GettyImages 1187582500 d71cdd9c911f4da39702a729801e44f7

Wi-Fi-puheluiden avulla voit soittaa ääni- ja videopuheluita Internet-yhteyden kautta matkapuhelinverkon sijaan älypuhelimillasi. Wi-Fi-puheluiden avulla voit puhua kenelle tahansa, missä päin maailmaa tahansa.

Mitä tarkoittaa soittaminen WiFin kautta

Olet ehkä kuullut matkapuhelinpalveluntarjoajasi, Internet-palveluntarjoajasi tai jopa muiden ihmisten käyttämästä termistä Wi-Fi-puhelut. Se on yleinen termi, joka viittaa Internet-yhteyden käyttämiseen puheluiden soittamiseen, mutta siinä on vähän muutakin. Wi-Fi-puhelut tarkoittaa Internetin käyttämistä langattoman Internet-verkon kautta puheluiden soittamiseen mobiililaitteella. Mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa Wi-Fi-puheluita on sisäänrakennettu useimpiin älypuhelimiin nykyään, ja useimmat matkapuhelinpalveluntarjoajat, kuten AT&T, Verizon, T-Mobile ja muut, tarjoavat ilmaisia ​​Wi-Fi-puheluita (kotimaan). Lisäksi Wi-Fi-puhelut käyttävät vähän kaistanleveyttä (noin 1 Mt äänipuheluihin tai 6–4 Mt videopuheluihin), joten nopeaa Internet-yhteyttä ei tarvita Wi-Fi-puheluiden hyödyntämiseen.

Miksi ihmiset käyttävät Wi-Fi-puheluita

Useimmat yllä mainituista palveluntarjoajista ovat myös mahdollistaneet puhelujen siirtämisen matkapuhelinverkosta Wi-Fi-verkkoon puhelutietojen siirtämiseksi saumattomasti. Joten jos soitat puhelun ollessasi autossa, puhelu käyttäisi matkapuhelinverkkoa, mutta kun tulet kotiin ja puhelimesi muodostaa automaattisesti yhteyden kodin langattomaan Internetiin, se «siirtyy» Internet-verkkoon. Tämä vaihto tapahtuu kahdesta syystä:

  • Se lisää verkon peittoa. Puhelimessa, jossa Wi-Fi-puhelut ovat käytössä, on mahdollista siirtää puhelu avoimeen Wi-Fi-verkkoon, jos operaattorin verkkosignaali heikkenee.
  • Mobiiliverkkojen kautta lähetettävän tiedon määrän vähentämiseksi. Mobiiliverkkojen ruuhkautumista vähentämällä kaikki käyttäjät voivat kokea korkealaatuisempia mobiilipalveluita.

Sinulle tämä tarkoittaa, että Wi-Fi-puhelut voivat auttaa sinua saamaan paremman laadun mobiiliverkkostasi ja säästää rahaa matkapuhelinpalvelulaskussasi, varsinkin jos maksat rajoitetun määrän minuutteja matkapuhelinliittymälläsi. . Puhelut Wi-Fi-verkon kautta ovat yleensä ilmaisia, kun ne soitetaan Yhdysvalloissa tai kansainvälisistä paikoista Yhdysvaltoihin. Wi-Fi-puhelut Yhdysvalloista muihin maihin voivat olla maksullisia matkapuhelinoperaattorisi asettamien ohjeiden mukaan.

Wi-Fi-puheluiden käyttäminen

Kun ajattelet Wi-Fi-puheluita, saatat ajatella palveluita, kuten Skype tai Zoom, jotka ovat palveluita, jotka toimivat samalla tavalla kuin Wi-Fi-puhelut. Suuri ero on, että Wi-Fi-puhelut ovat älypuhelimesi ominaisuus, joka käyttöönoton jälkeen vaatii vain vähän lisäsyöttöä. Sallitpa Wi-Fi-puhelut iPhonessa, käynnistät sen Android-puhelimessa tai yrität ottaa sen käyttöön Samsung-puhelimessa, ohjeet ovat yleensä samat. Ota Wi-Fi-puhelut käyttöön siirtymällä omaan mobiili asetukset iPhonessa tai Mobiiliverkko Androidissa ja ota Wi-Fi-puhelut käyttöön. Siinä kaikki. Kaikki älypuhelimet ovat erilaisia, ja sinulla voi olla iPhone- tai Android-puhelin, jossa ei ole samoja vaihtoehtoja. Yleensä etsit Asetukset-vaihtoehtoa, joka liittyy suoraan matkapuhelinverkkoosi, matkapuhelinverkkoosi tai verkkoyhteyksiin. Kun olet löytänyt sen, Wi-Fi-puheluiden käyttöönotto- tai poistoasetusten pitäisi olla helppo löytää. Sitten kun olet kantoalueella, puhelusi menevät Wi-Fi-verkon kautta. Kun olet Wi-Fi-verkon ulkopuolella, puhelusi kulkevat palveluntarjoajasi verkon kautta, etkä todennäköisesti koskaan huomaa eroa.

Por Markus