mozy logo 59807b0003f4020010e65710

Mozy oli suosittu pilvivarmuuskopiopalvelu, joka tarjosi kolme online-varmuuskopiointisuunnitelmaa henkilökohtaiseen käyttöön, joista yksi oli täysin ilmainen. Vuonna 2018 toinen online-varmuuskopioyritys nimeltä Carbonite osti Mozyn, joten se ei enää hyväksy uusia tilauksia. Lisätietoja tästä palvelusta on Carbonite-arvostelussamme. Alla olevat tiedot ovat vain historiallisia tarkoituksia varten.

Mozyn ominaisuudet

Monien muiden ominaisuuksien lisäksi Mozyn suunnitelmien avulla voit synkronoida tärkeät tietosi kaikkien yhdistettyjen laitteiden välillä, jolloin pääset välittömästi käsiksi eniten käytettyihin tiedostoihisi missä tahansa. Mozy tuki myös suosittuja varmuuskopiointiominaisuuksia, kuten jatkuvaa varmuuskopiointia ja tiedostojen versiointia. Alla on joitain MozyHomen muita ominaisuuksia:

Mozyn ominaisuudet
Ominaisuus Mozyn tuki
Tiedoston kokorajoitukset ei
Tiedostotyyppirajoitukset Kyllä, muun muassa erilaisia ​​järjestelmätiedostoja ja kansioita
Reilun käytön rajoitukset ei
Kaistanleveyden rajoitus ei
Käyttöjärjestelmän tuki Windows 10, 8 ja 7; Mac käyttöjärjestelmä; Linux
64-bittinen ohjelmisto Joo
Mobiilisovellukset Android ja iOS
Tiedostojen käyttöoikeus Verkkosovellus, työpöytäohjelmisto, mobiilisovellus
Siirrä salaus 128 bittinen
Tallennustilan salaus 448-blowfish tai 256-bittinen AES
Yksityinen salausavain Kyllä, valinnainen
Tiedoston versiot Rajoitettu; jopa 90 päivää (liiketoimintasuunnitelmat tarjoavat pidempään)
Peilikuvan varmuuskopio ei
Varmuuskopiointitasot Asema, kansio ja tiedosto; myös poikkeuksia saatavilla
Yhdistetyn levyn varmuuskopiointi Ei; (kyllä ​​liiketoimintasuunnitelmien kanssa)
Ulkoisen aseman varmuuskopio Joo
Varmuuskopiointitaajuus Jatkuvasti, päivittäin tai viikoittain
Ei-aktiivinen varmuuskopiointivaihtoehto Joo
kaistanleveyden ohjaus Kyllä, lisävaihtoehdoilla
Offline-varmuuskopiointivaihtoehdot Ei; (kyllä ​​liiketoimintasuunnitelmien kanssa)
Offline-palautusvaihtoehdot Kyllä, mutta vain ei-ilmaisilla yhdysvaltalaisilla tileillä
Paikalliset varavaihtoehdot Joo
Tuki lukituille / avoimille tiedostoille Joo
Varmuuskopiointivaihtoehdot Joo
Integroitu soitin/katseluohjelma Kyllä, mobiilisovelluksella
Jaa tiedostoja Kyllä, mobiilisovelluksella
Monen laitteen synkronointi Joo
Varmuuskopion tilahälytykset Ohjelma-ilmoitukset
Palvelinkeskusten sijainnit USA ja Irlanti
Ei-aktiivisen tilin säilyttäminen 30 päivää (koskee vain ilmaisia ​​tilejä)
Tukivaihtoehdot: Itsetuki, live-chat, foorumi ja sähköposti

Tämä online-varmuuskopiointikaavio on helppo tapa nähdä, kuinka Mozyssa aiemmin olleet ominaisuudet eroavat joistakin muista online-varmuuskopiointipalveluista, jotka ovat edelleen olemassa.

Mitä Mozy maksoi?

Ilmaisen online-varmuuskopiointisuunnitelman lisäksi Mozylla oli kaksi lisätarjousta, joissa on lisätty tallennuskapasiteetti ja mahdollisuus varmuuskopioida useilta tietokoneilta: MozyHome 50GB ja MozyHome 125GB. 50 Gt:n suunnitelma toimi yhdellä tietokoneella ja toimi 5,99 dollaria / kk. Laajempi suunnitelma toimi kolmen tietokoneen kanssa samalta tililtä ja samalla hinnalla 9,99 dollaria/kk. Molemmat suunnitelmat voidaan ostaa halvemmalla, jos maksat ennakkoon 1 tai kaksi vuotta etukäteen. Mozy Sync sisällytettiin myös kaikkiin kolmeen heidän varmuuskopiointisuunnitelmaansa erillisenä latauksena Mozysta. Sen avulla voit synkronoida kaikki tiedostosi useiden tietokoneiden välillä, jotta voit aina käyttää niitä riippumatta siitä, mitä tietokonetta käytät. Näiden kolmen suunnitelman lisäksi Mozylla oli kaksi liiketoimintasuunnitelmaa, MozyPro ja MozyEnterprise, jotka tarjosivat enemmän ominaisuuksia, mutta korkeammalla hinnalla, kuten palvelimen varmuuskopiointi, Active Directory -integraatio ja etävarmuuskopiointi.

Ajatuksia Mozystä

Mozy on ollut olemassa jo pitkään, ja luultavasti maailman suurin yrityssäilytysyritys osti sen kauan sitten. Toisin sanoen heillä oli paljon tukea ja «pysymisvoimaa», mikä oli otettava huomioon palvelussa, jota haluat todennäköisesti pitää kiinni pitkään. Pidin itse varmuuskopiointiohjelmasta sen hyvin suunnitelluista asetuksista, «sisällytä» ja «poissulje» -vaihtoehdoista sekä palautusominaisuuksista. Mielestäni ne olivat kuitenkin hieman kalliita, joten ne eivät varmasti olisi kustannustehokas vaihtoehto, jos sinulla olisi huomattavasti enemmän kuin korkeamman paketin tarjoama 125 Gt dataa.

Mozyn vaihtoehdot

Backblaze ja CrashPlan ovat joitain pilvivarmuuskopiopalveluita, joita suosittelen säännöllisesti. Muista tutustua näihin palveluihin, jos etsit korvaavaa Mozylle. Meillä on myös päivitetty luettelo ilmaisista online-varmuuskopiointipalveluista, jos tarvitset jotain, joka ei maksa senttiäkään, ja voit käyttää vähemmän ominaisuuksia.

Por Markus