GettyImages 129312923 a764f9c6194f4bb8b8330b39e23d7258

Mitä tietää

  • Kuivaa iPad, portit ja näytön reunat mukaan lukien, puhtaalla, kuivalla liinalla ja poista kotelo, jos se on sisällä.
  • Jos käytössä ja aktiivinen, poista käytöstä; Jos se on keskeytettynä eikä se todennäköisesti herää, jätä se keskeytetyksi.
  • Aseta iPad niin, että kotipainike on alaspäin ja jätä se sinne vähintään 24 tunniksi – mitä kauemmin, sen parempi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos iPadisi kastuu.

Vesivahingot ja iPadisi

iPadissa on kaksi erilaista vesivahinkotyyppiä, joten sinun pitäisi reagoida siihen kahdella eri tavalla. Ensimmäinen ongelma on yksinkertaisesti veden roiskuminen iPadin päälle. Tämä sisältää samankaltaisia ​​vaaroja, kuten iPadin vahingossa suihkuttamisen vesiletkulla. Toisen tyyppinen ongelma on se, että iPad putoaa suureen määrään vettä, kuten kylpyammeeseen, uima-altaaseen, järveen jne. Pääasiallinen syy vikaan tässä tapauksessa on akun syöpyminen, mitä ei tapahdu heti.

Mitä tehdä, jos läikytät vettä iPadisi päälle?

Tässä toivot todella, että sinulla on hyvä kotelo, joka suojaa laitettasi. Usko tai älä, iPad on suhteellisen vedenkestävä. iPadin ulkoa hallitsevat lasinäyttö ja alumiinikotelo, mikä tarkoittaa, että iPadiin pääsee vähän vettä. Edes reunat eivät luultavasti päästä vettä läpi siitä hetkestä, kun roiskut sen päälle, siihen hetkeen, kun pyyhit sen puhtaaksi. Tämä jättää muutamia huolenaiheita: kaiuttimet, kuulokeliitäntä, Lightning-liitin, äänenvoimakkuuspainikkeet, nukkumis-/herätyspainike ja kotipainike. Jos käärit iPadisi Smart Case -koteloon tai vastaavaan, muotoon sopivaan kanteen, on todennäköistä, että vesi ei päässyt kannen ohi. Kuivaa iPadin etuosa varovasti, tarkista, onko kotipainikkeen ympärillä vettä, ja poista kansi varovasti. Ennen kuin pyyhit lisää vettä, tarkasta, onko iPadin reunoilla vettä, kiinnittäen eniten huomiota iPadin reunaan. Jos pohja on kuiva eikä kotipainikkeen ympärillä ollut vettä, olet todennäköisesti kunnossa. On kuitenkin aina parasta jättää iPad käyttämättä avoimelle alueelle 24–48 tunniksi varmuuden vuoksi. Jos sinulla ei ole ollut onni suojata iPadiasi kotelolla, saatat joutua noudattamaan täysin upotetun iPadin käsittelyohjeita. Jos näytölle tuli juuri vähän vettä ja tiedät, että se ei pääse lähelle painikkeita, etenkään kotipainiketta, tai kaiuttimia tai porttia, kannattaa pyyhkiä se pois. Mutta jos vettä pääsi iPadin ympärille, ole hyvä, että vettä on päässyt laitteeseen.

Säästä riisi

Otetaan tämä pois tieltä, koska tiedämme, että ajattelet sitä: pitäisikö iPadi kastaa riisiin? Olet ehkä kuullut, kuinka iPhone tai muu laite pelastettiin, koska se upotettiin riisisäiliöön ja jätettiin yöksi. Tämän vanhan viisaan neuvon avain on itse asiassa yhtälön «yön yön» osa. Aika auttaa ennen kaikkea säästämään märän iPadin. Gazellen epätäydellinen tieteellinen tutkimus kertoo, kuinka riisi-, kaura- ja jopa silikageelipakkaukset eivät ehkä ole läheskään niin imukykyisiä kuin luullaan. Terve järki sanoo, että silikageelipakkaus ei ime vettä alumiinin tai lasin läpi. Mutta mikä voisi satuttaa, eikö? Todella, riisi voi vahingoittaa iPadiin, iPhoneen tai muuhun laitteeseen, jossa on riittävän pieni aukko, jotta riisinjyvä pääsee läpi. Ja jos olet kuullut, että jotkin kissanhiekan kiteytyneet muodot ovat samanlaisia ​​kuin silikageeli, muista, että ne ovat myös riisin pieniä (tai pienempiä). Jos haluat olla erityisen turvallinen, käytä silikageelipakkauksia. Ne eivät juutu iPadiin ja aiheuta lisää ongelmia. Sinun pitäisi pystyä löytämään niitä harrastusliikkeestä.

