Mika on Mewe ja miten se eroaa

MeWe ilmoittaa itsensä «seuraavan sukupolven sosiaaliseksi verkostoksi» ja se on suunniteltu vaihtoehdoksi suosituille alustoille, kuten Facebook. Se ei ole aivan nuori nousujohteinen, koska se perustettiin alun perin vuonna 2012, mutta jätti pienen mittakaavan betatestausaloitteensa vasta vuonna 2015. Sen jälkeen se on laajentanut ominaisuusjoukkoaan, mutta mikä tärkeintä, se on säilyttänyt yhden ydinarvo: yksityisyys. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, sillä jotkut käyttäjät rakastavat MeWe:n tarjoamaa suppeaa yleiskuvaa ja tiedonkeruuta muihin sosiaalisiin verkostoihin verrattuna. Mutta sitä kutsutaan myös salaliittoteorioiden ja väärän tiedon pesäkkeeksi.

Mikä tekee MeWe-sosiaalisesta verkostosta erilaisen?

Arkipäivän toiminnallisuudessa MeWe ei juurikaan eroa sosiaalisista verkostoista, jotka se näytti korvaavan. Siinä on aikajana, ryhmiä, joihin voit liittyä, ystäviä, joita voit luoda, sisäänrakennettu viestintätyökalu ja profiilisivu, jota voit muokata ja luoda itse.

Kaikki tämä suodatetaan kuitenkin yksityisyyden suojan linssin läpi. MeWe on luvannut olla koskaan suorittamatta tietojen louhintaa käyttäjilleen eikä myymättä heidän tietojaan muille yrityksille. Tämä asettaa sen suoraan vastakohtana Facebookin kaltaisille alustoille, jotka kehittyivät suuriksi tiedonkeruukeskuksiksi, ja luultavasti sivuston sosiaaliset toiminnot ovat sivutoimisia palvelun päätehtävänä myydä kohdistettuja mainoksia. MeWe Pro on MeWe-tilin toissijainen premium-taso, jonka avulla voit sisällyttää sosiaalisen verkoston tiliisi lisäpalveluita. Noin 5 dollarilla kuukaudessa (ensimmäiset 30 päivää ilmaiseksi) saat 100 Gt pilvitallennustilaa ja rajoittamattomat ääni- ja videopuhelut MeWe-chat-käyttöliittymän kautta. Se avaa myös muita hymiöitä ja tarroja, mukautettuja profiiliteemoja ja merkkejä. Se ei ole ainoa tapa mukauttaa MeWe-mainontakokemustasi. Sitä vastoin MeWe tarjosi aiemmin personoimattomia mainoksia, mutta ei enää tarjoa mainoksia ollenkaan vuodesta 2020 alkaen. Se luottaa Pro-tilauksiin ja myy muita digitaalisia paketteja, kuten tarroja ja merkkejä, kattaakseen laskunsa.

MeWe Pro

Yritykset, jotka haluavat edustaa itseään MeWe:ssä, joutuvat maksamaan myös pienen kuukausimaksun toimiakseen sivustolla, ja tarjolla on vaihtoehtoja pilvitallennus- ja videopuhelupaketilla lisärahaa tuottamaan. Sivustolla ei ole post-boost-mekanismeja eikä ihmisten näkemän hallintaa algoritmisesti. Joten jos pidät sivusta, seuraat artistia tai liityt yhteisöryhmään, näet kaiken heidän julkaisemansa aikajärjestyksessä. Voit muokata aikajanasivullasi näkyvää sisältöä, mutta sisältöä ei estä tai suodata satunnaisen algoritmin tai MeWe-henkilökunnan perusteella. Sinä hallitset.

MeWe salaiset ryhmät ja huolenaiheet

Vaikka MeWe-fanit rakastavatkin näppärää lähestymistapaa syötteiden hallintaan sekä tunkeilevan tiedonlouhinnan ja mainosten kohdistamisen puutetta, tämä on johtanut siihen, että sivusto tukee hyvin kapeaa asiakaskuntaa ryhmiä ja henkilöitä, jotka todennäköisesti tulevat muilta sosiaalisilta alustoilta. . Koska MeWe mahdollistaa salaisten ryhmien luomisen ja hallinnan, ei listata ryhmiä tai niiden jäseniä yleisiin hakukoneisiin ja estää sisällön jakamisen muille kuin jäsenille, vihamieliset ryhmät ovat löytäneet kodin MeWestä. . Vuosien varrella on kirjoitettu raportteja siitä, kuinka valkoisten ylivallan kannattajat, vaxxin vastustajat ja muut niche-salaliittoteoriat ja viharyhmät ovat vakiinnuttaneet asemansa MeWe:ssä. Vaikka sinun ei tarvitse olla vuorovaikutuksessa tällaisten ryhmien kanssa sivustolla ja monet ovat olemassa muilla sosiaalisilla alustoilla, se kannattaa pitää mielessä, kun harkitset verkkosivustolle liittymistä. Voidaan kuitenkin väittää, että MeWe vain helpottaa keskustelua tällaisista niche-näkemyksistä jo radikalisoituneiden tai kääntyneiden yksilöiden keskuudessa. Koska ei ole olemassa algoritmeja, jotka työntäisivät sinut äärimmäisiin näkemyksiin kannustaviin ryhmiin, kuten Facebookiin, et todennäköisesti ole vuorovaikutuksessa näiden yhteisöjen kanssa, ellet etsi niitä.

Lasten turvassa MeWe:ssä

MeWe, kuten useimmat sosiaaliset verkostot, ei ole suunniteltu pieniä lapsia ajatellen. Sen ikäraja on 16+, kun rekisteröidyt, vaikka sinun tarvitsee vain rastittaa ruutuun ilmoittaaksesi, että olet yli tämän iän, mikä ei ole juurikaan este tahallisille lapsille. Koska sivuston järjestelmänvalvojat valvovat vähemmän eikä sivustolla olevilla vanhempien tileillä ole todellista mahdollisuutta seurata lastensa tekemistä julkisten viestien tai profiilien kautta, paras tapa pitää lapsesi turvassa MeWe:ssä on olla mukana heidän päivittäisessä käytössään. Keskustele heidän kanssaan siitä, mitä he näkevät ja tekevät sivustolla, ja muista huomata heidän käyttäytymisensä tai ulkonäönsä muutokset, jotka voivat viitata siihen, että he ovat nähneet tai lukeneet jotain huolestuttavaa.

Por Markus