what are network settings 5aaded406ee44702ac11dd05f04d538e

Verkkoasetukset kuvaavat langallisten ja langattomien yhteyksien asetuksia tietokoneissa, matkapuhelimissa, videopelikonsoleissa, tableteissa ja älylaitteissa. Jotta voit yhdistää laitteesi Internetiin, lähiverkkoon tai mobiiliverkkoon, sinun on käytettävä verkkoasetuksia jossain määrin.

Verkkoasetukset Merkitys

Verkkoasetusten avulla voit hallita monia verkkoon ja yhteyksiin liittyviä laitteen toimintoja. Monia asetuksia voidaan kutsua verkkoasetuksiksi. Sitä voidaan kuitenkin kutsua eri nimellä käyttöjärjestelmästä tai sovelluksesta riippuen. Tässä on joitain yleisimmistä verkkoasetuksista, joita saatat kohdata:

 • Wi-Fi-verkkojen nimet ja salasanat.
 • Paikallisen tietokoneverkon asetukset.
 • Mobiiliverkon todennus ja yhteysvaihtoehdot.
 • Tietojen latausrajoitukset ja -vaihtoehdot.
 • VPN-palveluyhteydet ja -asetukset.
 • Automaattiset ja manuaaliset välityspalvelimen asetukset.

Kuinka tarkistan verkkoasetukset?

Verkkoasetusten sijainti voi vaihdella käyttämäsi laitteen tyypin mukaan. Jotkut laitteet ryhmittelevät useimmat verkkoasetukset yhteen valikkoon, kun taas toiset voivat jakaa ne eri alivalikoihin tai muihin luokkiin.

Windowsin verkkoasetukset

Voit hallita useimpia perusverkko- ja Internet-toimintoja Windows 10 Action Centeristä valitsemalla sopivan kuvakkeen tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella saadaksesi lisää vaihtoehtoja. Jos haluat lisäasetuksia, avaa asetukset ja valitse Verkko ja Internet. Löydät tietyn verkkoasetuksen nopeasti avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla etsimäsi näppäimistöllä. Näkyviin tulee suora linkki Windows 10 -verkkoasetuksiin.

Macin verkkoasetukset

Macin verkkoasetukset löytyvät osoitteesta Järjestelmäasetukset > Verkko. Voit myös valita Osat jos etsit verkkoasetuksia, jotka liittyvät Internet-yhteytesi jakamiseen toisen tietokoneen kanssa ja Internet-tilit erilaisten kirjautumis- ja yhteystietojen hallintaan.

iPhonen ja iPadin verkkoasetukset

Applen iPhone- ja iPad-laitteiden verkkoasetukset ovat hajallaan Asetukset-sovelluksessa. Näkyvimmät verkkoasetukset, kuten Internet-, Bluetooth- ja mobiiliasetukset, näkyvät näkyvästi Asetukset-valikon yläosassa. Voit kuitenkin käyttää myös Kenraali osio VPN:n hallintaan, palveluntarjoajan asetusten päivittämiseen tai verkkoasetusten nollaamiseen.

Android-verkkoasetukset

Androidin verkkoasetukset sijaitsevat Verkko välilehti alla asetukset. Täältä voit hallita mobiilidataa, internet- ja mobiiliyhteyksiä, yhdistettyjä laitteita, Bluetooth- ja jakoasetuksia ja jopa NFC:tä, jos Android-älypuhelimesi tai -tablettisi tukee sitä.

Verkkoasetukset Xbox One ja Xbox Series X

Pelaajat voivat usein käyttää verkkoasetuksia Xbox Onen ja Xbox Series X:n kirjautumis- ja Internet-yhteysongelmien ratkaisemiseen. Microsoftin konsoliperheet käyttävät samaa käyttöjärjestelmäasettelua, joten menetelmät verkkoasetusten etsimiseen ovat jokaisessa. Avaa käyttäjävalikko painamalla ohjaimen Xbox-logopainiketta ja navigoi kokonaan vasemmalle Profiili ja järjestelmä -välilehti ja valitse asetukset > Kenraali > Verkkoasetukset. Lisää verkkoasetuksia löytyy myös kohdasta Kenraali > Turvallisuus ja perhe verkossa.

PS4- ja PS5-verkkoasetukset

Pääset PlayStation 4:n tai 5:n verkkoasetuksiin avaamalla asetukset päähallintapaneelista ja valitse Verkko. The asetukset kuvake näyttää työkalupakkilta PS4:llä ja vaihteelta PS5:llä. Pelaajat voivat käyttää PlayStationin verkkoasetuksia muodostaakseen yhteyden erilaisiin Internet-yhteyksiin, muuttaakseen DNS-asetuksia ja jopa nopeuttaakseen videopelien latausta PS4- ja PS5-konsoleissa.

Nintendo Switchin verkkoasetukset

Nintendo Switch -konsolien verkkoasetukset ovat alla Järjestelmäasetukset > Internet päänäytöltä. Nintendo Switch Järjestelmäasetukset -kuvake on pyöreä, joka näyttää vaihteelta. Näillä asetuksilla voit yhdistää Nintendo Switchin Internetiin ja korjata erilaisia ​​Wi-Fi- ja latausongelmia.

FAQ

 • Mitä menetän, jos nollaan verkkoasetukset?

  Kun nollaat verkkoasetukset, menetät tiedot Internet-, verkko- ja muiden laitteiden muodostamisesta. Windows 10 -verkon palautus palauttaa kaikki siihen liittyvät verkkosovittimet tehdasasetuksiin, kun taas verkkoasetusten palauttaminen iPhonessa poistaa kaikki aiemmat Wi-Fi-, matkapuhelin- ja VPN-tiedot.

 • Milloin minun pitäisi nollata verkkoasetukset?

  Verkkoasetusten palauttaminen voi auttaa ratkaisemaan useita Internet- ja yhteysongelmia. Koska tämä vaihe poistaa verkkoon liittyvät tiedot, on hyvä idea kokeilla ensin muutamia muita ratkaisuja, kuten käynnistää laite uudelleen ja käynnistää modeemi ja reititin uudelleen.

 • Mitä ovat verkon välityspalvelimen asetukset?

  Verkon välityspalvelinasetukset koskevat välityspalvelimia, jotka toimivat verkon ja Internetin välittäjinä. Välityspalvelimet piilottavat sisäiset IP-osoitteet ja niillä on tärkeä rooli yritysten ja organisaatioiden palomuurisuojauksessa.

Por Markus