Sammuta iPad vai ei

Kun iPadin ulkopuoli on täysin kuivattu pehmeällä pyyhkeellä tai liinalla, suuri päätös on sammuttaa iPad vai ei. Jos iPad on edelleen päällä ja aktiivinen, tämä päätös on helpompi: sammuta se pitämällä herätys-/sammutuspainiketta painettuna ja liu’uttamalla painiketta sammuttaaksesi sen pyydettäessä tai pitämällä herätys-/sammutuspainiketta painettuna, kunnes iPad sammuttaa itsensä. Muista, että keskeytetty iPad ei ole sama kuin iPad, joka on sammutettu. Osa iPadista on edelleen aktiivinen, kun se on keskeytettynä, ja pahinta on, että iPad voi herätä, jos saat ilmoituksen, tekstiviestin, FaceTime-puhelun jne. Jos iPad on kuitenkin jo lepotilassa, sen herättäminen voi olla pahempaa kuin sen jättäminen lepotilaan. Tämä riippuu yhdestä tärkeästä tekijästä: todennäköisyydestä, että jotain tapahtuu näytölle. Tämä voi olla tapaamismuistutus, iPadiin siirretty puhelu, viesti, Facebook-ilmoitus jne. Sinun on arvioitava, kuinka todennäköistä on, että iPad herää ilmoittamaan sinulle seuraavan kahden päivän aikana antaessaan sen kuiva. Jos se on erittäin todennäköistä, herätä iPad ja sammuta se välittömästi käyttämällä herätys-/sammutuspainiketta ja yllä olevia ohjeita. Monille meistä iPadin herääminen on erittäin epätodennäköistä, jolloin on parasta jättää se lepotilaan.

Mitä tehdä ja mitä ei saa tehdä

  • Älä: Käytä hiustenkuivaajaa tai jätä iPadisi lämmittimen lähelle tai käytä jotakin lämpöä, jota et puhaltaisi käsivarteen tuntiin. Suuri määrä lämpöä voi Varmasti vahingoittaa iPadia.
  • Tehdä: Jätä iPadisi rauhaan vähintään 24 tunniksi ja mieluiten 48 tunniksi. Sinun on asetettava iPad pystyasentoon kotipainikkeella alareunassa. Gravitaatio on ystäväsi. Jos vettä pääsi iPadiin, se on todennäköisesti päässyt kotipainikkeen, salamaportin tai alakaiuttimien ympärille.

Jos jätät iPadin pystyasentoon muutamaksi päiväksi, kosteus pääsee karkaamaan iPadista. Jos sinulla on neljän kaiuttimen iPad, kuten iPad Pro, voit odottaa päivän ja kääntää iPadin ylösalaisin toiseksi päiväksi. Tämä toivottavasti mahdollistaa veden vuotamisen ylöspäin yläkaiuttimista. Jos haluat käyttää silikageelipaketteja, varmista, että iPad on pystyasennossa. Gravity on edelleen paras ystäväsi, joten haluat varmistaa, että se toimii yhtä hyvin sinulle kuin geelipakkauksille. Jos sinulla ei ole tarpeeksi peittääksesi iPadin, käytä tarpeeksi peittämään iPadin pohja, mukaan lukien kotipainike.

iPadini ei käynnisty, kun jätän sen päälle

Toivottavasti pelkkä iPadin seisominen muutamaksi päiväksi riitti haihduttamaan iPadin sisällä olevan hajakosteuden. Jos iPad ei käynnisty tai käynnistyy, mutta siinä näkyy ilmeisiä ongelmia, kuten outoja värejä näytöllä tai jumittuu välittömästi, vie se lähimpään Apple Storeen tai lähetä se Applelle. Yleinen syy, miksi vesivaurio häiritsee iPadia, on akun vaurioituminen, ja akun vaihtaminen voi olla kaikki mitä tarvitset saadaksesi sen toimimaan. Löydät Applen jälleenmyyntipisteen käyttämällä heidän verkkosivustoaan. Voit myös ottaa yhteyttä Applen tekniseen tukeen numerossa 1-800-676-2775.

Por Markus