellä Wear OS 2.6, uusin versio, ja Googlen älykellon käyttöliittymä on vähitellen muuttunut sujuvammaksi ja hyödyllisemmäksi vuosien varrella. Se ei ole yhtä katseenvangitsija tai intuitiivinen kuin Applen watchOS 5, mutta E2:n mukana tulevat kellotaulut näyttävät hyviltä, ​​ja Play Kaupasta on ladattavissa paljon muuta, puhumattakaan kiinteästä puettavien sovellusten valikoimasta. Se toimittaa ilmoitukset eri sovelluksistasi helposti ja antaa sinulle pientä surinaa ranteessasi aina, kun sinulla on uusi viesti tai sähköpostin esikatselu katseltavaa. TicWatch E2:ssa ei kuitenkaan ole sisäänrakennettua kaiutinta, joten et voi soittaa puheluita puhelimestasi, eikä Google Assistant pysty myöskään puhumaan. Kun puhut mikrofoniin, tulokset näkyvät yksinkertaisesti tekstinä näytöllä. Siitä puuttuu myös NFC-siru mobiilimaksamista varten, joten on joitakin keskeisiä tapoja, joilla tämä halvempi Wear OS -kello on jäänyt ominaisuuksiltaan vajaaksi.

TicWatch E2:ssa on tällä hetkellä Wear OS 2.6, uusin versio, ja Googlen älykellon käyttöliittymä on vähitellen muuttunut sujuvammaksi ja hyödyllisemmäksi vuosien varrella. Se on kuitenkin hyvin varusteltu kunnon suhteen, sillä siinä on sisäänrakennettu GPS, sykeanturi ja jopa 50 metrin vedenkestävyys, mikä tekee siitä uinninkestävän. Yhdessä sen kevyeen painoon tekee TicWatch E2:sta varsin ihanteellisen laitteen juoksujen, vaellusten, pyöräilyn, uintien ja muiden harjoitusten seurantaan, ja se suoriutui ihailtavasti manuaalisissa testeissämme. Omituinen huomautus on, että se seurasi automaattisesti muutamia haamuajoja päivittäisen käyttömme aikana, mikä oli hämmästyttävää. Ehkä juoksimme hieman tavallista nopeammin, mutta sen ei olisi pitänyt aiheuttaa seurantaistuntoa. Se ei ole koskaan ollut ongelma muiden käyttämiemme älykellojen kanssa.

Hinta: se on halpa, mutta siinä on ongelmia

Wear OS -kellojen hinnat vaihtelevat suuresti, ja ne vaihtelevat useisiin satoihin dollareihin muotisuuntautuneilla tai kestävillä malleilla, mutta TicWatch E2 on ehdottomasti yksi halvimmista 160 dollarilla. Se on myös halvempi kuin Fitbit Versa (180 dollaria) ja paljon vähemmän. sitten Samsung Galaxy Watch ($ 330 plus) ja Apple Watch Series 4 ($ 399 plus). Wear OS -laitteiden laajan valikoiman vuoksi ei kuitenkaan ole vaikea löytää muita alle 200 dollarin hintaisia ​​malleja. Esimerkiksi monet Fossilin Wear OS -kellot myydään tänään huomattavilla alennuksilla. Kaikki riippuu siitä, mitä etsit, mutta kuten kaikkialla on todettu, meillä oli todellisia ongelmia TicWatch E2:n kanssa.

Mobvoi TicWatch E2

TicWatch E2 vs Fitbit Versa

TicWatch E2 ja Fitbit Versa ovat kaksi tämän hetken merkittävimmistä vaihtoehdoista, kun on kyse kuntokeskeisistä älykelloista, jotka eivät riko pankkia. Pidämme parempana TicWatchin suurempaa näyttöä ja visuaalista suunnittelua, vaikka Fitbit Versan ohut rakenne sopii paremmin kuntoilutarpeisiin. Fitbit-käyttöliittymä ei ole kovin nopea tai jännittävä, ja siitä puuttuu sisäänrakennettu GPS, mutta kellon ympärillä ajaminen osoittautui silti luotettavammaksi ja vähemmän turhauttavammaksi kokemukseksi kuin TicWatch E2:n käyttäminen. Fitbit Versa tuntuu vakaalta tarjoukselta hintaan nähden, kun taas TicWatch E2 näyttää suurimmaksi osaksi hieman jäykältä.


Lopullinen tuomio

Se ei ole sen arvoista.Ticwatch E2 toimii tasaisesti osan ajasta, näyttö näyttää upealta ja järjetön muotoilu on täysin vankka. Se toimii myös hyvin kuntomittarina, kun haluat. Se kuitenkin kaatui usein testauksen aikana, mikä teki yksinkertaisesta sovellusten avaamisesta tai Google Assistantin aktivoimisesta turhauttavaa harjoitusta. Kun lisäät puhelimemme puolisäännölliset katkaisut ja lataushäiriöt, se ei vain ole hintansa arvoinen. Laita rahasi älykelloon, joka ei tunnu vaarantuneelta.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Samsung Galaxy Fit
 • Samsung Galaxy Watch
 • Fitbit Versa 2

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  TicWatch E2

 • Tuotteen merkki:

  mobvoic

 • MPN

  WG12026

 • Hinta

  159,99 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  tammikuuta 2019

 • Tuotteen mitat

  1,85 x 2,06 x 0,51 tuumaa.

 • Takuu

  1 vuosi

 • Alusta

  käyttää käyttöjärjestelmää

 • Prosessori

  Qualcomm Snapdragon Wear 2100

 • RAM

  512 Mt

 • Varastointi

  4 gigatavua

 • Vedenkestävä

  5 ATM

Por Markus