GettyImages 610567332 ba268ee7650242eb839b99c66cbc60ba

Ennen kuin aloitat ensimmäisen tietokonejärjestelmän rakentamisen, on tärkeää varmistaa, että olet hankkinut kaikki tarvittavat osat toimivan pöytätietokoneen luomiseksi kotiisi. Monille on helpompaa ostaa valmiita järjestelmiä, mutta sen itse rakentamisesta saatavat palkkiot sekä siitä aiheutuvat kustannussäästöt ovat sen arvoisia.

Tietokoneen rakentamisen välttämättömyys

Alla on luettelo tärkeimmistä komponenteista, joita tarvitaan täydellisen järjestelmän tekemiseen. Joitakin kohteita, kuten sisäisiä kaapeleita, ei mainita, koska ne sisältyvät yleensä muihin osiin, kuten emolevyyn tai kiintolevyyn. Samoin, vaikka oheislaitteita, kuten hiirtä, näppäimistöä ja näyttöä, ei ole luettelossa, on tärkeää varmistaa, että sinulla on ne.

Laitteiston tarkistuslista uusille tietokoneille
elementti Kuvaus
Asia Tämä pitää koko järjestelmän koossa. Kaikki muut tietokoneen osat ovat siinä. Kotelon koon valinta voi vaikuttaa siihen, mitä muita komponentteja siihen mahtuu. Tämä on myös järjestelmän näkyvä osa, joten valinnan tulee perustua toimivuuteen ja estetiikkaan.
Virtalähde Joissakin tietokonekoteloissa on esiasennettu virtalähde, mutta monissa ei. Siksi on tarpeen hankkia virtalähde, joka toimii komponenttien kanssa ja jossa on tarpeeksi tehoa. Uudemmat ominaisuudet, kuten modulaarinen kaapelointi ja tehokkuusluokitukset, ovat myös huomioitava asia. Varmista, että virtalähde tukee järjestelmän osia.
Emolevy Emolevy on järjestelmän selkäranka. Se määrittää järjestelmän kanssa käytettävien komponenttien tyypin ja tietokoneen tukemien sisäisten oheislaitteiden määrän. Se vaikuttaa suoraan käytettävään prosessoriin ja tuettavan muistin kokonaismäärään.
Prosessori CPU on tietokonejärjestelmän aivot. Tämä on tärkein tekijä järjestelmän nopeudessa. Ironista kyllä, suorituskyvystä on tullut niin hyvä, että monet ihmiset eivät tarvitse kovin kallista prosessoria siihen, mihin he käyttävät tietokonettaan.
Jäähdytyselementti Jos prosessori ostettiin vähittäismyyntipakkauksessa, se sisältää valmistajan jäähdytyselementin. Niille, jotka ostivat OEM- tai erikoisprosessorin, on kuitenkin oltava myös suorittimen jäähdytin. Ilman sitä prosessori polttaa itsensä nopeasti loppuun. Varmista, että käyttämäsi jäähdytyselementti on suunniteltu liitäntään, kestää prosessorin lämpötehoa ja sopii koteloosi. On myös mahdollista käyttää nestejäähdytysjärjestelmää tuulettimen ja jäähdytyslevyn sijaan.
Muisti Ilman muistia tietokone ei voi toimia. CPU tarvitsee sitä tallentaakseen koodin kertoakseen, kuinka tietoja käsitellään oikein. Sinun on tiedettävä, minkä tyyppistä RAM-muistia emolevysi käyttää ja kuinka paljon tarvitset. Muistilla on suora vaikutus suorituskykyyn.
Kovalevy Ensisijainen tallennustapa kaikissa pöytätietokonejärjestelmissä on kiintolevy. Aiemmin se oli yleensä 3,5 tuuman kiintolevy. Nykyään useimpien ihmisten tulisi harkita SSD-aseman käyttöä ensisijaiseen tallennustilaan tai välimuistiin.
DVD- tai Blu-ray-asema (valinnainen) Optiset asemat eivät ole samat kuin ennen. Voit jopa saada Windowsin USB-asemalle asennusta varten. Tarvitset todella vain yhden, jos aiot käyttää järjestelmää CD-, DVD- tai Blu-ray-levyjen toistamiseen.
Näytönohjain (valinnainen) Lähes jokaisessa pöytäkoneen prosessorissa on integroitu näytönohjain. Tämä tekee näytönohjaimista erikoistuneempia kuin aikaisemmin. Käytät jotakin näistä, jos aiot pelata 3D-pelejä tai aiot pelata

nopeuttaa ei-3D-ohjelmia

kuten Photoshop tai videokoodaus.
Äänikortti (valinnainen) Useimmissa emolevyissä on jonkinlainen sisäänrakennettu äänenohjain. Tämän seurauksena äänikortit eivät ole välttämättömiä, ellet halua tarkempaa tietokoneen ääntä tai olet vähemmän riippuvainen suorittimesta, joka auttaa tietokoneen ääntä.

Asenna levyt, käyttöjärjestelmä ja paljon muuta

Jotkut laitteet eivät ole tärkeitä alkuvaiheessa, mutta niistä voi olla hyötyä myöhemmin. Flash-asemat, ulkoiset kiintolevyt ja ulkoiset levykeasemat ovat esimerkkejä. Voit asentaa ne milloin tahansa ja jopa poistaa ne kokonaan ikuisesti, jos haluat, koska ne eivät ole olennainen PC-komponentti. Vaikka yllä oleva keskittyy pöytätietokoneen järjestelmälaitteistoon, on yhtä tärkeää, että tietokoneessa on käyttöjärjestelmä, jotta voit todella käyttää uusi tietokone. Windows ja Linux ovat muutamia vaihtoehtoja. Kun olet asentanut käyttöjärjestelmän, sinun on tehtävä muita asioita, ennen kuin uskot uuden tietokoneesi olevan «valmis».

Por Markus