is facebook down right now or is it just you 2617985 ed60975c960d464d94a90a1502c1eecc

Jos et saa yhteyttä Facebookiin, koko sosiaalinen verkosto voi olla poissa käytöstä tai ongelma voi olla vain tietokoneessasi, Facebook-sovelluksessasi tai tietyssä Facebook-tilissäsi. Joskus voi olla vaikeaa selvittää, onko Facebook offline-tilassa kaikille vai vain sinulle, mutta yleensä on merkkejä siitä, että se on jompikumpi.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat yleensä kaikkia laitteita, jotka voivat muodostaa yhteyden Facebookiin.

Mistä tiedät, onko Facebook alas?

Jos uskot, että Facebook on offline-tilassa kaikille, kokeile näitä ohjeita:

 1. Tarkista Facebook-alustan tilasivu. Tätä sivua isännöi Facebook, joten heillä olevasta ongelmasta riippuen täällä olevat tiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla.

  Facebook-alustan tilasivu

 2. Etsi Twitteristä #facebook alas. Kiinnitä huomiota tweettien aikaleimoihin selvittääksesi, onko muillakin ongelmia Facebookin kanssa.

  Twitter-haku facebookdown

  Kun olet Twitterissä, saatat yhtä hyvin tarkista Facebook Twitter -sivu saadaksesi päivityksiä siitä, onko Facebook poissa käytöstä. Jos et myöskään pääse käyttämään Twitteriä, eikä myöskään muita suosittuja sivustoja, kuten YouTube, ole saatavilla, ongelma on todennäköisesti sinussa tai Internet-palveluntarjoajassasi.

 3. Käytä toista kolmannen osapuolen «tilantarkistus» -sivustoa, kuten Down For Everyone tai Just Me, downrightnow, Downdetector, Is It Down Right Now? tai Outage.Report.

  Facebook Down -ilmaisimen tila

Jos kukaan muu ei ilmoita ongelmista Facebookissa, ongelma on todennäköisesti sinun puolellasi.

Mitä tehdä, jos et saa yhteyttä Facebookiin

Voit kokeilla useita asioita, jos Facebook näyttää toimivan hyvin kaikille paitsi sinulle:

 1. Varmista, että käyt todella osoitteessa www.facebook.com. Jos käytät Facebook-sovellusta, varmista, että se on virallinen Facebook-sovellus iOS:lle tai Androidille.

  Lataa:

 2. Jos et voi avata Facebookia selaimellasi, kokeile Facebook-sovellusta. Jos sinulla on ongelmia sovelluksen kanssa, kokeile käyttää älypuhelimen tai tabletin selainta.

 3. Sulje kaikki selainikkunasi, odota 30 sekuntia, avaa yksi ikkuna ja yritä käyttää Facebookia uudelleen. Tee sama Facebook-sovelluksellasi, jos käytät tablettia tai älypuhelinta, mutta varmista, että suljet sovelluksen. Opi sulkemaan Android-sovelluksia ja kuinka sovelluksia suljetaan iPhonessa. Jos uskot, että selaimesi tai sovelluksesi ei ehkä sulkeudu tai jos se kaatuu eikä sulkeudu, käynnistä laitteesi uudelleen ja yritä uudelleen.

 4. Tyhjennä selaimen välimuisti.

 5. Tyhjennä selaimesi evästeet.

 6. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta.

 7. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

 8. Vaikka tämä ei ole kovin yleistä, DNS-palvelimessasi voi olla ongelma. Jos haluat vaihtaa DNS-palvelimia, tarjolla on runsaasti ilmaisia ​​ja julkisia vaihtoehtoja.

 9. Poista Facebookin esto verkkovälityspalvelimen tai VPN:n avulla.

Jos mikään ei ole vielä toiminut, sinulla on todennäköisesti Internet-ongelma. Sinulla voi esimerkiksi olla liian monta laitetta, jotka käyttävät verkon kaistanleveyttä. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi saadaksesi lisäapua.

Facebookin virheet

Tavallisten HTTP-tilakoodivirheiden, kuten 500 Internal Server Error, 403 Forbidden ja 404 Not Found, lisäksi Facebook näyttää joskus virheilmoituksia, jotka selittävät, miksi et voi muodostaa yhteyttä. Esimerkiksi:

 • Pahoittelut, jotain meni pieleen. Pyrimme ratkaisemaan tämän mahdollisimman pian.
 • Tili väliaikaisesti poissa käytöstä. Tilisi ei ole tällä hetkellä käytettävissä sivuston ongelman vuoksi. Odotamme tämän ratkeavan pian.
 • Tilisi on tilapäisesti poissa käytöstä sivuston ylläpidon vuoksi. Sen pitäisi olla taas saatavilla muutaman tunnin kuluttua.

Jos Facebookissa on postaus jostain huollosta, ei voi muuta kuin odottaa. Joskus tämä ylläpito vaikuttaa jokaiseen Facebookin käyttäjään, mutta joskus se on vain pieni osa.

Por Markus