what is an flv file 2621348 6644e1427b384b6a9ac8a57f542a93a5

Mitä tietää

 • FLV-tiedosto on Flash-videotiedosto.
 • Avaa yksi VLC:llä tai Winampilla.
 • Muunna MP4-, MOV-, GIF-muotoon jne. CloudConvertilla tai Any Video Converterilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä FLV-tiedostot ovat, kuinka niitä toistetaan millä tahansa alustalla ja miten ne muunnetaan toiseen videomuotoon, jotta ne toistuvat oikein laitteellasi.

Mikä on FLV-tiedosto?

tarkoittaa Flash-video, tiedosto, jonka tiedostotunniste on .FLV, on tiedosto, jota Adobe Flash Player tai Adobe Air käyttää videon tai äänen lähettämiseen Internetin kautta. Flash Video on pitkään ollut tavallinen videomuoto, jota käytetään melkein kaikissa verkon upotetuissa videoissa, mukaan lukien ne, jotka löytyvät YouTubesta, Hulusta ja monilta muilta verkkosivustoilta. Sen jälkeen kun Adobe kuitenkin lopetti Flashin virallisesti, suoratoistopalvelut ja ohjelmistokehittäjät ovat luopuneet Flashista HTML5:n ja muiden muotojen hyväksi.

F4V-tiedostomuoto on Flash-videotiedosto, joka on samanlainen kuin FLV. Jotkut FLV-tiedostot on upotettu SWF-tiedostoihin. FLV-tiedostot tunnetaan yleensä nimellä Flash-video tiedostot. Koska Adobe Flash Professionalia kutsutaan nyt nimellä Animate, tässä muodossa olevia tiedostoja voidaan kutsua myös nimellä Animoi video tiedostot.

Toista FLV-tiedosto

Tämän muotoiset tiedostot luodaan yleensä Adobe Animaten mukana tulevalla Flash Video Exporter -laajennuksella. Siksi ohjelman pitäisi avata FLV-tiedostot hienosti. Muita FLV-soittimia ovat VLC, Winamp ja MPC-HC. Myös muut suositut mediasoittimet tukevat muotoa. Ilmainen PlayerXtreme Media Player toistaa FLV-tiedostoja puhelimellasi tai tabletillasi. Se tukee myös monia muita tiedostomuotoja. Lataa tämä sovellus avataksesi FLV-tiedostoja Google Playsta Androidille tai iTunesista iOS:lle. Useat ohjelmat muokkaavat ja vievät tähän muotoon, mukaan lukien DVDVideoSoftin ilmainen videoeditori.

Kuinka muuntaa FLV-tiedosto

Muunna FLV-tiedosto toiseen muotoon, jos jokin laite, videosoitin, verkkosivusto jne. ei tue muotoa. Esimerkiksi iOS ei ole koskaan tukenut Flashia, joten se ei toista FLV-tiedostoja. Monet ilmaiset tiedostomuuntimet muuntavat FLV-tiedostoja muihin muotoihin, jotka monet laitteet ja soittimet tunnistavat. Freemake Video Converter ja Any Video Converter muuntaa FLV:n MP4-, AVI-, WMV- ja MP3-muotoon monien muiden tiedostomuotojen joukossa. Jos haluat muuntaa pienen FLV-tiedoston, lataa se Zamzariin, joka on ilmainen online-tiedostomuunnin. Sen avulla voit tallentaa eri muodoissa, kuten MOV, 3GP, MP4, FLAC, AC3, AVI ja GIF, sekä kourallinen videon esiasetuksia, kuten PSP, iPhone, Kindle Fire, Apple TV, DVD, ja enemmän. CloudConvert toimii myös. Tallenna MKV, WEBM, WAV, MP3 ja muihin.

Lisätietoja Flash-videotiedostomuodoista

FLV ei ole ainoa Flash Video -tiedostomuoto. Muut sovellukset voivat käyttää F4V-, F4A-, F4B- tai F4P-tiedostotunnistetta osoittamaan Flash-videota. Jotkut suoratoistosisältöä tarjoavat verkkosivustot, kuten Facebook, Netflix, YouTube, Hulu jne., tukivat Flashia oletusvideotiedostomuotonaan, mutta ne ovat poistaneet kokonaan kaikki Flash-videotiedostot uudemman HTML5-muodon hyväksi. Tämä muutos johtuu siitä, että Adobe ei enää tue Flashia.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos yllä luetellut ohjelmat eivät avaa tiedostoa, tarkista, että luet tiedostopäätettä oikein. Jos tällä sivulla oleva ohjelmisto ei avaa tiedostoa, se johtuu todennäköisesti siitä, että se on vain näyttää kuten .FLV-tiedosto, mutta itse asiassa käyttää eri päätettä. Saatat esimerkiksi huomata, että sinulla todella on FLP-tiedosto, joka voi kuulua FL Studio Project-, Floppy Disk Image-, ActivPrimary Flipchart- tai FruityLoops Project -muotoon. Kaikissa näissä tapauksissa yllä olevat FLV-soittimet eivät sovellu tiedoston avaamiseen. FLP-tiedostojen tapauksessa sinulla voi olla Flash Project -tiedosto ja siksi: pitäisi avaa Adobe Animatella.

FLS-tiedostot ovat samanlaisia, vaikka ne tehoa Adobe Animaten kanssa toimivat Flash Lite Sound Bundle -tiedostot voivat sen sijaan olla ArcView GIS Windows Help -tukitiedostoja, ja niitä käyttää ESRI:n ArcGIS Pro -ohjelmisto. LVF on toinen esimerkki, jossa tiedosto kuuluu Logitech Video Effects -tiedostomuotoon, mutta tiedostopääte on hyvin samanlainen kuin FLV. Tässä tapauksessa tiedostoa ei avata videosoittimella, vaan Logitechin verkkokameraohjelmistolla. Saat idean tästä: tarkista tiedostopääte, ja jos se ei ole «.FLV», sinun on tutkittava todellinen kirjainten ja numeroiden yhdistelmä määrittääksesi tiedostomuodon ja lopulta sen avaamisesta tai muuntamisesta vastaavan ohjelman.

FAQ

 • Mikä on Flash?

  Adobe Flash on alusta, jota käytetään multimediasisällön luomiseen ja katseluun. Se toimii yleensä verkkoselaimissa. Se tunnetaan myös nimellä Shockwave Flash tai Macromedia Flash.

 • Kuinka voit ladata upotetun Flash-videon?

  Siirry Google Chromella verkkosivustolle, jolla on haluamasi video, ja käytä pikanäppäintä CTRL+U avataksesi sivun lähdekoodin. Etsi tiedosto, jossa on .swf laajennus ja tallenna se sitten kiintolevyllesi.

 • Kuinka poistat Adobe Flash Playerin asennuksen?

  Kun avaat soittimen, Adobe saattaa automaattisesti kehottaa sinua poistamaan sen, koska sitä ei enää tueta. Jos ei, voit poistaa sen manuaalisesti lataamalla ja suorittamalla asennuksen poistoohjelman (Windows, Mac OS 10.1–10.3, Mac OS 10.4 ja uudemmat). Poista Flash Player tietokoneesta noudattamalla näytön ohjeita.

 • Miksi Flash sammuu?

  Adobe on päättänyt lopettaa Flashin tuen, koska sitä ei enää tarvita. Nyt on olemassa monia toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, kuten HTML5, WebGL ja WebAssembly. Tekniset yritykset integroivat ne verkkoselaimiinsa, jolloin Flash on vanhentunut.

Por Markus