men files illustration 71f65365de7b483ba09d3751b9f11b74

Kun online-varmuuskopiointipalvelu sanoo, että se «rajoittaa tiedostokokoa» tai sillä on jonkinlainen «tiedoston kokorajoitus», se tarkoittaa, että yksittäisiä tietyn koon ylittäviä tiedostoja ei voida varmuuskopioida. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kansio nimeltä Videoita Emmasta joka on täynnä MP4-tiedostoja pikkutytöltäsi, jotka kopioit digitaalikamerastasi tietokoneesi kiintolevylle. Koska se on yksi tärkeimmistä ja korvaamattomista digitaalisten aineistojen kokoelmistasi, sinun kannattaa varmistaa, että se on varmuuskopioitu kaikella muulla varmuuskopioimallasi online-varmuuskopiointipalveluntarjoajaltasi. Sitten tietysti valitsit Videoita Emmasta varmuuskopioitava kansio. Valitettavasti, jos pilvivarmuuskopiointisuunnitelmasi tiedostokokorajoitus on 1 Gt, kolmea todella suurta Emmasta videotasi, 1,2 Gt, 2 Gt ja 2,2 Gt, ei varmuuskopioida, vaikka ne olisi valittu.

Älä sekoita tiedostokokorajoituksia yleisiin rajoituksiin tai niiden puuttumiseen online-varmuuskopiointisuunnitelmassa. Esimerkiksi online-varmuuskopiointisuunnitelma voi sallia rajoittamattoman määrän varmuuskopiointitilaa, mutta rajoituksia yksilöllinen 2 GB tiedostot. Se on siinä yksilöllinen tiedostokortista puhumme täällä.

Onko hyvä vai huono, että pilvivarmuuskopiointisuunnitelmassa on tiedostokokorajoitus?

En sanoisi, että mitään olisi hyvä tiedostokokorajoituksesta, varsinkin maailmassa, jossa tiedostot kasvavat koko ajan. Ainoa mahdollinen hyöty on se mahdollisuus, että tällaisen rajan noudattaminen säästää pilvivarmuuskopiopalvelulta rahaa, jonka he välittävät sinulle halvan palvelun muodossa. Mutta rehellisesti sanottuna en usko, että niin tapahtuu. Onneksi useimmat yksittäisiä tiedostokokoja rajoittavat online-varmuuskopioiden tarjoajat tekevät tämän vain Oikeasti suuret tiedostot, yleensä vähintään muutaman gigatavun kokoiset tiedostot, kuten kopioidut elokuvat, suuret ISO-tiedostot tai muut levykuvat jne. Kun tiedät, että sinun ei tarvitse varmuuskopioida tällaisia ​​tiedostoja nyt, valitse pilvivarmuuskopiointipalvelu tiedostokokorajoitus ei välttämättä ole ongelma. Joillakin pilvivarmuuskopiointipalveluilla on myös tiedostotyyppirajoituksia, mikä on myös ymmärrettävä, varsinkin jos sinulla on kotielokuvia, virtuaalikoneita tai levykuvia, jotka haluat varmuuskopioida.

Miksi joissakin online-varmuuskopiointipalveluissa on tiedostokokorajoitus?

Joskus pilvivarmuuskopiopalvelun tiedostokokorajoitus johtuu huonosti kehitetystä ohjelmistosta, mikä tarkoittaa, että sinulle palvelun tarjonnut ohjelmisto, joka tekee varmuuskopion palvelimilleen, ei vain pysty käsittelemään todella suuria tiedostoja. Yleensä, kuten edellä mainitsin, online-varmuuskopiointisuunnitelma, joka pakottaa yksittäisille tiedostoille kokorajoituksen, säästää rahaa. Epäilen kuitenkin suuresti, hyödytkö siitä millään tavalla. Onneksi tiedostokokorajoitukset ovat yhä harvinaisempia online-varmuuskopioiden tarjoajien kanssa. Parhaat pilvivarmuuskopiointisuunnitelmat eivät rajoita tiedostokokoa ja ovat vähintään yhtä edullisia kuin ne, joissa on edelleen yksittäisiä tiedostokokorajoituksia. Lisätietoja tästä aiheesta ja joidenkin palveluntarjoajien rajoituksista saat tutustumalla online-varmuuskopiointiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Por Markus