repeater vs mesh network 5991ab07d088c00013acdf86

Joitakin reitittimiä ja koteja ei vain ole rakennettu tarjoamaan Wi-Fi-yhteyttä koko rakennuksessa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kaksi tapaa, mutta oikean valinta ei riipu vain ostokustannuksista, vaan myös rakennuksen koosta ja siitä, onko sinulla jo kunnollinen reititin. Jos verkkoa on ollenkaan, toistimiksi kutsutut laitteet kopioivat signaalin ja laajentavat sen perusreitittimen toiminta-alueen ulkopuolelle. Toinen vaihtoehto on asentaa mesh-verkko, joka tarjoaa erilliset reititinmäiset laitteet eri huoneissa Wi-Fi:n ohjaamiseen koko talossa.

Toistin vs Mesh-verkko

NETGEAR AC750 Wi-Fi Range Extender & Linksys Velop kolmikaistainen koko kodin Wi-Fi Mesh -järjestelmä.

Langaton kantaman laajentaja voidaan pitää talon sisäisenä päivityksenä, koska sinun tarvitsee vain liittää laajennin olemassa olevaan verkkoosi laajentaaksesi Wi-Fi-signaalia ja laajentaaksesi kantamaa. Tämä lähestymistapa on hyvä, jos talosi ei ole valtava, ja se on edullinen verrattuna mesh-Wi-Fi-järjestelmiin, kuten Google Wi-Fi ja Asus AiMesh. Lisäksi voit edelleen käyttää olemassa olevaa reititintäsi. On kuitenkin joitain haittoja. Wi-Fi-toistimen asentaminen ei ole helppo prosessi, eivätkä ne välttämättä ole yhtä saumattomia käytettäväksi koko talossa. A Mesh verkko sisältää erilliset keskittimet, jotka on sijoitettu ympäri taloa ja jotka kommunikoivat keskenään tarjotakseen kattavuuden kunkin keskittimen alueella. Mesh-laitteet ovat hyödyllisiä, koska niitä ostetaan yleensä muutama kerrallaan, ja niin kauan kuin keskittimet ovat riittävän lähellä kommunikoidakseen, jokainen niistä voi tarjota täyden Wi-Fi-signaalin missä tahansa huoneessa. Ne sopivat täydellisesti suurempiin koteihin, helppo asentaa ja tarjoavat helpon keskushallinnan. Jokainen keskitin toimii enemmän erillisenä reitittimenä kuin toistaa signaalia. Mesh-verkot ovat kuitenkin usein paljon kalliimpia kuin toistimet, mikä vaatii useita laitteita kotona.

Selvitä, mihin WiFi-signaali putoaa

Rakennuksen koon mittaaminen on olennainen vaihe päätettäessä, minkä laitteen ostaa. Jos et saa luotettavaa Wi-Fi-yhteyttä missään kodissasi etkä reitittimen siirtäminen ole mahdollista, määritä ensin, missä signaali aina näyttää laskevan tai ei ole niin voimakas kuin haluaisit. Jos ainoa ongelmasi on, että saat jonkin verran Wi-Fi joskus, mutta se usein katkeaa, jolloin toistimen asettaminen tilan ja reitittimen väliin on luultavasti kaikki mitä tarvitset signaalin tehostamiseksi. Tässä tapauksessa ei ole mitään pakottavaa syytä päivittää koko verkkoa uusilla mesh-laitteilla. Jos kuitenkin huomaat, että reitittimen lähellä oleva signaali on heikko ja talossa on vielä tarpeeksi Wi-Fi-yhteyttä tarvitsevaa, ei ole mahdollista, että sinne sijoitettu toistin pystyy välittämään signaalin muualle taloon. , ellei talosi ole suhteellisen pieni. Jos talossasi on esimerkiksi kolme kerrosta ja useita makuuhuoneita, eikä alla oleva reititin pääse läpäisemään seiniä tai muita esteitä, voi olla helpompaa päivittää verkko verkkojärjestelmällä niin, että kaikissa kerroksissa sijaitsevassa huoneessa on oma Wi-Fi. voi olla. -Fi-keskitin.

Kumpaa on helpompi hallita ja käyttää?

