facebookmarketplace 5c887db546e0fb0001431a64

Facebook Marketplace on online-mainospalvelu, joka yhdistää ostajat ja myyjät, jotta kuka tahansa voi julkaista tai selata myytäviä tuotteita. Se on saatavilla Facebookin pääsivustolla ja virallisen Facebook-sovelluksen kautta. Koska Facebookia käyttää maailmanlaajuisesti suuri määrä ihmisiä, Facebook Marketplace voi olla tehokas tapa myydä tuotteita tai henkilökohtaisia ​​tavaroita, sillä listaukset voivat tavoittaa suuremman käyttäjäkunnan kuin kilpailevat palvelut, kuten Craigslist.

Miten Facebook Marketplace toimii?

Toisin kuin Facebook Shop -ominaisuus, joka toimii verkkokauppana, Facebook Marketplace ei käsittele tapahtumia. Sen sijaan se yhdistää tuotteen tai tuotteen ostamisesta kiinnostuneen käyttäjän potentiaaliseen myyjään. Kun yhteys on muodostettu, he neuvottelevat maksutavan ja sijainnin tapahtumaa varten, aivan kuten Craigslist tai luokiteltu mainos. Facebook Marketplacen ensisijainen käyttötarkoitus on tuotteiden ostaminen ja myyminen paikallisesti. Tuotteen myynti Facebook Marketplacessa noudattaa tyypillisesti tätä kaavaa:

  1. Myyjä luo Facebook Marketplaceen ilmaisen tuoteluettelon, jossa on kuva tuotteesta, yksityiskohtainen kuvaus ja suositushinta.
  2. Potentiaalinen ostaja näkee tarjouksen ja lähettää hänelle viestin Facebookin kautta.
  3. Myyjä ja ostaja neuvottelevat tavaran vaihdon maksusta ja sijainnista.
  4. Ostaja ja myyjä tapaavat henkilökohtaisesti ja vaihtavat tuotteen tai palvelun maksua vastaan.

Hyväksytyt maksutavat vaihtelevat myyjän mukaan. Jotkut Facebook Marketplacen myyjät suosivat käteistä tai suoratalletusta, kun taas toiset voivat pyytää maksua vertaismaksusovelluksen tai kryptovaluutan, kuten Bitcoinin tai Ripplen, kautta.

Siirry Facebook Marketplaceen

Et lisää Facebook Marketplacea Facebookiin; palvelu on jo osa sosiaalista verkostoa. Sinun tarvitsee vain löytää Facebook Marketplace iOS- tai Android-sovelluksista tai Facebook-verkkosivustolta. Jos et näe sitä, kokeile näitä vianetsintävinkkejä. Voit säästää aikaa siirtymällä suoraan Facebook-sivuston Facebook Marketplace -osioon. Facebook-sivustolla linkki Facebook Marketplaceen ilmestyy päävalikkoon näytön vasemmassa reunassa.

Etsi Facebook Marketplace

Saatat myös toisinaan nähdä Facebook Marketplace -mainoksen selatessasi Facebook-sivustoa. Näitä käytetään tuoteluetteloiden mainostamiseen, ja niitä voidaan napsauttaa siirtyäksesi mainostettaviin tuotteisiin. Löydät Marketplacen Facebook-sovelluksista (iOS/Android) valitsemalla päävalikon kuvakkeen ja valitsemalla sitten markkinapaikka. Vaikka Facebook Marketplace näkyy iOS:n Facebook-sovelluksessa iPhonessa ja iPadissa, ominaisuutta ei tueta iPod touchissa, ja se puuttuu kokonaan valikosta, kun sovellus avataan.

Facebook Marketplace

Onko olemassa Facebook Marketplace -sovellusta?

Virallista Facebook Marketplace -sovellusta ei ole, koska palvelu on integroitu iOS:n ja Androidin tärkeimpiin Facebook-sovelluksiin sekä Facebookin verkkoversioon. Facebook Marketplacessa on kuitenkin useita epävirallisia kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka väittävät parantavansa osto- ja myyntikokemusta, mutta niitä ei vaadita.

Mitä voit myydä Facebook Marketplacessa?

Suurin osa jokapäiväisistä tavaroista, kuten Blu-ray-levyistä, huonekaluista, keräilyesineistä, leluista, ajoneuvoista ja jopa omaisuudesta, voidaan myydä Facebook Marketplacessa. Myyjät voivat myös listata tiettyjä palveluita, kuten kodin siivousta, sähkötyötä, putkityötä, nurmikonhoitoa ja hierontaa. Valokuvauksen, tapahtumien, kuntoilun ja henkilökohtaisen hygienian kaltaisia ​​palveluita myyvien tai mainostavien on tehtävä se Facebook-sivun eikä henkilökohtaisen profiilin kautta.

Mitkä tuotteet eivät ole sallittuja Facebook Marketplacessa?

Facebook Marketplace kieltää terveystuotteiden ja eläinten listauksen. Käyttäjiä on myös kielletty lähettämästä «haluttuja» tai «etsiviä» merkintöjä.

FAQ

  • Kuinka luot mainoksia Facebook Marketplaceen?

    Voit luoda Marketplace-mainoksia Facebookin Ad Managerin kautta. Noudata Facebookin vaiheittaista ohjetta aloittaaksesi mainosten luomisen Marketplacelle jo tänään. Marketplace-mainokset ovat kuitenkin uusi ominaisuus, joka on vielä julkaisussa ja joka ei välttämättä ole kaikkien saatavilla.

  • Kuinka myyt Facebook Marketplacessa yrityksenä etkä yksityishenkilönä?

    Yritykset voivat näyttää varastonsa Marketplacessa, mainostaa kauppaansa tai tuotteitaan Marketplacessa ja jopa näyttää tuotteita Facebook-sivukaupastaan ​​Marketplacessa. Myyminen suoraan yrityksenä Marketplacessa on kuitenkin rajoitettu erityisesti valituille myyjille.

Por Markus