women listening to mp3 player on city street 503848895 5b1edd28ff1b780037b2f973

Digitaalinen musiikki (kutsutaan myös digitaaliseksi ääni) on menetelmä äänen esittämiseksi numeerisina arvoina. Digitaalinen musiikki on usein synonyymi MP3-musiikin kanssa, koska se on yleinen tiedostomuoto, jossa digitaalista musiikkia on olemassa. Käytämme yleensä termiä digitaalinen musiikki vain vastakohtana sitä analogiseen mediaan, jossa ääni on tallennettu fyysisessä muodossa, kuten magneettinauhat tai vinyylilevyt. Kasettinauhoilla nämä tiedot tallennetaan magneettisesti.

Fyysinen digitaalinen media

Yksi tunnetuimmista digitaalisen musiikin fyysisistä lähteistä on CD-levy. Tämän toiminnan perusperiaate on, että laser lukee sen sisältävän CD-levyn pinnan kuoppia ja maita. CD-levyllä olevat tiedot muuttavat lasersäteen heijastustehoa, joka mitataan ja dekoodataan binääritietona (1 tai 0).

Digitaaliset äänitiedostot

Digitaaliset äänitiedostot ovat ei-fyysisiä digitaalisen äänen lähteitä, jotka käyttävät erilaisia ​​koodausmuotoja äänitietojen tallentamiseen. Ne luodaan muuntamalla analoginen data digitaaliseksi. Esimerkki digitaalisesta äänitiedostosta on MP3, jonka voit ladata Internetistä ja kuunnella tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Kun puhumme digitaalisesta musiikista tai muista digitaalisista äänitiedostoista, kuten äänikirjoista, viittaamme yleensä tämän tyyppiseen digitaaliseen äänitallennustilaan. Joitakin muita esimerkkejä digitaalisista äänitiedostomuodoista ovat AAC, WMA, OGG, WAV jne. Nämä tiedostomuodot ovat helposti toistettavissa lukuisissa ohjelmissa, kuten VLC-mediasoittimessa, mutta niitä tukevat myös useat ilmaiset tiedostomuuntimet, jotka voivat muuntaa minkä tahansa digitaalisen musiikin tiedostomuotoa toiseen. Digitaalisten musiikkitiedostojen toistoa tukevat myös erilaiset laitteistot tietokoneiden lisäksi, kuten televisiot, älypuhelimet jne. Bluetooth-laitteet käyttävät myös digitaalisia musiikin koodekkeja erilaisten äänitiedostomuotojen suoratoistoon ja toistoon. Amazon on yksi suosituimmista paikoista ladata digitaalista musiikkia, ja suoratoistopalvelujen, kuten YouTuben ja Pandoran, tiedetään tarjoavan ilmaisia ​​digitaalisen musiikin suoratoistopalveluita.

FAQ

  • Miten teet digitaalista musiikkia?

    Suurin osa nykymusiikista on digitaalista siinä mielessä, että se on olemassa elektroniikkatiedostoissa. «Digitaalisen musiikin» tekeminen on vain musiikin tekemistä: käytä tietokonettasi kitaransoiton äänittämiseen ja sinulla on oma digitaalinen musiikkikappaleesi.

  • Miten annat digitaalista musiikkia lahjaksi?

    Nykyään helpoin tapa ostaa digitaalista musiikkia on ostaa se kaupasta, kuten iTunes tai Amazon Music. Lahjakortin ostaminen oikeaan kauppaan antaa mahdollisuuden valita, mitä digitaalista musiikkia hän haluaa ladata.

  • Mitä on digitaalisen musiikin tuotanto?

    Tämä ilmaistaan ​​paremmin yksinkertaisesti «tuotantona», koska suuri osa tuotannosta on nykyään digitaalista, siinä mielessä, että se tehdään tietokoneilla. Tuottajat käyttävät DAW-laitteita eli digitaalisia äänityöasemia digitaalisen musiikin tuottamiseen. DAW on sovellus, jonka voit ladata ja asentaa tietokoneellesi.

Por Markus