gif file icons 583c50e63df78c6f6a2cbf7b

Tiedosto, jonka tiedostotunniste on GIF, on tiedosto graafisessa vaihtomuodossa. GIF-tiedostot (lausutaan «gif» tai «jiff») ovat tyypillisesti pieniä kuvatiedostoja, joita useimmat ihmiset käyttävät animoitujen kuvien luomiseen, joita he voivat jakaa sosiaalisessa mediassa. GIF-tiedostoa voidaan kuitenkin käyttää myös suurten tiedostojen kanssa.

Kuinka käyttää GIF-tiedostoja

Vaikka GIF-tiedostot eivät sisällä äänidataa, ne nähdään usein verkossa tapana jakaa videoleikkeitä. Verkkosivustot käyttävät usein myös GIF-tiedostoja näyttämään animoituja kohteita, kuten painikkeita tai otsikkokuvia. Koska GIF-tiedostot tallennetaan häviöttömässä muodossa, kuvanlaatu ei heikkene, kun niitä käytetään GIF-pakkauksen kanssa.

Kuva GIF-muodossa.

Kuinka avata GIF-tiedosto

Ennen kuin tutustut alla oleviin ohjelmiin, sinun tulee ensin päättää, mitä etsit. Haluatko ohjelman, joka voi toistaa GIF:n videon tai kuvan katseluohjelmana, vai haluatko jotain, jonka avulla voit muokata GIF:ää? Lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä useimmat verkkoselaimet (Chrome, Firefox, Internet Explorer jne.) avaavat online-GIF-tiedostoja ilman ongelmia – et tarvitse toista ohjelmaa tietokoneellesi. Avaa paikalliset GIF-tiedostot -sovelluksella Avata valikosta tai mahdollisesti vetämällä ja pudottamalla selainikkunassa. Muissa sovelluksissa, kuten Adobe Photoshopissa, vaikka ohjelmisto voi teknisesti avata GIF-tiedoston kuten muidenkin kuvien kanssa, se ei todellakaan tee sitä. Näyttö GIF kuten odotit. Sen sijaan jokainen GIF-kehys avautuu erillisenä tasona Photoshopissa.

Vaikka tämä on loistava GIF-muokkaukseen, se ei ole yhtä hyvä toistamiseen/katseluun kuin se on verkkoselaimessa. Tavallisen verkkoselaimen lisäksi Windowsin oletusgraafinen katseluohjelma, nimeltään Microsoft Windows Photos, on luultavasti helpoin tapa avata ne kyseisessä käyttöjärjestelmässä. Joitakin muita Windows-ohjelmia, jotka voivat avata GIF-tiedostoja, ovat Adoben Photoshop Elements- ja Illustrator-ohjelmat, CorelDRAW, Corel PaintShop Pro, ACD Systemsin Canvas ja ACDSee, Laughingbirdin The Logo Creator, Nuancen PaperPort ja OmniPage Ultimate sekä Roxio Creator NXT Pro. Jos käytät macOS:ää, Apple Preview, Safari ja yllä olevat Adobe-ohjelmat voivat toimia GIF-tiedostojen kanssa. Linuxissa käytä GIMP:tä, kun taas iOS- ja Android-laitteet (ja mikä tahansa työpöytäkäyttöjärjestelmä) voivat tarkastella GIF-tiedostoja Google Drivessa. Jotkut mobiililaitteet avaavat GIF-tiedostoja vastaavissa oletusvalokuvasovelluksissaan.

Se voi riippua laitteesi iästä tai siitä, onko ohjelmisto ajan tasalla, mutta useimmat voivat ladata ja näyttää GIF-tiedostoja asentamatta lisäsovelluksia. Ottaen huomioon GIF-tiedostoja avaavien ohjelmien lukumäärän ja sen, että sinulla on ehkä ainakin kaksi asennettua tähän mennessä, on erittäin todennäköistä, että se, joka on asetettu avaamaan ne oletuksena (eli kun kaksoisnapsautat tai kaksoisnapautat ) voitti ‘t. on se, jota haluat käyttää. Jos huomaat tämän olevan tilanne, voit muuttaa GIF-oletusohjelmaa.

Kuinka muuntaa GIF-tiedosto

GIF-tiedoston muuntaminen toiseen tiedostomuotoon on helpointa, jos käytät online-tiedostomuunninta. Tällä tavalla sinun ei tarvitse ladata ohjelmaa vain muutaman GIF:n muuntamiseksi. FileZigZag on loistava verkkosivusto, joka muuntaa GIF-tiedostot kuvamuotoihin, kuten JPG, PNG, TGA, TIFF ja BMP, sekä videotiedostomuotoihin, kuten MP4, MOV, AVI ja 3GP. Zamzar on samanlainen. Yllä mainitut GIF-katselijat voivat olla muita vaihtoehtoja tallentaa GIF-tiedosto uuteen muotoon. Suurin osa näistä ohjelmista on kuvankäsittelyohjelmia, joten voit todennäköisesti käyttää niitä GIF-tiedoston muokkaamiseen ja tallentamiseen video- tai kuvatiedostomuotoon.

