GettyImages 458551107 2d0bc89c1a854dfbbca5d24f6157c9cf

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Talodemokraattien uudessa raportissa sanotaan, että suuret teknologiayritykset ovat monopoleja ja suosittelevat lakien muuttamista syytteeseen asettamiseksi.
  • Asiantuntijoiden mukaan uudella raportilla ei todennäköisesti ole vaikutusta, ja nykyiset lait riittävät.
  • Washingtonista puuttuu poliittista tahtoa toimia suuria teknologiayrityksiä vastaan, tarkkailija sanoo.
Asiantuntijoiden mukaan talodemokraattien uusi raportti, jossa suositellaan muutoksia kilpailulakeihin, ei todennäköisesti hillitse teknologiajättiläisiä. 450-sivuinen raportti totesi, että Apple, Amazon, Facebook ja Google ovat monopoleja, joita on rajoitettava. Yritysten ohjaamiseksi suositeltiin useita toimenpiteitä, mukaan lukien liiketoimintayksiköiden erottaminen. Jos ehdotukset voivat voittaa poliittiset esteet ja ne hyväksytään, niillä voi olla tärkeä rooli suurten teknologiayritysten säätelyssä. Tämä mietintö ja kilpailunrajoitusuudistus, jota toivomme noudattavamme, auttavat jopa parantamaan pelikenttää. «Raportti osoittaa, että parlamentin näkemyksen mukaan näillä yrityksillä on monopoliasema ja ne käyttävät sitä hyväkseen», arnall Golden Gregory LLP:n kilpailuoikeuden asianajaja ja kumppani Jeffrey S. Jacobovitz sanoi puhelinhaastattelussa. «En usko, että he tekevät itse muutoksia parlamentin mietinnön perusteella. Mutta se saattaa tehdä heistä herkempiä esitetyille väitteille.»

Liikaa kontrollia?

Raportin mukaan suuret teknologiayritykset nappaavat kilpailijoitaan, suosivat omia palveluitaan ja kontrolloivat pienempiä yrityksiä, jotka käyttävät heidän palveluitaan. «Yksinkertaisesti sanottuna yrityksistä, jotka olivat aikoinaan huonokuntoisia, status quon haastavia altavastaavia startup-yrityksiä, on tullut sellaisia ​​monopoleja, joita näimme viimeksi öljyparonien ja rautatiepohjien aikakaudella», raportti päättää. «Hallitsemalla pääsyä markkinoille nämä jättiläiset voivat valita voittajia ja häviäjiä taloudestamme.» Kongressin tulisi hyväksyä säännöt, jotka edellyttävät suuria yrityksiä tarjoamaan yhtäläiset ehdot yrityksille, jotka myyvät tuotteita ja palveluita niiden alustoilla, raportissa suositellaan. Joitakin hallitsevia alustoja olisi myös estettävä kilpailemasta «naapuritoimialoilla», joilla niillä on etu.

Älypuhelinsovelluskuvakkeet Spotifysta, Youtubesta, Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Gmailista

On kuitenkin epäselvää, mitä merkitystä raportilla on. «Valitettavasti tänään julkaistu raportti ei juurikaan muuta uusien kartellilakien täytäntöönpanoa tai olemassa olevien kartellilakien täytäntöönpanoa, jota käytetään suurta teknologiaa vastaan», LegalAdvice.comin asianajaja ja toimitusjohtaja David Reischer sanoi sähköpostissa. haastatella.

Nykyiset lait riittävät, sanoo asiantuntija

Jo kirjoissa olevat kilpailulainsäädäntö riittää haastamaan yritykset oikeuteen, Reischer sanoi. «Jo kirjoissa olevat kilpailulainsäädäntö vaativat vain täytäntöönpanoa», hän lisäsi. Yhdysvaltain oikeusministeriön kilpailunrajoitusjaosto voisi nostaa syytteeseen suuria teknologiamonopoleja Sherman Antitrust Actin, The Clayton Actin ja The Federal Trade Commission Actin kautta, jotka kaikki hyväksyttiin 1900-luvun alussa rajoittamaan kilpailua tukahduttavia monopoleja. Hän sanoi, että syy, miksi teknologiayrityksiä ei ole haastanut oikeuteen kilpailuoikeuden takia, «heijastaa enemmän poliittisen toivottavuuden puutetta» kuin riittämättömiä lakeja. Jotkut pienemmistä teknologiayrityksistä ylistävät parlamentin raporttia. ”Olemme olleet Daavidin ja Goljatin tilanteessa vuosia Googlen ja Facebookin kaltaisten yritysten kanssa, ja kuluttajat ovat hävinneet eniten. [The] Näiden pelaajien kuristus Internetissä on estänyt tietosuojavaihtoehtojen tulemisen saataville», sanoi Ghosteryn presidentti Jeremy Tillman sähköpostihaastattelussa. «Tämä raportti ja kilpailunrajoitusuudistus, jota toivomme noudattavan, todella auttavat pelikenttää. Tillman jatkoi, «mutta Googlea vastaan ​​tulevan oikeudenkäynnin on oltava tiukempi ja rajoittaa Googlen valtaa suoremmin ja välittömästi, jotta kuluttajat voivat tehdä itse päätöksensä Internetin käytöstä.» Hallitsemalla pääsyä markkinoille nämä jättiläiset voivat valita voittajia ja häviäjiä koko taloudestamme Raportti saattaa saada Yhdysvaltain oikeusministeriön tai FCC:n ryhtymään jonkinlaisiin täytäntöönpanotoimiin, Jacobvitz sanoi. Raportissa mainitut suuret teknologiayritykset «todennäköisesti haluavat valmistautua joihinkin kuulemistilaisuuksiin», hän lisäsi. Mutta muut tarkkailijat eivät pidä heidän hengitystään tai muutoksia status quoon. «Lyhyellä aikavälillä suuren teknologian hajottaminen on mielestäni liian kallista», Kanaryn perustaja Rachel Vrabec sanoi sähköpostihaastattelussa. Raportti viivästyi ilmeisesti sen jälkeen, kun republikaanit valittivat, ettei se pystynyt vastaamaan heidän väitteisiinsä, joiden mukaan teknologiayritykset syrjivät konservatiiveja. Tällaisella epävakaalla poliittisella yhdistelmällä kilpailunrajoitusliikkeen omaisuus voidaan yhdistää ensi kuussa pidettäviin vaaleihin.

Por Markus