GettyImages 985629056 7c8f6ffb00d44e06bfdfb23280d4f268

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Applen sisäänrakennettu tekniikka suojaa sinua vain, kun selaat verkkoa Safarin avulla.
  • Kolmannen osapuolen sovellukset, kuten Guardian ja Lockdown, estävät epäluotettavat yhteydet kaikissa sovelluksissa.
  • Sinun on varmistettava, että luotat sovellukseen 100 %, ennen kuin luotat siihen kaiken Internet-liikenteesi suodattamiseen.
Älykäs seurannan esto on iOS 14:n uusi ominaisuus, joka estää verkkosivustoja seuraamasta sinua ja varastamasta henkilökohtaisia ​​tietojasi, mutta se toimii vain Safarissa. Mitä teet seuraajilla sovelluksissa? Saatat yllättyä siitä, kuinka monet sovellukset seuraavat sinua ja varastavat yksityisiä tietoja iPhonestasi ja iPadistasi. Huolimatta Applen tiukoista App Storen säännöistä, sovellukset saavat kerätä ja jakaa sijaintisi, yhteystietosi ja paljon muuta. Jopa ilman lupaasi he voivat varastaa kaikenlaisia ​​tietoja, jotka todennäköisesti haluat pitää yksityisinä. Ratkaisu on asentaa laitteellesi jonkinlainen palomuuri. «Monet ihmiset olivat järkyttyneitä siitä, mitä pystyimme näyttämään ensimmäisessä julkaisussamme», Will Strafach, iOS-seurantasovelluksen Guardian luoja, kertoi minulle. elinehto suoran viestin kautta, «ja nyt Push to-ilmoittaa käyttäjille reaaliajassa, olen todella utelias näkemään, mitä ihmiset ajattelevat.»

Mitä seurantalaitteet ovat?

Tracker on kaikki mitä seuraat Internetissä. Jos esimerkiksi etsit Amazonista jotain, kuten puhelimen laturia, saatat nähdä saman puhelimen laturin mainoksia muilla sivustoilla. Se on eräänlainen seuraamisen muoto. Toinen esimerkki on Facebook. Kaikki nämä Facebook-widgetit verkkosivustoilla ympäri maailmaa keräävät tietoja sinusta, tietokoneestasi, sijainnistasi ja muusta. Vaikka et olisi sosiaalisen verkoston sivustolla, Facebook tietää mitä teet. Se ei myöskään ole vain Facebook. Äskettäin monien sääsovellusten havaittiin myyvän sijaintitietojasi. Sinun tulisi myös olla vainoharhainen sovelluksen suhteen, joka käyttää sähköpostitietojasi tai käyttää yhteystietojasi ja valokuviasi.

Guardian palomuuri

Guardian Firewall oli ensimmäinen palomuurisovellus iOS:lle. Se toimii määrittämällä laitteellesi VPN (Virtual Private Network), esimerkiksi verkko, jolla voit muodostaa yhteyden työpalvelimiin tai pysyä turvassa käyttäessäsi julkista Wi-Fi-yhteyttä. Tämä VPN reitittää kaikki Internet-yhteytesi Guardianin palvelimien kautta ja estää seurantalaitteet ja muut yksityisyyttä varastavat yhteydet. Esto on täysin anonyymi. On myös muita mukavia sivuvaikutuksia. Koska yhteytesi kulkee Guardianin palvelimien kautta, verkkosivustot eivät näe missä päin maailmaa olet. Tiedätkö, kuinka Google arvaa sijaintisi ja kertoo tämän jokaisen hakusivun alareunassa? Et voi tehdä sitä VPN:n kanssa. Sovellus voi näyttää sinulle luettelon kaikista estetyistä yhteyksistä, mutta koska Guardianin kehittäjät ovat niin keskittyneet yksityisyyteen, se ei todellakaan voi kertoa sinulle, mitkä sovelluksistasi yrittivät lähettää tietoja. Versiossa 2.0 on kuitenkin uusia työkaluja, joiden avulla voit havaita huonot sovellukset. Guardianin uusi Firewall Pro -paketti (125 dollaria vuodessa) antaa sinulle nyt tavallisen iOS-hälytyksen, kun yhteys estetään. Tämän reaaliaikaisen palautteen avulla voit määrittää, mitkä sovellukset ovat pahimpia loukkauksia. «Henkilökohtaisesti minusta se auttaa määrittämään, kuinka laajalle levinneitä tämäntyyppiset toiminnot ovat», Strafach sanoo. «Joissakin sovelluksissa ne näyttävät ping-kutsuvan seurantalaitteita lähes taukoamatta.»

