GettyImages 168351250 57b60dcc3df78c69096b3b86 scaled

Voit käyttää MiFi-laitetta ad hoc -verkon luomiseen, jonka avulla useat laitteet voivat jakaa datayhteyden matkapuhelinverkossa. Mifi-laitteet sisältävät sisäänrakennettuja modeemeja ja toimivat mobiilitukipisteinä tai langattomina reitittiminä. MiFi on vuonna 2016 mobiililaajakaistaliiketoimintansa myyneen Inseego Corp:n puettavien laitteiden merkki.

MiFi-yhteensopivuus

Inseego valmistaa useita MiFi-laitteita. Jotkut ovat saatavilla vain tietyiltä operaattoreilta ja jotkut maailmanlaajuisesti:

  • MiFi 7730L Global Mobile Hotspot: Premium-laite, joka tarjoaa jopa 24 tunnin akunkeston yhdellä latauksella. Se sisältää samanaikaisen kaksikaistaisen Wi-Fi-yhteyden. Jopa 15 WiFi-asiakasta voi muodostaa yhteyden samanaikaisesti.
  • MiFi 6630 Globaali hotspot: Yhdistää jopa 15 laitetta LTE-mobiiliverkkoihin jopa 20 tunnin ajaksi yhdellä latauksella. Siinä on sisäänrakennettu virtalähde, joka lataa ulkoisia laitteita.
  • MiFi 5510 3G/4G älykäs mobiilihotspot: Mukana näyttö, joka näyttää tiedonsiirron, mikä on hyödyllistä ylimääräisten maksujen välttämiseksi. Jopa 10 laitetta voidaan yhdistää samanaikaisesti.

Laitteet ovat pieniä, jotkut vajaat kymmenen senttimetriä leveitä. Langattomien palvelujen tarjoajat, kuten Verizon ja Sprint, myyvät omia merkkiversioitaan MiFi:stä.

Kuinka käyttää MiFiä

Jos haluat liittää MiFi-laitteen matkapuhelinverkkoon, sinun on yleensä tehtävä tai päivitettävä palvelusopimus matkapuhelinpalveluntarjoajan kanssa. MiFillä on yleensä oma datayhteys mobiilipalveluntarjoajalta. Paikallisen langattoman tuen määrittäminen ja Wi-Fi-laitteiden liittäminen MiFi-verkkoon on samanlainen kuin yhteyden muodostaminen langattomaan reitittimeen, jonka saatat ostaa kotiisi.

MiFi:n rajoitukset ja ongelmat

MiFi:n kautta saavutettavat yhteysnopeudet rajoittuvat matkapuhelinverkon nopeuteen. Kun useat laitteet käyttävät MiFi-yhteyttä samanaikaisesti, nopeudet voivat myös laskea, koska MiFi jakaa mobiiliverkkoyhteyden kaistanleveyden näiden yhdistettyjen laitteiden kanssa. Kannettavat hotspotit, kuten MiFi, tarvitsevat paljon virtaa toimiakseen. Riippuen liitettyjen laitteiden määrästä ja käytöstäsi, akun kesto saattaa olla riittävä tai ei välttämättä tarpeisiisi. Nykyiset MiFi-mallit voivat kuitenkin tarjota virtaa koko päiväksi keskivertokäyttäjille, jotka muodostavat yhteyden ajoittain ennen kuin laite on ladattava. Pidä silmällä mifi-käyttöäsi. Usein älypuhelimia enemmän dataa kuluttavien laitteiden, kuten kannettavien tietokoneiden, yhdistämisen helppous voi kuluttaa nopeasti datatilauskiintiöt.

Por Markus