hero horiz Apple Watch SE Smart Watch 1 914d59fde25d464cb763fc2581d22cff

Apple Watch SE

Mitä me pidämme?

 • Edullisempi kuin Series 6
 • Nopea ja reagoiva
 • Tähtien kuntoseuranta
 • OK akun kesto

Mistä emme pidä

 • Ei aina päällä olevaa näyttöä
 • Ei EKG- tai veren happiantureita
 • Vähemmän tyylivaihtoehtoja
 • Ei kolmannen osapuolen kasvoja

Jos uskot, että et unohda jättää huomiotta hyvinvointiin liittyviä antureita, Apple Watch SE on järkevä vaihtoehto kalliimmalle Apple Watch Series 6:lle.

4.3

Apple Watch SE

Apple Watch SE

tässä artikkelissa

Ostimme Apple Watch SE:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Kuten iPhonesta, Apple Watchista on tullut luotettava vuosittainen laite, ja joka vuosi uusi ja parannettu versio korvaa edellisen version. Uudessa mallissa on aina korkea hintalappu, joten Apple säilyttää yleensä vanhemman version halvemmalla. Mutta Apple teki jotain toisin vuonna 2020. Uuden Apple Watch Series 6:n lisäksi tulee uusi Apple Watch SE, edullisempi malli, joka toimii hybridinä aikaisempien versioiden ominaisuuksia. Siinä on Series 5:n prosessori, mutta ei aina päällä olevaa näyttöä tai Series 6:n hyvinvointiin liittyviä antureita, mutta se maksaa 120 dollaria vähemmän kuin nykyinen lippulaivamalli. Kaiken kaikkiaan Apple Watch SE on edelleen pätevä älykello niille, jotka voivat elää puutteiden kanssa, mutta jos harkitset Apple Watchia, mikä versio on todella rahasi arvoinen?

Apple Watch SE

Suunnittelu ja näyttö: yksi suuri muutos

Apple Watch SE:n mitat ja muotoilu ovat täsmälleen samat kuin Series 6 ja Series 5 ennen sitä, tutulla mini-iPhone-tyyppisellä pyöristetyllä suorakaiteen muotoisella muodolla. Valitsetpa 40 mm tai 44 mm (testatun) version, kirkas ja kompakti kosketusnäyttö on todellakin Apple Watchin tähti, joka tarjoaa värikkään ja herkän kankaan kellotauluille, sovelluksille, hyvinvoinnin ja kuntoilun seurantaan ja muuhun. Ainoa huomattava haittapuoli on, että Apple Watch SE:ssä ei ole Series 5:n ja 6:n aina päällä olevaa näyttöä, mikä tarkoittaa, että näyttö pysyy tyhjänä, jos rannettasi ei nosteta. Aina päällä olevasta näytöstä ei ole hyötyä vain vilauksen saamiseen sillä hetkellä odottamatta hetkeäkään näytön heräämistä eloon, vaan se auttaa myös myymään ajatusta, että se on todellinen kello nykyaikaista digitaalista lähestymistapaa paremmin. Muutamissa ensimmäisissä Apple Watch -malleissa ei kuitenkaan ollut aina päällä olevaa näyttöä, ja ne olivat edelleen tehokkaita, houkuttelevia laitteita.

Apple Watch SE:ssä ei ole Series 5:n ja 6:n aina päällä olevaa näyttöä, mikä tarkoittaa, että näyttö pysyy tyhjänä, jos rannettasi ei nosteta. Apple tarjoaa huomattavasti vähemmän tyylivaihtoehtoja Apple Watch SE:lle: vain perusvärit hopea, avaruusharmaa ja kulta alumiinissa. Series 6 sisältää rohkeita uusia sinisiä ja (tuote)punaisia ​​alumiinivärejä sekä kalliimpia ruostumattomasta teräksestä ja titaanista valmistettuja vaihtoehtoja, mutta ne ovat vain lippulaivamallissa.

Apple Watch SE

Silti sinulla on ainakin mahdollisuus räätälöidä Apple Watch SE samoilla nauhoilla, joita voit käyttää minkä tahansa muun Apple Watchin kanssa, joka palaa alkuperäiseen, riippumatta siitä, valitsetko jonkin Applen monista virallisista vaihtoehdoista tai kolmannen osapuolen. vaihtoehto. Vaihtoehtoja on kumia, nahkaa, kangasta ja ruostumatonta terästä, ja olen henkilökohtaisesti alkanut pitämään parempana Applen ohuesta Velcro Sport Loopista hieman paksumman, kaikkialla esiintyvän urheilullisen kuminauhan sijaan. Toiminnallisesti Apple Watch SE:ssä on samat fyysiset säätimet kuin Series 6:ssa, pyörivä Digital Crown oikealla yhden painikkeen yläpuolella. Crown sopii erinomaisesti valikoiden ja tekstin selaamiseen sekä pitkien vaihtoehtoluetteloiden selaamiseen, kuten kellotaulun mukauttamiseen «komplikaatioilla» tai widgeteillä, kun taas painike tarjoaa helpon pääsyn tällä hetkellä avoinna oleviin sovelluksiin.

