Jonkun laittaminen takaisin tarkoittaa vain sen irrottamista tai poistamista ja sen kytkemistä takaisin tai asentamista uudelleen. Tietokoneen osan uudelleenasennus ratkaisee usein löystyneiden yhteyksien aiheuttamat ongelmat. Oheislaitteiden, virta- ja liitäntäkaapeleiden, muistimoduulien ja muiden tietokoneeseen kytkettävien laitteiden asentaminen uudelleen on yleinen vianmääritysvaihe. Vaikka ne näyttävät samanlaisilta, sanoilla «reseat» ja «reset» ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Uudelleenasennus viittaa laitteiston osaan, kun taas nollaus tarkoittaa palauttaa jotain aikaisempaan tilaan, kuten viallisen ohjelmiston tai unohtuneen salasanan käsittelyssä.

Vihreä sähköpistoke ja kaapeli

Mistä tiedät, milloin jotain on julkaistava uudelleen?

Ilmeisin merkki siitä, että jokin on asetettava uudelleen paikalleen, on, jos ongelma ilmenee heti, kun olet siirtänyt, kaatunut tai tehnyt jotain muuta tietokoneen kanssa. Jos esimerkiksi siirsit tietokoneesi huoneesta toiseen ja näyttö on tyhjä, ensimmäinen huomioitava asia on, että näytönohjaimessa, videokaapelissa tai näytössä on jokin mennyt rikki siirron aikana. Sama käsite pätee tietokoneen muihin osiin. Jos törmäät kannettavaan tietokoneeseen ja flash-asema lakkaa toimimasta (eli USB-laite ei tule näkyviin, jotta voit käyttää), on parasta aloittaa vianmääritys itse flash-asemasta. Tässä tapauksessa sinun kannattaa irrottaa asema ja kytkeä se sitten takaisin nähdäksesi, korjaako se ongelman. Pohjimmiltaan sama pätee mihin tahansa tekniikkaan, joka sinulla on. Jos siirrät teräväpiirtotelevisiosi hyllyltä toiselle ja jokin ei toimi, kytke kaikki siihen liitetyt kaapelit uudelleen. Toinen kerta, kun saatat joutua julkaisemaan jotain uudelleen, on heti asennuksen jälkeen! Tämä saattaa tuntua epätodennäköiseltä ja tarpeettomalta, mutta jos ajattelet sitä, on mahdollista, että jos juuri asensit jotain, mutta se ei toimi vähään aikaan, ongelma on itse asennusprosessissa (eli laitteisto ei todennäköisesti ole syyllisyys, varsinkin jos se on uusi). Oletetaan, että asennat uuden kiintolevyn, mutta tietokoneesi ei tunnista sitä 15 minuutin kuluttua, kun käynnistät tietokoneen. Ennen kuin palautat kiintolevyn välittömästi, muista, että on paljon todennäköisempää, että sitä ei ole kytketty kunnolla, kuin että upouusi kiintolevy ei vain toimi. Toinen asia, joka tulee muistaa laitteiston asennuksen tai vaihdon yhteydessä, erityisesti laitteen sisäpuolella, on se, että voi helposti törmätä vahingossa muihin osiin, vaikka et käyttäisikään niitä suoraan. Joten vaikka kyseessä olisi vain kiintolevy, jota yrität asentaa, saatat joutua asentamaan RAM-muistin tai näytönohjaimen uudelleen, jos irrotat sen vahingossa.

Kuinka lähettää jotain uudelleen?

Istuminen on yksi yksinkertaisimmista asioista, jonka voit tehdä. Ainoa asia, joka sen mukana tulee, on löysää jotain ja sitten vahvista uudelleen . Sillä ei ole väliä mikä «juttu» on; uudelleenasennus toimii täsmälleen samalla tavalla. Tarkasteltaessa yllä olevia esimerkkejä, sinun kannattaa tarkistaa näyttöön liitetyt kaapelit, koska ne todennäköisesti liikkuvat tietokonettasi siirrettäessä. Jos näytön kaapelien irrottaminen ja uudelleenliittäminen ei ratkaise ongelmaa, on mahdollista, että itse näytönohjain on irrotettu emolevystä, jolloin se on asennettava uudelleen. Sama vianmääritysmenetelmä koskee kaikkia tämän kaltaisia ​​skenaarioita, kuten kiintolevyesimerkkiä. Yleensä riittää, että irrotat laitteiston ja kytket sen sitten takaisin. Noudata näitä ohjeita, jos tarvitset apua uudelleenasennuksessa:

  • Aseta laajennuskortit uudelleen paikalleen
  • Sisäisten data- ja virtakaapeleiden uudelleenasennus
  • Työpöydän muistimoduulin asentaminen uudelleen

Tietenkin uudelleenlähettäminen on yleensä vain yksi monista asioista, joita sinun tulee kokeilla osana prosessia selvittääksesi, mikä tekniikassasi on vialla. Koska uudelleenasennus on jotain, jota teet laitteiston kanssa, seuraava askel «todellisessa» maailmassa on usein laitteiston vaihtaminen nähdäksesi, auttaako se.

Mitä ei saa lähettää uudelleen?

Kaikkea tietokoneessa olevaa ei tarvitse asentaa uudelleen, jos ilmenee ongelmia. Tee parhaasi ajatellaksesi loogisesti, mikä on voinut irrota liikkeen aikana tai minkä painovoiman työstäminen kesti kauan ja minkä kanssa kamppailet. Älä kiirehdi asentamaan prosessoria uudelleen. Tämä tärkeä osa tietokonettasi on yksi turvallisimmista osista, ja on erittäin epätodennäköistä, että se voisi liikkua «löysänä» millään tavalla. Ellet todella usko, että CPU tarvitsee huomiota, jätä se rauhaan. Toinen laitteisto, jota ei todellakaan tarvitse asentaa uudelleen, on koko virtalähde. Emolevyä lukuun ottamatta se on isoin esine tietokoneen kotelon takana, ja se on laitteisto, jota sinun ei tarvitse poistaa, ellet vaihda sitä. Jos uskot, että sinun on asennettava virtalähde uudelleen, yritä asentaa vain kaapelit uudelleen (sinun ei tarvitse irrottaa koko virtalähdettä tehdäksesi sen), kuten emolevyn tai kiintolevyn virtalähteen.

Por Markus