GettyImages 1751386812 596b33475f9b582c3574bb97

Mitä tietää

 • TrueType- ja OpenType-kirjasimien oletussijainti Windowsissa: Fontit kansio. Tulla sisään Fontit Windowsin hakupalkissa avataksesi.
 • TrueType- ja OpenType-kirjasimien oletussijainti macOS:ssä: Järjestelmä > Kirjasto > Fontit.
 • Fonttitiedostot, joilla on tiedostotunniste, kuten .ttf, .ttc ja .otf, voivat sijaita muissa hakemistoissa. yritä etsiä *.[filename extension].

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ja mistä löydät TrueType-, OpenType- ja Type 1 -kirjasintiedostot Windows- tai Mac-tietokoneeltasi.

Windows TrueType- ja OpenType-kirjasimet

Asennettujen TrueType- ja OpenType-fonttien oletussijainti Windowsissa on Fontit-kansiossa, vaikka todelliset tiedostot voivat olla missä tahansa. Kaikilla Windows TrueType -fonteilla on .ttf- tai .ttc-tunniste. OpenType-kirjasimilla on .ttf- tai .otf-tunniste. Muissa kansioissa ja kansioissa kuin Windowsin kirjasinkansiossa yksityiskohtainen näkymä ei näytä kirjasimen nimeä. se näyttää vain tiedoston nimen. Jos kuitenkin kaksoisnapsautat tiedoston nimeä, fontin nimi tulee näkyviin.

Windows Type 1 -fontit

Tyypin 1 fonttien oletussijainti on psfonts tai psfonts/pfm-hakemisto. Kuten TrueType-fonttien kohdalla, tiedostot voivat sijaita missä tahansa. Käytä 2000/XP- ja vanhemmissa käyttöjärjestelmissä Adobe Type Manager Lightia (ATM) tai muuta kirjasinten hallintaohjelmistoa löytääksesi molemmat Type 1 (PostScript) -kirjasimen vaaditut tiedostot. Kun pankkiautomaatti on auki, korosta fontin nimi kirjasinikkunassa ja valitse sitten Tiedosto > Ominaisuudet. Ponnahdusikkuna näyttää kahden tiedoston koko polun. Jokainen Windows Type 1 -fontti käyttää .pfm- ja .pfb-tiedostoja. Sekä .pfb- että .pfm-tiedostojen kuvake on pienikokoinen sivu, jossa on Adoben pieni a-kirjain.

Macintosh TrueType- ja OpenType-fontit

Fonttien ja tiedostojen paikantaminen Macissa on hieman helpompaa kuin Windowsissa. Kaikkien järjestelmäfonttien oletussijainti System 7.1:ssä ja uudemmissa versioissa on Järjestelmä-kansion Fontit-kansio. Jokaiselle TrueType- tai OpenType-kirjasimelle on vain yksi tiedosto. TrueType-tiedostotunniste on .ttf tai .ttc. OpenTypen tiedostotunniste on .otf tai .ttf.

 1. Alapuolella Mennä valikosta macOS Finderissa, valitse Tietokone. Voit myös käyttää pikanäppäintä Siirtää+Tehtävä+C.

  Tietokone macOS Finderin Siirry-valikon alla

 2. Valitse Macintosh HD.

 3. Avaa Järjestelmä kansio.

 4. Valitse Kirjasto.

 5. Fontit ovat kohdassa Fontit kansio.

  Polku fonttitiedostoon macOS Finderissa

Macintosh Type 1 -fontit

Et löydä monia Postscript Type 1 -fontteja Macissa. Etsi näitä fontteja käyttäjistä Kirjasto > Fontit ja tietokoneessa Kirjasto > Fontit. Jos siirrät Type 1 -kirjasimen tai lähetät sen jollekin, lähetät sekä bittikartta- (näyttö)- että yhteenvetotiedoston (kirjoitin) jokaisesta Type 1 -kirjasimesta.

 1. niistä Finder -valikosta työpöydällä, napsauta Aloita pitäen samalla painettuna Valinta avain.

 2. Valitse Kirjasto.

  Kirjasto macOS:n Siirry-valikon alla

 3. Avaa Fontit kansio.

  Fonts-kansio macOS Finderissa

 4. Fonttitiedostot sijaitsevat kyseisessä kansiossa.

Bittikarttafonttikuvake näkyy koirankorvaisena sivuna ja kirjaimena A. Jokainen Type 1 -fonttien bittikarttatiedoston nimi sisältää pistekoon (esimerkiksi Times 10). Järjestelmässä 7.1 tai uudempi kaikki fontin bittikarttatiedostot sijaitsevat salkussa Fonts-kansiossa. Yhteenvetotiedoston kuvake näkyy kirjaimena A vaakasuuntaisille viivoille. Useimmat Type 1 -ääriviivatiedostot on nimetty fontin nimen viiden ensimmäisen merkin mukaan, joita seuraa kunkin tyylin kolme ensimmäistä merkkiä (esimerkiksi «HelveBol» Helvetica Boldille ja «TimesBolIta» Times Bold Italicille). Yhteenvetotiedoston nimi ei sisällä pistekokoa.

Fontit ja tiedostonimet

TrueType- ja OpenType-fontit koostuvat kumpikin yhdestä tiedostosta. Adobe Postscript Type 1 -fontit vaativat kaksi tiedostoa toimiakseen oikein: .pfm (Printer Font Metrics) -näyttöfonttitiedoston ja .pfb (Printer Font Binary) -tulostinfonttitiedoston. Fonttitiedostojen nimet ovat parhaimmillaan salaperäisiä. Laajennus on yleensä paras osoitus käyttämästäsi fontista. Tyypin 1 fonttien tapauksessa nämä kaksi tiedostoa ovat usein eri kansioissa.

Por Markus