Apple Watch SE

Asennusprosessi: käytä iPhonea

Tarvitset iPhonesi Apple Watchin asentamiseen, mutta se on melko vaivaton prosessi. Paina ja pidä pohjassa kellon oikealla puolella olevaa painiketta käynnistääksesi sen, ja pidä sitä sitten lähellä iPhonea, jossa on iOS 14. iPhonesi pitäisi tunnistaa lähellä oleva kello ja skannaa sitten puhelimen kameralla ainutlaatuinen kuvapistekuvio kellossa. kellon näyttö laitteiden yhdistämiseksi. Valitse sieltä, haluatko palauttaa aiemman Watch-varmuuskopion vai aloittaa alusta, kirjautua sisään Apple ID:lläsi ja luoda Watchin pääsykoodin. Valitset myös muutamia yksinkertaisia ​​asennusvaihtoehtoja matkan varrella, mutta muuten se vie vain muutaman minuutin.

Apple Watchista on vähitellen tullut kestävämpi ja hyödyllisempi puettava laite ajan myötä, ja SE-malli tarjoaa edelleen suurimman osan tästä kokemuksesta alhaisemmalla lähtötason hinnalla.

Suorituskyky: Valmiina työhön

Arkikäytössä huomasin, että Apple Watch SE reagoi sujuvasti kaksiytimisen Apple S5 -sirun ansiosta, eli saman, joka löytyy 2019 Apple Watch Series 5:stä. Applen mukaan uusi S6-siru Series 6:ssa täyttää vaatimukset. 20 prosenttia nopeampi ja rinnakkain, huomasin, että sovellukset todellakin latautuivat lyöntiä tai kaksi nopeammin Series 6:ssa. Onneksi Apple Watch SE ei tunnu itsessään hitaalta, vaikka se jäisikin jälkeen viimeisimmästä ja suurimmasta mallista.

Apple Watch SE

Akku: Riippuu käyttötavasta

Ilman aina päällä olevaa näyttöä Apple Watch SE:ssä on kestävämpi akku, joka kestää jopa kaksi täyttä päivää, mikä estää raskaan GPS-käytön. Huolimatta siitä, että pidin kelloa koko päivän ilmoituksia, kevyttä kuntoseurantaa ja hyvinvointiin liittyviä testejä varten ja jätin sen päälle yöksi unenseurantaa varten, pystyin nousemaan aamusta yhdestä nukkumaanmenoaikaan. Toinen päivä kuluu ilman lisäystä. magneettinen latausalusta.

Apple Watch SE

Se on verrattavissa suorituskykyyn, jonka nauhoitin Apple Watch Series 4:llä ilman unenseurantaa, mutta Series 6 ei kestä yhtä kauan. Se on aina päällä olevan näytön haittapuoli. Ja jos seuraat raskasta kuntoa GPS:n avulla, sinun on luultavasti noudatettava päivittäistä latausrutiinia varmistaaksesi, että SE on aina käyttövalmis.

Ohjelmisto ja pääominaisuudet: lähes täydellinen paketti

Apple Watch SE tekee melkein kaikki, mitä Series 6 voi tehdä, mutta siinä on muutamia merkittäviä ominaisuuksien puutteita. Molemmat liittyvät erikoistuneisiin hyvinvointiin liittyviin sensoreihin, jotka suorittavat EKG- ja veren happitestejä. Molemmat auttavat tekemään Series 6:sta houkuttelevan kuluttajien hyvinvoinnin kannalta joillekin käyttäjille, mutta niiden pois jättäminen on varmasti suuri syy siihen, miksi Apple Watch SE maksaa 30 prosenttia vähemmän kuin Series 6.

Apple Watch SE ei yksinään tunnu hitaalta, vaikka se jäisikin jälkeen viimeisimmästä ja suurimmasta mallista. Jopa ilman niitä Apple Watch SE on edelleen vahva hyvinvointi- ja kuntolaite, joka voi seurata aktiviteetteja, kuten juoksua, pyöräilyä ja uintia (se on vedenpitävä) ja edistää liikkumista kestävien älykkäiden aktiviteettirenkaiden avulla. Nämä renkaat antavat yhdellä silmäyksellä yleiskuvan liikkeistäsi, harjoituksistasi ja siitä, kuinka monta kertaa nousit tuoliltasi päivän aikana. He ovat myös sosiaalisia, koska voit olla yhteydessä ystäviin ja perheeseen ja mahdollisesti kannustaa toisiasi liittymään sormuksiisi. Ja vaikka Apple Watch SE menettää yllä mainitut hyvinvointiin liittyvät sensorit, se lukee silti automaattisesti sykkeesi anturin kautta, joka on painettu rannettasi vasten ja väittää varoittavansa, jos sydämesi syke on erityisen korkea, matala tai epäsäännöllinen.