Luo GIF-tiedostoja ja lataa GIF-tiedostoja ilmaiseksi

Käytä ilmaisia ​​online-GIF-työkaluja luodaksesi oma GIF-tiedosto videosta. Esimerkiksi Imgur luo GIF-kuvia verkkovideoista antamalla sinun valita, mikä osa videosta on GIF. Voit jopa peittää tekstin. Imgurin lisäksi GIPHY on yksi parhaista paikoista löytää suosittuja ja uusia GIF-tiedostoja, jotka voit sitten ladata tai helposti jakaa muille verkkosivustoille. Voit jakaa GIF-tiedoston Facebookissa, Twitterissä, Redditissä ja useissa muissa paikoissa sekä ladata sen itse. GIPHY julkaisee myös linkin jokaisen GIF-kuvansa HTML5-versioon. iPhone- ja iPad-laitteissa saatavilla oleva Workflow Automation -sovellus on toinen helppo tapa tehdä GIF-tiedostoja omista valokuvistasi ja videoistasi.

Lisätietoja GIF-tiedostoista

GIF-tiedoston osat voivat olla läpinäkyviä paljastaakseen taustan kuvan takana. Koska GIF-tiedostoissa on yleensä rajoitettu määrä värejä, joita ne voivat näyttää (vain 256), muut grafiikkamuodot, kuten JPG, jotka voivat tallentaa miljoonia värejä, toimivat parhaiten täyspitkissä kuvissa, kuten digitaalikameralla otetuissa kuvissa. GIF-tiedostoja käytetään siksi verkkosivustoilla, joissa ei tarvita suurta värivalikoimaa, kuten painikkeissa tai bannereissa. GIF-tiedostot voivat itse asiassa tallentaa yli 256 väriä, mutta se vaatii prosessin, joka johtaa siihen, että tiedosto on paljon suurempi kuin sen pitäisi olla – mikä voidaan saavuttaa JPG: llä ilman, että se vaikuttaa kokoon.

Hieman historiaa GIF-muodosta

Alkuperäistä GIF-muotoa kutsuttiin GIF 87a ja julkaisi CompuServe vuonna 1987. Muutamaa vuotta myöhemmin yritys päivitti muodon ja nimesi sen uudelleen GIF 98a† Se oli toinen iteraatio, joka tuki läpinäkyviä taustoja ja metatietojen tallentamista. Vaikka molemmat GIF-muodon versiot sallivat animaation, se oli 98a, joka sisälsi tuen hidastettua animaatiota varten.

 

FAQ

 • Kuinka teet GIF-kuvan Photoshopissa?

  Luo GIF Photoshopissa valitsemalla Tiedosto Tuonti Videokehykset tasoiksi ja avaa video, jonka haluat muuttaa GIF-tiedostoksi. Valitse osa siitä Vain valittu aluemene sitten kohtaan Ikkuna Aikajana esikatsella tai tehdä muutoksia.

 • Kuinka muokkaat GIF-tiedostoa?

  Käytä ilmaista verkkotyökalua EZGIF.com avataksesi GIF:n, jota haluat muokata GIF Makerissa. Sitten voit muuttaa kuvien järjestystä, ohittaa kuvia, joita et halua sisällyttää, muuttaa GIF-kokoa ja paljon muuta. Lisätietoja on Lifewiren oppaassa GIF:n muokkaamiseen ilman Photoshopia.

 • Kuinka lähetät GIF-tiedoston Facebookiin?

  Aloita uusi postaus Facebookissa ja siirry sitten kohtaan Lisää viestiisi -osio ja valitse Lisää kuvake (kolme vaakasuuntaista pistettä) > GIF† Valitse jokin suosituista tarjouksista tai käytä hakupalkkia löytääksesi tietyn GIF-tiedoston uuteen viestiisi lisättäväksi.

 • Kuinka tehdä GIF-tiedosto YouTube-videosta?

  Kopioi linkki YouTube-videoon, jota haluat käyttää, ja siirry sitten osoitteeseen GIFS.com. Liitä linkki haluamaasi kenttään ja valitse Hyppää kyytiin† Kun video on ladattu, voit valita uuden GIF-tiedostosi alkamis- ja päättymisajan liukusäätimillä, rajata sitä, lisätä tarroja tai kuvatekstejä tai lisätä erikoistehosteita, kuten sumennusta.

 • Kuinka laitat GIF-tiedoston Google Slidesiin?

  Valitse Lisää Kuva† Voit ladata tiedoston tietokoneeltasi tai etsiä sopivaa GIF-tiedostoa verkosta. Kun olet löytänyt GIF-tiedoston, jota haluat käyttää, ja lisännyt sen esitykseen, voit säätää sen kokoa ja sijaintia diassa.

Por Markus