GettyImages 509870266 9b1e858bf7ce4e34a4891110f97690f9

Kuuroille ja kuulovammaisille (HOH) tekstiviestien lähettäminen on matkapuhelimen elinehto. Useat yritykset tarjoavat puhelimia ja puhelinpaketteja, jotka on räätälöity erityisesti kuuroille ja HOH-henkilöille. Kuulolaitteita käyttäville on vain suunnitelmia ja jopa puhelimia. Tämän artikkelin tiedot koskevat laajasti erilaisia ​​​​puhelinpalveluita ja -merkkejä. Saat lisätietoja tietyistä suunnitelmista ja laitteista yksittäisten yritysten verkkosivustoilta.

Matkapuhelimet ja suunnitelmat kuuroille ja HOH:lle

Tekstiviestien lähettämistä tukevat älypuhelimet täyttävät kuurojen ja HOH:n perustarpeet. Ennen tekstiviestien lähettämistä tällaiset henkilöt turvautuivat puhelinviestintään avustaviin tekniikoihin, kuten telekonekirjoittimiin ja välityspalveluihin. Nykypäivän verkkomaailmassa kuurot ja HOH tarvitsevat myös datasuunnitelmia käyttääkseen Google Mapsin ja Uberin kaltaisia ​​sovelluksia, joten älypuhelin on melkein välttämätön selviytymiselle. Puhelinsopimukset sisältävät yleensä puhe-, teksti- ja Internet-palvelut. Esimerkiksi matkapuhelinliittymä maksaa 50 dollaria tietyllä minuuttimäärällä ja 10 dollaria ylimääräistä rajoittamattomasta tekstiviestistä. Kuurot ja HOH-asiakkaat eivät kuitenkaan välttämättä tarvitse puheluminuutteja, joten heille on olemassa vaihtoehtoisia suunnitelmia.

Parhaat matkapuhelinsuunnitelmat ja -palveluntarjoajat tekstiviestien lähettämiseen

T-Mobile, Verizon, Sprint ja muut suuret operaattorit tarjoavat vain dataa (ei ääntä) sisältäviä paketteja kuuroille tai HOH:lle. Useimmat tällaisten henkilöiden suunnitelmat maksavat vähemmän kuin tavallinen matkapuhelinsuunnitelma. AT&T:llä on tilauksia ja laitteita kuuroille ja HOH-asiakkaille, mukaan lukien kuulolaitteiden kanssa käytettävät puhelimet. Mukana on myös laitteita ja suunnitelmia, kuten ClearCaptions-puhelin, liittovaltion hallituksen palvelu vammaisille.

Parhaat matkapuhelimet kuuroille ja HOH:lle

Täysnäppäimistöiset puhelimet tekevät toistuvista tekstiviesteistä helpompaa kuuroille ja HOH:lle. Esimerkkejä edistyneistä puhelimista, jotka mahdollistavat nopean ja tehokkaan teksti- ja sähköpostin käytön:

  • LG Extrovert 2
  • BlackBerry KeyOne
  • BlackBerry Key2 LE
  • BlackBerry Private
  • F(x)tec Pro1
  • Samsung Galaxy Folder 2

Muut puhelimet, kuten Samsung Galaxy S8, tukevat näppäimistön suojuksia tekstiviestien yksinkertaistamiseksi. Saatavilla on myös vahvistettuja älypuhelimia, kuten Amplicomms PowerTel M9500, joka on ihanteellinen niille, joilla on vähän kuuloa ja niille, jotka käyttävät kuulolaitteita.

Parhaat matkapuhelimet käytettäväksi kuulolaitteiden kanssa

Jotkut kuurot ja HOH-henkilöt, jotka käyttävät kuulolaitteita, voivat kokea matkapuhelimen häiriöitä. Yksi tapa ratkaista tämä ongelma on käyttää puhelinkelavastaanotinta. Joitakin esimerkkejä puhelimista, jotka tukevat kuulolaitteiden puhelinkeloja:

  • Kaikki iPhonet
  • HTC ensin
  • Pantech Breeze III
  • Samsung Galaxy S4 Active

Muut handsfree-lisävarusteet sekä induktiosilmukat voivat myös auttaa vähentämään elektronisia häiriöitä. Go America taistelee tätä ongelmaa tarjoamalla kuulolaiteyhteensopivia (HAC) puhelimia, kuten Jitterbug. Muut yritykset tarjoavat lisälaitteita kuurojen ja HOH-yhteisöjen auttamiseksi, mukaan lukien Harris Communications ja United TTY Wireless.

Por Markus