iStock 842272278 5a5e22ad845b3400378f46a2

Näytön peilaustekniikan avulla voit lähettää langattomasti pienemmällä Android-, Windows- tai Apple-laitteellasi toistettavan median suurempaan laitteeseen, kuten televisioon tai mediaprojektoriin. Voit peilata henkilökohtaisia ​​valokuvia, musiikkia, videoita, pelejä ja paljon muuta, mukaan lukien sisältöä verkosta tai sovelluksista, kuten Netflixistä tai YouTubesta. Protokolla, jota käytetään näytön langattomaan peilaukseen, on nimeltään Miracast, sana, jonka saatat törmätä oppiessasi lisää tekniikasta. 1:49

Mikä on näytön peilaus?

Liitä puhelimesi tai muu laite televisioon

Näytön peilauksen käyttäminen edellyttää, että molempien laitteiden on täytettävä muutama vähimmäisvaatimus. Puhelimesi tai tablet-laitteesi on tuettava peilausta ja pystyttävä siirtämään tietoja. Television tai projektorin on myös tuettava näytön peilausta ja kyettävä tallentamaan ja toistamaan kyseisiä tietoja. Jos haluat selvittää, tukeeko puhelimesi tai tablet-laitteesi peilaamista, katso dokumentaatio tai hae verkosta. Muista, että saatat joutua ottamaan käyttöön myös Miracast- tai Screen Mirroring -ominaisuuden asetuksista, joten muista myös tämä. Saatat jopa pystyä näyttämään puhelimen näytön tietokoneellasi. Mitä tulee televisioon, on olemassa kaksi laajaa tekniikkaa. Voit peilata uudempaan älytelevisioon tai projektoriin, jossa on sisäänrakennettu näytön peilaus, tai voit ostaa median suoratoistolaitteen ja kytkeä sen vanhemman television vapaaseen HDMI-porttiin. Koska tiedot tulevat langattomasti ja kotiverkon kautta, sinun on määritettävä tämä televisio tai mediatikku, jotta voit myös muodostaa yhteyden kyseiseen verkkoon.

Yhteensopivuusongelmat näyttöä peilattaessa

Kaikki laitteet eivät toimi hyvin yhdessä. Et voi vain peilata puhelinta television kuvaruutuun tai jollain tavalla liittää puhelinta televisioon jollain taikasovelluksella ja pakottaa sitä toimimaan. Se, että molemmat laitteet tukevat näytön peilausta, ei myöskään tarkoita mitään; laitteiden on myös oltava yhteensopivia keskenään. Tämä yhteensopivuus aiheuttaa usein ongelmia. Kuten olet ehkä arvannut, saman valmistajan laitteet ovat yleensä yhteensopivia keskenään. Voit esimerkiksi helposti jakaa mediaa uudemmasta Kindle Fire -tabletista Amazonin Fire TV:hen. Molemmat ovat Amazonin valmistamia ja suunniteltu toimimaan yhdessä. Ja koska Fire-laitteet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää, monet Android-pohjaiset puhelimet ja tabletit ovat myös yhteensopivia. Vastaavasti voit peilata mediaa iPhonesta Apple TV:hen. Apple teki molemmat ja ne ovat yhteensopivia keskenään. Apple TV toimii myös iPadien kanssa. Et kuitenkaan voi suoratoistaa mediaa Android- tai Windows-laitteesta Apple TV:hen. Muilla laitteilla, kuten Googlen Chromecastilla ja Rokun medialaitteilla, on myös rajoituksia, kuten älytelevisioilla yleensäkin, joten jos etsit peilausratkaisua, harkitse, mistä suoratoistat, ennen kuin ostat mitään katsottavaa. suoratoistaa .

Tutustu peilaussovelluksiin

Kun toistat mediaa älypuhelimella tai tabletilla, käytät sovellusta. Ehkä katsot kaapelipohjaisia ​​elokuvia SHO Anytimella ja live-TV:tä Sling TV:llä. Ehkä kuuntelet musiikkia Spotifylla tai katsot ohjevideoita YouTubesta. Nämä sovellukset tukevat näytön peilausta. Käytä hetki testataksesi sitä. Näin voit tutkia mediasovelluksiasi hyvin yleisellä tasolla:

  1. Avaa laitteellasi sovellus, jonka avulla voit katsella mediaa.

  2. Toista kaikki käytettävissä olevat mediat kyseisessä sovelluksessa.

  3. Napauta näyttöä ja napauta peilikuvake joka näkyy siellä.

  4. Jos sinulla on peilauslaite käytettävissä (ja se on käytössä ja valmis käyttöön), näet sen luettelossa.

Näytön peilauskokemus

Kun katselet mediaasi näytön peilauksen kautta, ohjaa sitä puhelimen tai tabletin säätimillä. Voit kelata eteenpäin, taaksepäin, keskeyttää ja käynnistää uudelleen, jos sovellus ja media sallivat sen. On kuitenkin epätodennäköistä, että pystyt käyttämään televisiota itse. pidä kaukosäädin käsillä, jolla säätelee äänenvoimakkuutta.

Por Markus