wireframe buildings plan 505834295 5a7a4070d8fdd500376d4f71

Tietyt asiat ovat välttämättömiä 3D-animaatiosta käytävän keskustelun ymmärtämiseksi: luut, luurangot, tekstuurikartoitus, avainkehykset, luettelo jatkuu. Yksi niistä on rautalanka – mutta mikä tarkalleen on rautalanka ja mihin sitä käytetään?

Rautalanka 3D-mallinnuksessa

Rautalanka on sellainen, miltä 3D-malli näyttää, kun kartat ja jopa monikulmion pinnat on poistettu, jättäen vain ääriviivat muodostavien polygonien ääriviivat, jotka koostuvat viivoilla yhdistetyistä vektoripisteistä. Rautalanka tunnetaan myös metalliverkkona. Ymmärtääksesi, miltä teräsrunko näyttää, kuvittele kanakoppa tai jopa aita. Seinät koostuvat lankasta, joka on kierretty toisiinsa monikulmiomuotoihin, joiden välissä on tyhjää tilaa. Kuvittele nyt, että otat metalliverkon kanankopasta ja käärit sen jonkun pään rintakuvan ympärille, kunnes lanka taipuu rinnan muotoon. Tämä olisi samanlainen kuin rautalanka, vain se käyttää vektoripisteitä oikean johdon sijaan.

Mikä tekee rautalankaista hyödyllisiä?

Lankakehykset voivat olla hyödyllisiä useista syistä. Jos yrität ratkaista tietyn kärjen tai linjan aiheuttamaa monikulmion puristus- tai taittoongelmaa, vaihtaminen rautalankanäkymään voi auttaa sinua paikantamaan syyn. Wireframes mahdollistavat myös nopeat renderöinnit, ja jos haluat tehdä testirenderöinnin nähdäksesi jotain, joka ei vaadi monikulmiopintaa tai pintakuviointikarttoja, voit säästää paljon aikaa animaatio- ja tarkennusprosessissasi hahmontamalla rautakehyksiä. pohja. Lankakehykset ovat tehokkaita myös silloin, kun linkität 3D-mallisi referenssiin, eikä niiden tarvitse vain siirtää yksittäisiä kärkipisteitä viitekuvan tai mallin mukaisesti, vaan niiden on myös voitava nähdä viittaus parhaillaan työstämäsi mallin läpi. . Jos esimerkiksi rakennat pienoismallia Empire State Buildingistä valokuvasta, jonka olet tuonut 3D Studio Maxiin, on helpompi muotoilla mallineen ääriviivat valokuvaan, jos näet mallineen läpi ikään kuin olivat kuultopaperia. Jos yrität vähentää polygonien määrää lyhentääksesi renderöintiaikaa ja vähentääksesi mallin monimutkaisuutta, 3D-tilan tarkasteleminen rautalankatilassa voi myös auttaa sinua näkemään, missä sinulla on liian monta polygonia ja malli voi yksinkertaistaa. Joissakin 3D-ohjelmissa on jopa mahdollisuus tarkastella tiettyä mallia vain rautalankatilassa, samalla kun kartoitetaan koko kohtaus tai osa siitä. Toinen hyvä käyttö rautalankamalleja varten on suorittaa konseptien nopeat esittelyt. Et halua viettää tunteja, päiviä tai viikkoja täysin yksityiskohtaiseen, hyvin kartoitettuun malliin konseptille, joka roikkuu ilmassa ja voidaan ampua erittäin helposti. Sen sijaan luot hyvin yksinkertaisen konseptimallin ja animaation esitettäväksi tiimillesi, asiakkaallesi tai kenelle tahansa. Voit jopa luoda useita malleja ja valita hyväksytyn mallin tarkentamiseksi ja tarkentamiseksi. Lopuksi rautalankakehysten käyttö voi nopeuttaa ja helpottaa animaatiota hitaammin, vanhemmalla tietokoneella ja pienentää testien renderöintitiedostojen kokoa. Jos sinulla on hidas prosessori ja käytät kehittynyttä animaatioohjelmistoa, monimutkaisen kohtauksen katsominen tai kameran panorointi työtilassa voi saada ohjelman tai jopa tietokoneen jumittumaan tai kaatumaan. Metallikehystilassa työskentely vähentää suorittimen kuormitusta ja antaa sinulle hieman enemmän vapautta työskennellä helposti, vaikka sinun on lopulta vaihdettava täysin yksityiskohtaisiin malleihin ja renderöityihin, jos haluat todella parantaa animaatiotasi.

FAQ

  • Mikä on rautakehys verkkosivustolle?

    Rautalanka on osa web-suunnitteluprosessia. Se on kaksiulotteinen esitys sivun käyttöliittymästä. Rautalanka keskittyy tilaan, sisältöön ja suunniteltuun toiminnallisuuteen, eikä se yleensä sisällä tyyliä, värejä tai kuvia.

  • Mikä on sovelluksen rautalanka?

    Kuten verkkosivuston rautalanka, mobiilisovelluksen kehys on 2D-kuva, joka kuvaa olennaisia ​​käyttöliittymän elementtejä. Rautalanka toimii visuaalisena oppaana, joka näyttää, kuinka sovellus toimii.

Por Markus