6431785919 97504538f4 o 57707fd15f9b585875eada2d scaled

Jos olet nähnyt animaattoreiden kulissien takana olevia videoita tai koskaan puhunut kenellekään animaatiosta, olet todennäköisesti törmännyt termeihin niitä, kaksikko, ja kolmiot. Animaatio on still-piirustusten, nukkejen, tietokoneella luotujen kuvien tai minkä tahansa staattisen sisällön yhdistämistä yhteen liikkeen illuusion luomiseksi. Jokainen animaation sekunti koostuu useista kehyksistä sekunnissa. Siellä nämä ykköset, kaksikot ja kolmoset tulevat mukaan.

Yksi, kaksi ja kolme

Yhdet, kaksikko, ja kolmiot viittaa siihen, kuinka kauan yksittäinen kuva pysyy kamerassa suhteessa ruutuihin sekunnissa. Yhdet tarkoittaa, että jokainen kehys on erilainen, joten nopeudella 24 kuvaa sekunnissa sinulla on 24 yksilöllistä ja ainutlaatuista piirustusta tällä sekunnilla.

kaksikko tarkoittaa, että jotain pätee kahdelle kehykselle yhden sijasta. Joten jos animoimme yhden sekunnin nopeudella 24 kuvaa sekunnissa kahdella, se tarkoittaa, että jokainen toinen ruutu on erilainen. Meillä olisi siis yhteensä 12 yksittäistä piirustusta tuossa sekunnissa.

kolmiot tarkoittaa, että meillä on yksi vetokahva kolmelle peräkkäiselle kehykselle. Joten jos tekisimme toisen animaation nopeudella 24 kuvaa sekunnissa kolmeen, se tarkoittaisi, että meillä olisi 8 yksittäistä piirustusta, joista jokaisessa on 3 kehystä kerrallaan.

Neljä, viisi ja kuusi

Voit halutessasi työskennellä neljän, viiden tai jopa kuuden miehenä. Mitä enemmän kuvaa säilytetään peräkkäin ennen kuin se vaihdetaan toiseen kuvaan, sitä nykivämmältä animaatio näyttää. Kaikki nelijalkojen yläpuolella alkaa näyttää hieman nykivämmältä ja vähemmän sileältä. Siinä ei ole mitään väärää – itse asiassa Bill Plympton on rakentanut itselleen erittäin hyvän uran työskennellessään, jossa muutama kuva kestää pidempään. Se riippuu vain maun mukaan. Nyt saat kaiken irti tästä ajatuksesta pitää still-kuvia pitkiä aikoja, kun alat sekoittaa niitä. Plympton toimii melko tasaisella tahdilla, mutta asioiden muuttaminen auttaa sekä haluttuun liikkeeseen että säästää aikaa. Jos esimerkiksi näytämme syöttäjän kiertyvän heittämään palloa, voimme käyttää ykkösiä, kakkosia ja kolmioita korostamaan nopeuden muutosta. Voimme saada hänet valmistamaan tuulinsa, jos he nyökkäävät kolmeen ja pudistelevat päätään sieppaajalle – hän esimerkiksi lepää täällä, eikä liiku niin paljon. Kun hän alkaa käämittää, voimme vaihtaa pareihin. Joten jos hän nostaa jalkansa ja valmistautuu heittämään, voimme saada nämä kehykset puoliksi. Jokainen yksittäinen piirros jää siten näytölle kahden peräkkäisen kehyksen ajan. Kun hän vihdoin alkaa heittää palloa, voimme vaihtaa niihin korostaaksemme, että tämä liike on toiminnan nopein osa, joten jokainen kehys on erilainen kuin viimeinen.

Kuinka kehysten lukumäärän muuttaminen luo illuusion realistisesta liikkeestä

Sisällön sekoittaminen ja kehysten keston muuttaminen on loistava tapa luoda illuusio realistisesta tai jopa tyylitellystä liikkeestä. Nopeammat kehykset merkitsevät nopeampaa liikettä, joten voimme suunnitella jokaisen kehyksen eri tavalla osoittaaksemme, että siirrettävän kohteen asema muuttuu enemmän. Mitä hitaammin jokin etenee, sitä useammin voimme käyttää kolmea tai neljää osoittamaan, että kohde liikkuu paljon vähemmän kunkin kuvan välillä. Ykkösten, kakkosten ja kolmosten ajatteleminen auttaa samalla tavalla kuin kuvakäsikirjoitusta. Jokaista animaation sekuntia kohden 24 kuvaa sekunnissa, sinun on täytettävä 24 lohkoa. Yksi, kaksi ja kolme määräävät, kuinka monta kertaa voit kopioida ja liittää kuvan niihin 24 lohkoon, joita yrität täyttää.

Por Markus