split screens in windows 4160920 a6005ddaac234e5680cbe1405a07a93a

Mitä tietää

 • Ota Snap Windows käyttöön: Aloittaa > asetukset > Järjestelmä > Moniajo. Pitäisi olla päällä oletuksena.
 • Vedä ikkuna näytön toiselle puolelle, vapauta hiiri ja valitse ikkuna, jota haluat klikata toiselle puolelle.
 • Vie hiiri Windows 11:n päälle Maksimoi-kuvake valitaksesi erilaisten pikaikkuna-asettelujen välillä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää jaettua näyttöä Windowsissa, jotta voit tarkastella kahta ikkunaa kerralla. Ohjeet koskevat Windows 11-, 10-, 8.1- ja 7-käyttöjärjestelmiä.

Jaa näyttösi Windows 11:ssä ja 10:ssä Snap Windowsilla

On olemassa useita tapoja jakaa näyttö Windows 11:ssä ja 10:ssä, mutta helpoin on Snap Windows (tunnetaan nimellä Snap Assist Windows 10:ssä). Snap Windows -toiminnon avulla voit vetää ikkunan näytön kulmaan tai reunaan «napsauttaa» sitä siellä, mikä puolestaan ​​tekee muille ikkunoille tilaa napsahtaa tyhjään näyttötilaan.

Ota tämä ominaisuus käyttöön siirtymällä kohtaan Aloittaa > asetukset > Järjestelmä > Moniajo. Valitse vieressä oleva kytkin Kiinnitä ikkunat ottaaksesi sen käyttöön, vaikka Snap Windowsin pitäisi olla oletusarvoisesti käytössä. Valitse Kiinnitä ikkunat nähdäksesi lisävaihtoehdot.

Jaettu näyttö hiirellä

Näytön jakaminen käyttämällä Snap Windowsia hiirellä:

 1. Avaa vähintään kaksi ikkunaa tai sovellusta.

 2. Aseta hiiri tyhjälle alueelle yhden ikkunan yläosassa. Paina hiiren vasenta painiketta pitkään ja vedä ikkuna näytön oikealle puolelle. Siirrä sitä niin pitkälle kuin mahdollista, kunnes hiiri ei enää pääse liikkumaan.

  Toisen ikkunan vetäminen Windows 10:ssä.

 3. Vapauta hiiri napsauttaaksesi ikkunan näytön oikealle puolelle. Sen pitäisi nyt täyttää puolet näytöstä tai nurkasta, jos vedät sen sinne.

  Näyttö napsahti oikealle.

 4. Valitse mikä tahansa muu vasemmalla avautuvista ikkunoista napsauttaaksesi ne näytön vasempaan reunaan.

  Valitse toinen sovellus.

 5. Nyt kun kaksi näyttöä ovat vierekkäin, vedä ne erottavaa jakajaa muuttaaksesi molempien ikkunoiden kokoa kerralla. Tämä on hyödyllistä, jos haluat nähdä enemmän toisesta ja hallita pienempää näkymää toiselle.

  Näytöt on jaettu.

Valitse asettelu Windows 11:ssä

Vie hiiri Windows 11:n päälle Maksimoi-kuvake oikeassa yläkulmassa valitaksesi erilaisten pikaikkuna-asettelujen välillä.

Napsauta Windows-asetukset Windows 11:ssä

Pinoa vierekkäin Windows 10:ssä

Windows 10:ssä voit pinota kaikki ikkunat vierekkäin napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Näytä ikkunat vierekkäin. Jos useita ikkunoita on auki, niiden kaikkien kokoa muutetaan näyttöön sopivaksi. Voit myös käyttää Windows-avain + vasen nuoli ja Windows-avain + oikea nuoli napsauttamalla ikkunoita.

Windowsin jaettu näyttö Windows 8:ssa ja 8.1:ssä

Microsoft oletti Windows 8:n ja 8.1:n kanssa, että useimmat ihmiset käyttäisivät kosketusnäyttölaitetta. Jos sinulla on kosketusnäyttö, käytä napsautustoimintoa asettaaksesi kaksi ikkunaa näytölle kerralla sormella. Muussa tapauksessa käytä hiirtä. Jaetun näytön käyttäminen Windows 8.1:n kanssa:

 1. Avaa kaksi tai useampi ikkuna ja/tai sovellus.

 2. Aseta hiiri tyhjälle alueelle yhden ikkunan yläosassa. Paina hiiren vasenta painiketta pitkään ja vedä ikkuna näytön vasempaan reunaan. Siirrä se niin pitkälle kuin mahdollista. Pyyhkäise kosketusnäytössä sisäänpäin vasemmalta ja pidä sormeasi näytöllä, kunnes toinen paneeli kiinnittyy näytön vasempaan reunaan.

 3. Vapauta hiiri napsauttaaksesi ikkunan näytön vasempaan reunaan.

 4. Valitse jokin muista ikkunoista napsauttaaksesi näytön oikealla puolella.

 5. Muuta ikkunoiden kokoa vetämällä jakoviivaa. Kun siirrät viivaa ikkunoiden tai sovellusten välillä, vain yhden näytön kokoa muutetaan kerrallaan, ei molempien kokoa, kuten Windows 11:ssä ja 10:ssä.

Jos näytön tarkkuus on riittävän korkea ja näytönohjain tukee sitä, voit sijoittaa näytölle kolme ikkunaa.

Kuinka tehdä jaettu näyttö Windows 7:ssä

Windows 7 oli ensimmäinen Windows-versio, joka tukee Snap-ominaisuutta, ja Snapin pitäisi olla oletusarvoisesti käytössä. Kahden ikkunan sijoittaminen vierekkäin Windows 7:ssä:

 1. Avaa kaksi ikkunaa.

 2. Aseta hiiri avoimen ikkunan yläreunaan tyhjälle alueelle. Paina hiiren vasenta painiketta pitkään ja vedä ikkuna näytön vasempaan puoliskoon.

 3. Vapauta hiiri. Ikkuna vie puolet näytöstä.

 4. Toista vaihe 2 toiselle ikkunalle, tällä kertaa vetämällä se näytön oikealle puolelle ennen kuin vapautat hiiren. Ikkuna vie näytön oikean puolen.

Muita tapoja jakaa näyttö Windows 7:ssä

Voit pinota kaikki ikkunat vierekkäin napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Näytä ikkunat vierekkäin. Jos useita ikkunoita on auki, niiden kaikkien kokoa muutetaan näyttöön sopivaksi. Voit myös painaa pitkään Windows avain ja vasemmalle tai oikea nuoli avain ikkunoiden siirtämiseen.

Käytä Alt+Tab vaihtaaksesi Windowsin

Voit vaihtaa ikkunoiden ja sovellusten välillä jollain vakiomenetelmistä, kuten Alt+Tab, mutta voit mieluummin käyttää Windowsin jaettua näyttöä.

Por Markus