what is wi fi beamforming 4171262 final updated 033e8b3eb3304ca7bf2e2524d35e7188

Säteenmuodostus on uusi muotisana, joka liittyy usein uusiin Wi-Fi-reitittimiin, mutta mitä säteenmuodostus tarkalleen ottaen on? Parantaako se todella signaaliasi? Ja mikä tärkeintä, kannattaako se päivittää? Digitaalinen säteenmuodostustekniikka on osa Wi-Fi-reitittimien 802.11ac-standardia. Kuulostaa hämmentävältä, eikö? Älä välitä ammattikieltä. Tietokoneiden standardi on hyvin samanlainen kuin kieli. Meidän molempien on tiedettävä säännöt – kielioppi, oikeinkirjoitus jne. – kommunikoidaksemme tehokkaasti toistensa kanssa. Wi-Fi-reitittimemme sekä kannettavat tietokoneemme, älypuhelimemme ja tablettimme tarvitsevat myös säännöt, jotta he voivat puhua toisilleen. 802.11ac-standardi on yksinkertaisesti uusin sääntösarja.

Mikä sitten on säteenmuodostuksen kanssa? Vanhemmat reitittimet ovat monisuuntaisia, mikä tarkoittaa, että ne lähettävät signaalinsa kaikkiin suuntiin. Kuten saatat kuvitella, tämä laimentaa signaalia. Säteenmuodostus on tapa, jolla laitteemme antaa sijaintinsa reitittimelle ja reititin muodostaa säteen laitteelle suunnatun signaalin sisällä. Tämä auttaa tehostamaan signaalia, jonka pitäisi puolestaan ​​auttaa meitä suoratoistaessamme elokuvia tai surffaamme verkossa.

Tarvitsetko säteen muodostavan WiFi-reitittimen?

Valitettavasti säteenmuodostus ei ole taikapilleri, joka ratkaisee kaikki Wi-Fi-ongelmamme. Säde auttaa parantamaan signaalia etäisyyden yli, joten jos sinulla on ongelmia kodin tai toimiston alueella, joka on kaukana reitittimestä, säteen muotoilu voi parantaa signaalia. Etäisyys ei kuitenkaan aina ole ongelma, kun on kyse hitaista internetnopeuksista. Aina kun signaali kulkee esineen, kuten seinän, läpi, se voi menettää tehonsa.

Tässä tapauksessa säteen muodostava reititin ei ehkä pysty auttamaan signaalia. Säde vääristyy samalla tavalla kuin normaali signaali. Jos reitittimesi on kotisi tai toimistosi toisella puolella ja sinulla on ongelmia toisella puolella, säteenmuodostus voi olla kultainen lippu internetin nopeuteen. Mutta jos reitittimesi on keskellä ja sinulla on ongelmia toisella puolella, mutta ei toisella, signaalissa on luultavasti jotain häiritsevää eikä säteen muodostus auta. Tämä on ongelma, jossa Wi-Fi-laajennus tai muut Wi-Fi-signaaliratkaisut voivat olla parempia (ja todennäköisesti halvempia).

Nopeuttaako Beamforming internet-nopeuttani?

Kyllä ja ei. Säteenmuodostus ei yksin lisää Internetin enimmäisnopeutta, mutta se voi parantaa signaalia, mikä voi lisätä tehollista nopeuttasi mitä kauempana reitittimestäsi matkustat. Kuitenkin yksi hyöty, jonka monet ihmiset saavat päivityksestä 802.11ac-reitittimeen, jossa on keilanmuodostus, on MIMO:n lisääminen, joka tarkoittaa multiple-in ja multiple-out. Useimmat uudet reitittimet sisältävät tämän ominaisuuden, ja se on keskeistä keilanmuodostuksessa. Jos laitteesi tukee MIMO:ta, kuten useimmat nykyiset mobiililaitteet tekevät, reitittimesi ja älypuhelimesi, kannettava tietokone tai tabletti käyttävät kommunikointiin useita streameja. Tämä voi antaa dramaattisen lisäyksen Internet-nopeuteen. MIMO:ta tuettiin ennen 802.11ac-standardia, ja nykyinen reitittimesi saattaa jo tukea sitä.

Mitä eroa on implisiittisen säteenmuodostuksen ja eksplisiittisen säteenmuodostuksen välillä?

Säteenmuodostus saattaa pystyä tehostamaan signaalin voimakkuutta laitteissa, jotka eivät oikeastaan ​​tue säteenmuodostusta, vaikkakaan ei niin paljon kuin tuetuissa laitteissa. Eksplisiittinen säteenmuodostus tarkoittaa, että säde muodostuu vain, jos toisella puolella oleva laite tukee säteenmuodostusta. Implisiittinen säteenmuodostus yrittää muodostaa säteen, vaikka päätepistelaite ei tue sitä. Vaikka se ei ehkä ole yhtä tarkka, implisiittinen säteenmuodostus voi auttaa joissakin yhteyksissä.

Onko kaikissa uusissa reitittimissä Beamforming?

Vaikka 802.11ac-standardi sisältää keilanmuodostusstandardeja, kaikkien Wi-Fi-reitittimien ei edellytetä tukevan sitä. Ja valitettavasti useat valmistajat haluavat pukea sen erityisillä nimillä, kun he ylpeilevät siitä pakkauksessa. Joten saatat haluta etsiä muunnelmia sanasta ‘beam’, kuten Advance Beam Technology tai Smart Beam Technology. Mutta älä huoli, kuinka valmistaja sen sanoo, säteenmuodostus on yhteensopiva laitteidesi kanssa.

Por Markus