itunes match 5c7d4cd346e0fb0001edc897

Jos haluat säilyttää kopion musiikkikirjastostasi pilvessä, jotta se on varmuuskopioitu ja saatavilla kaikkialla, on ymmärrettävää, että et ehkä ole varma, tarvitsetko iTunes Matchia, Apple Musicia vai molempia. Palvelut ovat kuitenkin jollain tapaa melko samanlaisia. No, voimme auttaa. Lue eteenpäin saadaksesi selville, tarvitsetko iTunes Matchia, jos olet jo tilannut Apple Musicin.

Ero iTunes Matchin ja Apple Musicin välillä

iTunes Match on pilvivarmuuskopioratkaisu, joka tallentaa musiikin iCloud-tilillesi ja tekee sen saataville millä tahansa yhteensopivalla laitteella. Kaikilla laitteillasi on pääsy samaan musiikkiin, ja musiikkikokoelmasi on turvallisesti varmuuskopioitu. Jos haluat tarkastella iTunes Matchia perusteellisesti, katso Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää iTunes Matchista. Apple Music on musiikin suoratoistopalvelu, joka tarjoaa pääsyn kaikkeen iTunes Storen musiikkiin kiinteällä kuukausimaksulla. Älä enää koskaan menetä musiikkiasi Apple Musicin avulla. Jos kappale on poistettu laitteestasi ja se on edelleen iTunes Storessa, voit ladata sen uudelleen.

Voit käyttää iTunes Matchia ja Apple Musicia erikseen

Vaikka nämä kaksi palvelua toimivat yhdessä, sinun ei tarvitse käyttää niitä yhdessä. Voit käyttää Apple Musicia ilman iTunes Match -tilausta ja päinvastoin.

Omistat musiikkisi iTunes Matchin avulla

Suurin ero näiden kahden palvelun välillä on se, että Apple Music -tilaajat eivät omista palvelusta saamaansa musiikkia. Apple Music -kappaleita voi kuunnella vain, jos sinulla on aktiivinen tilaus. Kun tilauksesi päättyy, vastaanottamasi musiikki katoaa. iTunes Matchin avulla käyttäjä säilyttää musiikkinsa, joka hänellä oli ennen rekisteröitymistä, kun tilaus peruutetaan.

Apple Music käyttää DRM:ää, iTunes Match ei

iTunes Matchin korvaaminen Apple Musicilla voi vaikuttaa musiikkiisi pitkällä aikavälillä. Syy liittyy digitaalisten oikeuksien hallintaan. Koska siinä oleva musiikki on kopioita tiedostoistasi, iTunes Match ei käytä DRM:ää. Apple Music puolestaan ​​käyttää DRM:ää estääkseen pääsyn Apple Musicin kappaleisiin, kun tilaus on vanhentunut. Joten jos sinulla on DRM-vapaa kappale kiintolevylläsi tai iTunes Matchissa ja peruutat tilauksesi, voit silti nauttia kappaleesta. Jos korvaat kappaleen Apple Music -kappaleella, uudessa versiossa on DRM ja se toimii vain, jos sinulla on tilaus.

Tee aina varmuuskopio; iTunes Match voi olla yksi

On sanomattakin selvää, että tietojen varmuuskopiointi on tärkeää. Jos esimerkiksi varmuuskopioit Time Machineen, olet suojattu. Suosittelemme kaksiosaista varmuuskopiointistrategiaa: paikallinen varmuuskopiointi ja pilvivarmuuskopiointi. Tämä varmistaa, että vaikka yksi varmuuskopio epäonnistuisi, voit luottaa toiseen. iTunes Match tarjoaa pilvivarmuuskopion. iTunes Match -palvelu varmuuskopioi vain musiikkia, ei koko tietokonetta, joten saatat haluta täydellisemmän varmuuskopiointipalvelun. Mutta jos sinulla on paljon musiikkia, ylimääräinen 25 dollaria vuodessa on pieni hinta mielenrauhasta.

Pienellä musiikkikirjastolla Apple Music saattaa riittää

Jos et ole käyttänyt paljon aikaa tai rahaa musiikkikirjastosi rakentamiseen etkä välitä musiikin omistamisesta, ei ehkä ole järkevää maksaa 25 dollaria vuosittain iTunes Matchista. Maksa sitten Apple Musicin vuosihinta.

Joten mitä tarvitset?

Jos haluat pilvivarmuuskopioratkaisun musiikillesi etkä halua suoratoistaa musiikkia tai käyttää muuta palvelua, kuten Spotifya, tarvitset vain iTunes Matchin. Jos haluat suoratoistaa musiikkia ja sinulla on käytännössä rajoittamaton kappalevalikoima – ja saada varmuuskopio, joka on olemassa niin kauan kuin tilaat – Apple Music on sinua varten. Et tarvitse kumpaakaan, mutta saatat mieluummin nauttia molempien tarjousten mielenrauhasta, varsinkin kun Apple Musicin ja molempien välinen ero on vain 25 dollaria vuodessa.

Por Markus