Sisälle suojautuminen

Toinen suojausvaihtoehto on Lockdown, jonka etuna on, että se toimii kokonaan laitteessasi. Se reitittää kaiken Internet-liikenteesi suodattimen läpi, joka estää ei-toivotut yhteydet. Estoluettelot päivitetään viikoittain ja voit lisätä luetteloon omia kohteita. Lockdownin valmistajat loivat sovelluksen saatuaan kummallisen tarjouksen: heitä pyydettiin lisäämään seurantakoodi muihin sovelluksiinsa vastineeksi rahasta.

Yksinkertainen kaavio, joka näyttää, kuinka sovellukset keräävät tietoja ja mitä Lockdown tekee

«Saimme selville, että meitä lähestynyt yritys oli kaivosyhtiö ja että «koodipala» ilmoittaisi salaa käyttäjän sijainnin, IP-osoitteen ja käyttötavat palvelimilleen», Lockdownin luojat Johnny Lin ja Rahul Dewan kirjoittivat. «He myivät sitten käyttäjätiedot toiselle kolmannelle osapuolelle, joka olisi voinut olla kirjaimellisesti kuka tahansa: mainostoimistot, markkinointiyhtiöt, vihamieliset valtion toimijat – kuka tietää?»

Voitko luottaa näihin sovelluksiin?

Yksi ongelma tietoturvan luovuttamisessa toiselle sovellukselle/palvelulle on, että sinun on luotettava siihen. Loppujen lopuksi arkaluontoiset tietosi reititetään heidän sovellusten ja/tai palvelimien kautta. Luulen itse asiassa, että ihmiset kääntyvät meidän kaltaisten sovelluksiemme pariin, koska Apple on jättänyt ne pölyyn viivyttämällä seurantalaitteen varoitusten täytäntöönpanoa. Olen käyttänyt sekä Lockdownia että Guardiania päällä ja pois päältä niiden julkaisusta lähtien, ja olen myös tutkinut molempia tuotteita melko paljon. Haluan luottaa heihin tässä vaiheessa, mutta jos aiot käyttää näitä palveluita tai jotain vastaavaa, sinun kannattaa tehdä myös oma tutkimus.

Eikö iOS 14 tee jo kaiken tämän?

Apple lisäsi iOS 14:ään monia uusia jäljityksen estoominaisuuksia, mutta ne ovat parhaimmillaan hämmentäviä. Se on myös viivästynyt joidenkin seurantatoimintojensa toiminnassa mainostajien valitusten vuoksi. Applen sisäänrakennettujen työkalujen käytön etuna on, että luotat jo alustan toimittajaan. Huono puoli on konfiguroitavuuden puute. Safarin älykäs seuranta toimii vain Safarissa. Se ei estä sovelluksia. Applen tietosuojaominaisuudet ovat loistavia, mutta joskus niiden on oltava varovaisia ​​tai muuten sen katsotaan kiusaavan muita yrityksiä. «Luulen itse asiassa, että ihmiset kääntyvät meidän kaltaisten sovelluksiemme pariin, koska Apple on jättänyt ne pölyyn viivyttämällä seurantalaitteen varoitusten täytäntöönpanoa», Strafach sanoo.

Por Markus