Apple Watch SE

Se väittää myös tekevänsä pieniä asioita koko päivän, kuten pyytävän sinua nousemaan kerran tunnissa, tekemään hengitysharjoituksia tai pesemään kätesi. Voit kytkeä kaikki nämä asiat pois päältä, jos niistä tulee ylivoimaisia, mutta jotkut käyttäjät voivat arvostaa niitä. Unen seuranta on myös saatavilla, kuten tuoreessa watchOS 7 -päivityksessä esiteltiin, ja se väittää tarjoavansa yleiskatsauksen lepotottumuksistasi, kun käytät laitetta yöllä. Se voi kuitenkin pakottaa sinut etsimään toisen ikkunan Apple Watch SE:n lataamista varten. Kuntotarpeiden lisäksi Apple Watchilla on monia muita päivittäisiä käyttötarkoituksia ja etuja. Voit käyttää sitä ilmoitusten lukemiseen, jolloin sinun ei tarvitse kurkottaa iPhonea taskussasi tai laukussasi ja jopa vastata viesteihin ja sähköposteihin. Voit soittaa puheluita ranteessasi, kuunnella musiikkia ja podcasteja Bluetooth-kuulokkeiden (kuten Applen AirPods) kautta ja saada hyödyllisiä kävelyohjeita, mukaan lukien haptisen pulssin rannetta vasten, kun on aika kääntyä.

Jotkut saattavat haluta maksaa ylimääräisistä Series 6 -eduista, mutta kaikille muille Apple Watch SE on paljon järkevämpi vaihtoehto. Apple Watchista on vähitellen tullut kestävämpi ja hyödyllisempi puettava laite ajan myötä, ja SE-malli tarjoaa edelleen suurimman osan tästä kokemuksesta alhaisemmalla lähtötason hinnalla.

Hinta: Vakava säästö

Apple Watch SE maksaa 279 dollaria 40 mm:n Wi-Fi-malleista ja 309 dollaria 44 mm:n 4G LTE -malleista alkaen 329 dollarista. Apple Watch SE on paljon edullisempi kuin 399 dollarin ylittävä Series 6. Laitteiden «Apple Tax» on vakiintunut ja fanit tietävät mitä odottaa, mutta Apple Watch SE tarjoaa kompromissin, joka mukauttaa sen paremmin kilpailevien älykellojen kanssa, mutta menettää vain muutamia etuja.

Apple Watch SE

Apple Watch SE vs Apple Watch Series 6

Yritätkö päättää, käytätkö Apple Watch SE:tä Apple Watch Series 6:n sijaan? Jos näin on, sinun on tehtävä muutamia kompromisseja. Menetät yllä mainitut EKG- ja veren happianturit sekä aina päällä oleva näyttö, ja Apple Watch SE:lle on saatavilla vähemmän tyylivaihtoehtoja. Se todella on, joten jos hyvinvointiin liittyvä testaus ei ole sinulle suuri myyntivaltti, voit ehkä säästää rahaa uhraamalla aina esillä olevasta näytöstä. Hintaeron vuoksi se voi olla helppo päätös joillekin iPhonen käyttäjille. Haluatko tutustua muihin vaihtoehtoihin? Tutustu parhaiden älykellojen oppaaseemme.


Lopullinen tuomio

Järkevä arvo pankkia rikkomatta.Vaikka on totta, että Apple Watch Series 6 on nopein ja tehokkain versio, jossa on laajempi valikoima tyylivaihtoehtoja, Apple Watch SE on älykäs vaihtoehto niille, jotka eivät kestä kuluttaa yli 399 dollaria puettavaan laitteeseen. Se tekee silti lähes kaiken saman 120 dollarilla halvemmalla, ja aina päällä oleva näyttö ja muutama hyvinvointiin liittyvä anturi ovat merkittävimmät puutteet. Jotkut saattavat haluta maksaa ylimääräisistä Series 6 -eduista, mutta kaikille muille Apple Watch SE on paljon järkevämpi vaihtoehto.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Fitbit Versa 3
 • Fitbit Versa 2

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Näytä SE

 • Tuotteen merkki:

  Omena

 • UPC

  190199763036

 • Hinta

  279,00 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  Syyskuu 2020

 • Tuotteen mitat

  1,5 x 1,73 x 0,41 tuumaa.

 • Väri

  Sininen, punainen, ruostumaton teräs, titaani

 • Hinta

  279 $ (jalusta 40 mm), 309 $ (44 mm), 329 $ (matkapuhelin)

 • Takuu

  1 vuosi

 • Alusta

  watchOS 7

 • Prosessori

  Apple S5

 • RAM

  1 Gt

 • Varastointi

  32GB

 • Vedenkestävä

  50 m alle ISO 22810:2010

Por Markus