ScreenShot2021 07 27at11.39.01AM 13df15791ba04ca6ad051085b4ffb6d5

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Sähköpostisuojaus poistaa seurantalaitteet sähköpostistasi.
  • DuckDuckGo ei koskaan tallenna sähköpostejasi.
  • Sähköpostiseurantaohjelmien estäminen on helpottunut.

Useimmat vastaanottamasi ei-henkilökohtaiset sähköpostit sisältävät seurantalaitteita, jotka vuotavat kaikenlaisia ​​yksityisiä tietoja takaisin lähettäjälle. DuckDuckGo on täällä lopettaakseen sen. DuckDuckGon uusi sähköpostisuojaus puhdistaa sinulle lähetetyt sähköpostit ja poistaa seurantalaitteet ennen niiden vastaanottamista. Voit myös luoda sen avulla yksityisiä ankkaosoitteita, jotka voit poistaa käytöstä, jos ne vuotavat tai tulvii roskapostia. Ja DuckDuckGo-selainlaajennus voi automaattisesti täyttää Duck-osoitteesi tai käyttää satunnaisesti luotua Private Duck -osoitetta, joka lähetetään myös postilaatikkoosi. Kaikki tämä minimoidaksesi kuka seuraa sinua verkossa. «Seitsemänkymmentä prosenttia sähköposteista sisältää seurantalaitteita, jotka voivat havaita, milloin avasit viestin, missä olit, kun avasit sen, ja mitä laitetta käytit», DuckDuckGon Allison Goodman kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

 

Yksityinen sähköposti

Kun markkinoija lähettää sinulle sähköpostin, se sisältää yleensä seurantapikselin, joka on näkymätön kuva, joka latautuu, kun katsot sähköpostia, aivan kuten kuva latautuu verkkoselaimessa. «Jokainen saamasi uutiskirje tai myyntisähköposti antaa lähettäjälle mahdollisuuden tietää, avasitko sähköpostin, kuinka monta kertaa avasit sen ja myös mitä linkkejä napsautit», kyberrikollisuuden etsivä Robert Holmes kertoi Lifewirelle.

sähköpostin välityksellä. Lisäksi, koska tietokoneesi täytyy pyytää kuvapikseliä, markkinoijan palvelin tietää tietokoneesi IP-osoitteen, mikä tarkoittaa, että se voi seurata sijaintiasi, usein suoraan rakennukseen, jossa olet. «70% sähköposteista sisältää seurantalaitteita, jotka voivat havaita, kun avasit viestin…» Kun tietoisuus sähköpostiseurantaohjelmista on kasvanut, sähköpostipalvelut ovat alkaneet sulkea niitä. Sähköpostipalveluntarjoaja Fastmail tallentaa kaikki kuvat omille palvelimilleen ja estää tehokkaasti seurantalaitteet ennen kuin ne saapuvat sinulle. Ja tulevassa iOS 15:ssä ja macOS Montereyssä Apple ei vain estä seurantapikseleitä, vaan mahdollistaa myös kertakäyttöisten sähköpostiosoitteiden luomisen, jotka ohjaavat edelleen oikeaan sähköpostiosoitteeseesi, joten sinun ei koskaan tarvitse antaa oikeaa sähköpostiosoitettasi kenellekään.

DuckDuckGo tarjoaa kaikille saman suojan käyttämästäsi laitteesta tai sähköpostipalvelusta riippumatta. Se on pohjimmiltaan suodatin, jonka sähköpostisi läpäisee ennen kuin näet sen ja josta on poistettu kaikki yksityisyyttä loukkaava tekniikka.

Kuinka DuckDuckGo Email Security toimii

Näin se toimii: Rekisteröidy DuckDuckGo Email Protection -palveluun ja valitse uusi Duck-osoite. Nyt kun rekisteröidyt johonkin, voit käyttää Duck-osoitettasi. Kaikki saapuvat sähköpostit reititetään ja puhdistetaan DuckDuckGon palvelimien kautta. Entä yksityisyys, kysyt? Eikö tämä tarkoita, että DuckDuckGo voi lukea sähköpostisi? Kyllä ja ei. Sähköposti lähetetään selkeänä, pelkkänä tekstinä. Mikä tahansa palvelin, jonka se välittää sinulle, voi lukea jokaisen sähköpostin koko sisällön.

Suojatun sähköpostitoiminnan asetus iOS:ssä

DuckDuckGo on vain yksi palvelin liikkeellä, eikä se tallenna mitään muuta kuin sähköpostiosoitteesi. «Tallennamme vain käyttäjän sähköpostiosoitteen, johon meidän on välitettävä sähköpostit, mikä on palvelun toimivuuden vähimmäisvaatimus», Goodman sanoo. «DuckDuckGo ei koskaan tallenna käyttäjien sähköposteja tälle palvelulle. Se ei ole välttämätöntä. Kun saamme sähköpostin, poistamme siitä välittömästi seurantalaitteet ja välitämme sen sitten käyttäjälle ilman, että sitä tallennettaisiin järjestelmiimme osumista varten.» Ja mieti tätä: luotatko DuckDuckGoon enemmän vai vähemmän kuin nykyiseen sähköpostipalveluntarjoajaasi? Jos esimerkiksi käytät Googlen Gmailia, luotat todennäköisesti DuckDuckGoon enemmän.

Privacy Essentials

Sähköposti on pohjimmiltaan turvaton. Se on salaamaton ja toimii enemmän kuin avoin postikortti kuin kirje suljetussa kirjekuoressa. Mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi hyväksyä tietosuojaloukkaukset.

DuckDuckGon tarjonta on loistava, koska sitä voivat käyttää kuka tahansa. Voit käyttää Gmailia, iCloud Mailia tai Exchange-sähköpostia töissä tai tietosuojaa ensisijaisen sähköpostipalvelun tarjoajaa, kuten Fastmailia. Sillä ei ole väliä, koska DuckDuckGon sähköpostin suojaus toimii ennen kuin sähköposti saapuu Googlelle tai minne tahansa. Sähköposti voi olla heikko turvallisuuden kannalta, mutta sen vahvuus on sen avoin luonne.

Sen päälle on mahdollista rakentaa kaikenlaisia ​​palveluita. Jotkut näistä ovat invasiivisia, mutta toiset ovat käyttäjäystävällisiä. Hyvä uutinen on, että seurantalaitteet näyttävät olevan laskussa. Vuorovesi on heitä vastaan, ja jos sinulla on jo yksityisyysongelmia, niiden kiertäminen on nyt triviaalisen helppoa.

Por Markus