Wi-Fi-mesh-verkot on helpompi määrittää, koska useimmat niistä tulevat mobiilisovelluksen avulla, joka tarjoaa nopean ja helpon tavan saada kaikki keskittimet toimimaan yhdessä. Keskittimet on jo ohjelmoitu toimimaan toistensa kanssa, joten se on yleensä yhtä helppoa kuin käynnistää ne ja määrittää verkkoasetukset, kuten salasanat. Asennus kestää yleensä alle 15 minuuttia. Kun ne ovat kaikki valmiita lähtöön, voit kiertää taloa ja muodostaa automaattisesti yhteyden siihen, jolla on paras signaali, koska on vain yksi verkko, jota kaikki keskittimet käyttävät samanaikaisesti. Koska useimmat mesh-verkot käyttävät keskitettyä hallintaa tällä tavalla, ne helpottavat myös vierasverkkojen luomista, estävät laitteita muodostamasta yhteyttä Internetiin, suorittavat Internetin nopeustestejä ja niihin liittyviä tehtäviä. Kantaman laajennukset sen sijaan ovat usein hämmentäviä asentaa. Koska ne voivat toimia kolmansien osapuolien reitittimien kanssa (eli voit käyttää Linksys-laajenninta TP-Link-reitittimen kanssa), sinun on määritettävä laajennin muodostamaan manuaalinen yhteys pääreitittimeen. Tämä prosessi on yleensä paljon aikaa vievämpi ja monimutkaisempi verrattuna mesh-verkkokokoonpanoon. Koska toistimien avulla voit rakentaa uuden verkon laajentimesta, saatat joutua vaihtamaan laajentimen verkkoon manuaalisesti, kun olet kantoalueella, mikä ei ole aina jotain, mitä haluat tehdä, jos vain kävelet ympäri taloa. Tämän tyyppinen kokoonpano sopisi kuitenkin hyvin liikkumattomille laitteille, kuten langattomalle pöytätietokoneelle.

Harkitse kustannuksia:

Langattoman laajennuksen ja mesh-järjestelmän Wi-Fi:n välillä on valtava hintaero. Periaatteessa, jos et halua kuluttaa paljon rahaa verkkosi laajentamiseen, saatat juuttua toistimen ostamiseen. Hyvä Wi-Fi-laajennus voi maksaa vain 50 dollaria, kun taas mesh-Wi-Fi-järjestelmä voi maksaa sinulle jopa 300 dollaria. Koska toistin luottaa olemassa olevaan verkkoon, jonka signaali on jo toistettava, tämä on kaikki mitä sinun tarvitsee ostaa. Mesh-verkko puolestaan ​​​​on täydellinen järjestelmä, joka korvaa olemassa olevan verkkosi. Saatat kuitenkin pystyä ostamaan mesh-verkon, jossa on vain kaksi keskitintä hinnan alentamiseksi.

Tärkeitä asioita muistaa

Kustannuksia lukuun ottamatta mesh-verkko on usein oikea tapa, koska laatujärjestelmä voi tarjota Wi-Fi-yhteyden melkein mihin tahansa kotiin. Verkkojärjestelmän on kuitenkin helppo olla enemmän kuin tarvitset pienemmässä kodissa. Sinun ei ehkä tarvitse ostaa toistinta tai verkkojärjestelmää, jos voit siirtää reitittimen parempaan paikkaan. Jos reitittimesi on esimerkiksi kellarissasi pöydän alla, se ei todennäköisesti pääse autotallisi ulkopuolelle. siirtyminen pohjakerrokseen tai ainakin pois pöydän esteistä saattaa riittää. Jos tämä ei auta, päivittäminen pitkän matkan reitittimeen, reitittimen antennien vaihtaminen tai kannettavan tietokoneen muuttaminen Wi-Fi-laajentimeksi voi olla halvempaa. Toinen mesh-verkkojen haittapuoli on, että talossasi on useita laitteita. Toistinkokoonpanossa tarvitset vain jo olemassa olevan reitittimen ja toistimen. Mesh-asennuksissa voi olla kolme tai useampia napoja, jotka voivat olla paljon tekniikkaa istua eri paikoissa. Keskittimet ovat kuitenkin yleensä paljon houkuttelevampia ja niissä on harvoin, jos koskaan, näkyviä antenneja.

Por Markus