windows xp bsod error 5aa11f3443a1030036c5bdb9

STOP-koodi, jota usein kutsutaan virheentarkistus- tai virhetarkistuskoodiksi, on numero, joka yksilöi tietyn STOP-virheen (Blue Screen of Death). Joskus turvallisin asia, jonka tietokone voi tehdä ongelman ilmetessä, on pysäyttää kaikki ja käynnistää uudelleen. Kun näin tapahtuu, STOP-koodi näytetään usein. Koodia voidaan käyttää korjaamaan tietty ongelma, joka aiheutti Blue Screen of Deathin. Useimmat johtuvat ongelmista laiteohjaimessa tai tietokoneesi RAM-muistissa, mutta muut koodit voivat tarkoittaa ongelmia muissa laitteistoissa tai ohjelmistoissa.

Esimerkki STOP-koodista (Windows XP).

Näitä koodeja kutsutaan joskus nimellä: STOP-virhenumerot, sinisen näytön virhekoodit, WHEA-virheet, tai BC koodit. STOP-koodi tai virheentarkistuskoodi ei ole sama kuin järjestelmän virhekoodi, laitehallinnan virhekoodi, POST-koodi tai HTTP-tilakoodi. Jotkut näistä koodeista jakavat numerot muiden kanssa, mutta ne ovat täysin erilaisia ​​​​virheitä, joilla on erilaiset viestit ja merkitykset.

Miltä STOP-koodit näyttävät?

STOP-koodit näkyvät yleensä BSOD:ssa järjestelmän kaatumisen jälkeen. Ne näytetään heksadesimaalimuodossa ja niitä edeltää a 0x. Esimerkiksi Blue Screen of Death, joka tulee näkyviin tiettyjen kiintolevyohjaimen ohjainongelmien jälkeen, näyttää virheentarkistuskoodin 0x0000007B, mikä osoittaa, että tämä on ongelma. STOP-koodit voidaan kirjoittaa myös lyhennetyllä merkinnällä, jossa kaikki nollat ​​ovat merkin jälkeen X POISTETTU. Esimerkiksi lyhennetty tapa näyttää STOP 0x0000007B on STOP 0x7B.

Mitä minun pitäisi tehdä virheentarkistuskoodille?

Kuten muun tyyppiset vikakoodit, jokainen STOP-koodi on ainutlaatuinen, joten toivottavasti voit määrittää ongelman tarkan syyn. Esimerkiksi 0x0000005C tarkoittaa yleensä, että tärkeässä laitteistossa tai ohjaimessa on ongelma. Tässä on täydellinen luettelo STOP-virheistä, joista on hyötyä tietyn virheentarkistuskoodin syyn tunnistamisessa Blue Screen of Death -virheessä.

Muita tapoja löytää STOP-koodeja

Oletko nähnyt BSOD:n, mutta et pystynyt kopioimaan virheentarkistuskoodia tarpeeksi nopeasti? Useimmat tietokoneet on määritetty käynnistymään automaattisesti uudelleen BSOD:n jälkeen, joten tätä tapahtuu usein. Olettaen, että tietokoneesi käynnistyy normaalisti BSOD:n jälkeen, sinulla on muutama vaihtoehto: Yksi vaihtoehto on suorittaa ilmainen BlueScreenView-ohjelma. Tämä pieni työkalu etsii tietokonettasi mini kaatopaikka tiedostot, jotka Windows luo kaatumisen jälkeen, ja voit sitten avata ne nähdäksesi ohjelman virheentarkistuskoodit. Toinen asia, jota voit käyttää, on Event Viewer, joka on saatavilla hallintatyökalujen kautta kaikissa Windows-versioissa. Etsi sieltä virheitä, jotka tapahtuivat suunnilleen samaan aikaan, kun tietokoneesi kaatui. On mahdollista, että STOP-koodi on tallennettu sinne. Joskus, kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen kaatumisen jälkeen, näyttöön saattaa tulla kehote, jossa lukee «Windows on toipunut odottamattomasta sammutuksesta» ja näyttää STOP-/virheentarkistuskoodin, jonka olet unohtanut – ns. BCC-koodi sillä näytöllä. Jos Windows ei koskaan käynnisty normaalisti, voit vain käynnistää tietokoneen uudelleen ja yrittää saada STOP-koodin uudelleen. jos Että ei toimi, mikä on todennäköistä näinä päivinä erittäin nopeilla käynnistysajoilla, sinulla saattaa silti olla mahdollisuus muuttaa tätä automaattista uudelleenkäynnistystä. Opi estämään Windowsia käynnistymästä uudelleen BSOD:n jälkeen saadaksesi apua siihen.

FAQ

  • Kuinka korjaat BSOD:n?

    STOP-koodista riippuen sinun on todennäköisesti korjattava vioittunut laiteohjain. Helpoin tapa korjata ohjain on käyttää ohjaimen päivitystyökalua. Käytä sitä uuden ja mahdollisesti päivitetyn laitteisto-ohjaimen etsimiseen ja asentamiseen.

  • Onko BSOD virus?

    BSOD- tai STOP-koodi voi olla vioittunut laiteohjain. Valitettavasti on olemassa muutamia tapoja, joilla ohjain vioittuu, mukaan lukien virustartunta. Voit poistaa tämän mahdollisuuden tarkistamalla tietokoneesi virustorjuntaohjelmistolla.

Por Markus