493675 2 2b8ade39b1a44900b6f56674d4f2c77f

PS/2 on nyt käytöstä poistettu, vakiotyyppinen liitäntä, jota käytetään näppäimistöjen, hiirten ja muiden syöttölaitteiden liittämiseen tietokoneeseen. Yleensä se viittaa kaapeleihin (PS/2-kaapeli), portteihin (PS/2-portti) ja muihin liittimiin, joita käytetään tämäntyyppisissä näppäimistöissä ja hiirissä. Nämä portit ovat pyöreitä ja koostuvat 6 nastasta. Useimmissa tapauksissa violetit PS/2-portit on tarkoitettu näppäimistöille, kun taas vihreät ovat hiirille. Tämä yhteystyyppi esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1987 IBM Personal System/2 -sarjan henkilökohtaisissa tietokoneissa. Standardi on ollut täysin korvattu paljon nopeammalla ja joustavammalla USB-standardilla kuluttajakoneissa. PS/2 on virallisesti julistettu a vanha portti vuonna 2000, mikä tasoitti tietä USB:n täydelliselle hankinnalle. PS2 on myös lyhenne sanoista Sonyn PlayStation 2, mutta pelikonsolin kaapeleilla, porteilla ja muilla vastaavilla laitteilla ei ole mitään tekemistä PS/2-liitäntätyypin kanssa.

Onko PS/2:lle muuta käyttöä?

Suurimmaksi osaksi ei, PS/2 on todella poissa. Ei ole pinoja PS/2-laitteita, joille ei ole minne mennä. Tietokoneet ja niiden oheislaitteet siirtyivät USB:lle suunnilleen samaan aikaan. Siirtymävaiheessa oli kuitenkin aika, jolloin olet saattanut ostaa uuden tietokoneen, jossa oli vain USB-portteja, mutta halusit käyttää luotettavaa PS/2-pohjaista näppäimistöäsi ja hiirtäsi. Näissä tilanteissa PS/2-USB-muunnin voi olla hyödyllinen (lisätietoja alla), ja se voi olla syynä siihen, että kodistasi löytyy edelleen satunnaisia ​​PS/2-laitteita. PS/2 toimii yleensä paremmin kuin USB «vaihto»ympäristössä, jossa yksi näppäimistö, hiiri ja näyttö palvelevat useita eri tietokoneita. Tällainen asennus on yleinen palvelinkeskuksissa, vaikkakin vanhemmissa. Etäkäyttöohjelmistoja käytetään nyt yleisemmin yritys- ja yritysympäristöissä, jolloin kuka tahansa, jolla on etäyhteys, voi muodostaa yhteyden rajoittamattomaan määrään muita tietokoneita, mikä poistaa kokonaan PS/2-kytkinlaitteiden tarpeen. Joissakin tilanteissa, joissa turvallisuus on kriittinen, PS/2 voidaan kuitenkin suosia. Jos tietokone toimii vain tällä vanhemmalla standardilla, kaikki USB-yhteystyypit voidaan poistaa käytöstä, jotta irrotettavat laitteet eivät siirrä viruksia tai kopioi tiedostoja tietokoneesta. Toinen PS/2:n käyttötapa on, kun BIOS-asennusohjelman käyttäminen on vaikeaa USB-laitteen kanssa. Ongelmat USB-ajureissa voivat estää näppäimistöä toimimasta vuorovaikutuksessa apuohjelman kanssa, mikä PS/2:lla ei yleensä ole ongelmia. PS/2:ta voidaan käyttää myös, jos USB-portteja on rajoitettu määrä. PS/2:ta voidaan käyttää näppäimistönä ja hiirenä vapauttamaan USB-portteja muille laitteille, kuten ulkoisille kiintolevyille.

Toimivatko PS/2-USB-muuntimet?

PS/2-USB-muuntimet tarjoavat tavan liittää vanhempia PS/2-laitteita tietokoneeseen, joka tukee vain USB:tä. Ne ovat loistava vaihtoehto, jos sinulla on uudempia USB-liitäntää käyttäviä syöttölaitteita, mutta et ole vielä valmis päivittämään koko tietokonettasi. Liitä vain muunnin näppäimistön/hiiren ja USB-portin väliin. Valitettavasti nämä muuntimen kaapelit ovat tunnetusti bugisia ja tukevat usein vain tietyntyyppisiä PS/2-näppäimistöjä ja hiiriä. Tämä on vähemmän ongelmallista, kun aikaa kuluu ja nämä pienemmät tuotteet poistetaan markkinoilta, mutta se on pidettävä mielessä ostoksia tehdessä. Kuten kaikki tietokonelaitteistot, jos etsit tällaista muunninta, tee tutkimusta ja lue tuotearvostelut – Amazon listaa monia PS/2-USB-muuntimia. Epäilemättä erittäin arvostettu muuntaja tekee työnsä.

Mitä teet, kun PS/2-näppäimistö tai hiiri jäätyy?

On monia syitä, miksi tietokone voi kaatua, joita kutsutaan myös jäätyä, mutta jos tiedät, että kyseessä on vain näppäimistö tai hiiri ja ne ovat PS/2-laitteita, korjaus on yleensä melko yksinkertainen. Tämä tapahtuu yleensä, kun hiiri tai näppäimistö löystyy juuri sen verran, että yhteys tietokoneeseen katkeaa. Valitettavasti pelkkä portin työntäminen takaisin pidikkeeseen ei riitä. Toisin kuin uudempi USB-standardi, PS/2 ei hot-swappable eli et voi irrottaa ja liittää uudelleen PS/2-laitetta ja odottaa sen toimivan. Tietokone on käynnistettävä uudelleen, kun kiinteä yhteys on palautettu. Lisää tämä pitkä luettelo syistä, miksi USB on parannus PS/2:een.

Por Markus