hello name sticker ehstock vetta getty images 56a6fab13df78cf772913f02

Isäntänimi on verkon laitteelle (isännälle) määritetty tunniste. Se erottaa laitteen toisesta tietyssä verkossa tai Internetissä. Kotiverkossa olevan tietokoneen isäntänimi voi olla jotain tällaista: uusi kannettava tietokoneVierastyöpöytätai FamilyPC† Isäntänimiä käyttävät myös DNS-palvelimet, joten voit käyttää verkkosivustoa yleisellä, helposti muistettavalla nimellä. Tällä tavalla sinun ei tarvitse soittaa numerosarjaa (IP-osoitetta) avataksesi verkkosivuston. Tietokoneen isäntänimeä voidaan kutsua sen sijaan tietokoneen nimeksi, sivuston nimeksi tai solmun nimeksi. Saatat myös nähdä isäntänimen kirjoitettuna isäntänimen.

 

Esimerkkejä isäntänimistä

Jokainen seuraavista on esimerkki täysin hyväksytystä verkkotunnuksesta, jonka sivulle on kirjoitettu isäntänimi:

 • www.google.com: www
 • images.google.com: Kuvia
 • products.office.com: Tuotteet
 • www.microsoft.com: www

Isäntänimi (esim Tuotteet) on verkkotunnuksen nimeä edeltävä teksti (esim. toimisto), joka on teksti, joka tulee ennen ylätason verkkotunnusta (.com

 

Etsi isäntänimi Windowsista

suorittaa isäntänimi komentokehotteesta on helpoin tapa näyttää tietokoneen isäntänimi.

Etkö ole koskaan käyttänyt komentokehotetta aiemmin? Katso ohjeet komentokehotteen avaamisesta opetusohjelmastamme. Tämä menetelmä toimii myös pääteikkunassa muissa käyttöjärjestelmissä, kuten macOS ja Linux. Käytä ipconfig-komentoa suorittamiseen ipconfig /all on toinen menetelmä. Nämä tulokset ovat yksityiskohtaisempia ja sisältävät isäntänimen lisäksi tietoja, joista et ehkä ole kiinnostunut netin näyttö komento, yksi useista verkkokomennoista, on toinen tapa nähdä isäntänimesi ja muiden verkossasi olevien laitteiden ja tietokoneiden isäntänimet.

 

Vaihda isäntänimi Windowsissa

Toinen helppo tapa nähdä käyttämäsi tietokoneen isäntänimi on Ominaisuudet: Järjestelmä, jonka avulla voit myös muuttaa isäntänimeä. Järjestelmän ominaisuuksiin pääsee käsiksi Kehittynyt järjestelmä Asetukset-linkki Ohjauspaneelin Järjestelmäsovelmassa. Tai paina Win+R ja kirjoita sitten ohjaus sysdm.cpl siirtyäksesi oikeaan näyttöön.

Järjestelmän ominaisuudet -valintaikkuna

 

Lisää isäntänimistä

Isäntänimet eivät voi sisältää välilyöntiä, koska nämä nimet voivat olla vain aakkosnumeerisia tai aakkosnumeerisia. Tavuviiva on ainoa sallittu symboli. The www URL-osoitteen osa osoittaa verkkosivuston aliverkkotunnuksen, joka on samanlainen kuin Tuotteet olla aliverkkotunnus office.com† Päästäksesi google.com-sivuston kuvaosaan, sinun on käytettävä . täsmentää Kuvia isäntänimi URL-osoitteessa. Samoin, www isäntänimi vaaditaan aina, ellet etsi tiettyä aliverkkotunnusta. Esimerkiksi sisääntulo www.verkostoitunutelama.com vaaditaan aina teknisesti eikä pelkästään verkostoitunutelama.com† Tästä syystä joihinkin verkkosivustoihin ei saada yhteyttä, ellet käytä . tulla sisään www verkkotunnuksen nimi osio. Useimmat vierailemasi verkkosivustot avautuvat kuitenkin ilman www isäntänimi, joko siksi, että selain tekee sen puolestasi tai koska verkkosivusto tietää, mitä etsit. Saatavilla on DDNS-palveluita, kuten No-IP, jotka voivat luoda isäntänimen julkiselle IP-osoitteellesi. Tämä on hyödyllistä, jos sinulla on dynaaminen IP-osoite (tämä muuttuu), mutta sinun on voitava käyttää kotiverkkoasi, vaikka osoite päivitetään. Palvelu yhdistää sen isäntänimeen, joka on helppo muistaa, ja se päivittyy automaattisesti osoittamaan aina nykyiseen IP-osoitteeseesi.

 

FAQ

 • Kuinka löydän ja vaihdan isäntänimeni Linuxissa?

  Avaa Linux-pääte, kirjoita isäntänimija paina Tulla sisään† Jos haluat muuttaa isäntänimeä, kirjoita sudo-isäntänimi NEW_HOSTNAMEkorvataan «NEW_HOSTNAME» halutulla nimellä.

 • Mikä on Gmailin isäntänimi?

  Kun käytät Gmailia Outlookissa tai vastaavassa ohjelmassa, saapuvan viestin isäntänimi on: imap.gmail.com tai pop.gmail.com (riippuen siitä, kuinka asensit sen). Lähtevän postin isäntänimi on smtp.gmail.com.

 • Mikä on isäntänimi Minecraftissa?

  Minecraft-palvelimen nimeä kutsutaan isäntänimeksi. Kun luot Minecraft-palvelimen, anna sille mukautettu isäntänimi, jotta sinun ei tarvitse muistaa IP-osoitetta.

Por Markus