macdevelopercannotbeverified feef7b1fb408407a87d69c892f3e2a24 scaled

Oletusarvoisesti macOS sallii käyttäjien asentaa hyväksyttyjä sovelluksia vain kehittäjiltä, ​​jotka ovat rekisteröityneet Applelle ja jotka ovat vahvistaneet sovelluksensa käytettäväksi Mac-tietokoneissa. Kun sovelluksen kehittäjä ei rekisteröidy Appleen tai ohittaa vahvistusprosessin, näet «Ei voida avata, koska kehittäjää ei voitu vahvistaa» -virheilmoituksen, kun yrität asentaa sovellusta. Kun tämä virhe ilmenee, sovellus ei asennu tai avaudu ja näet yleensä seuraavanlaisen virheilmoituksen:

 • «(sovelluksen nimi) ei voi avata, koska se on tuntemattomalta kehittäjältä. Suojausasetuksesi sallivat vain App Storesta ja tunnistetuista kehittäjistä peräisin olevien sovellusten asennuksen.»
 • «(Sovelluksen nimi) ei voi avata, koska kehittäjää ei voida vahvistaa.»
 • «macOS ei voi vahvistaa, että tämä sovellus ei sisällä haittaohjelmia.»

Mikä aiheuttaa «Ei voi avata, koska kehittäjä ei voinut vahvistaa» -virheen Macissa?

Vaikka Mac-tietokoneet saavat vähemmän todennäköisemmin viruksia kuin Windows-tietokoneet, ne voivat silti saada tartunnan. Applella on kehittäjätunnusjärjestelmä ja sovellusten tarkistusprosessi, joka vähentää haittaohjelmille altistumista MacOS:ssa. Kehittäjien on rekisteröidyttävä Applelle ja lähetettävä sovelluksensa tarkistettavaksi. Jos sovellus ei sisällä haitallista koodia, kuten haittaohjelmia, sovellus allekirjoitetaan ja hyväksytään. Kun yrität asentaa sovelluksen kehittäjältä, joka ei ole rekisteröitynyt Appleen, näet virheilmoituksen. Jos rekisteröity kehittäjä julkaisee sovelluksen, jota Apple ei ole tarkistanut, sama tapahtuu. Jos sovellus julkaistaan ​​ennen kuin rekisteröinti- ja tarkistusprosessit ovat alkaneet, tapahtuu sama virhe. Sovellus voi olla turvallinen, mutta Apple ei voi tietää, jos he eivät ole voineet tarkistaa sitä.

Kuinka korjata sovellusta ei voida avata, koska se on tuntemattomalta kehittäjältä?

Voit korjata virheen, jossa et voi avata hyväksymätöntä sovellusta Macissasi, käyttämällä muutamia vaihtoehtoja.

 1. Etsi sovelluksen uudempi versio. Tarkista Mac App Storesta, onko sovellus saatavilla siellä. Jos latasit sen vaihtoehtoisesta lähteestä, sinulla voi olla sovelluksen vanha versio. Kehittäjä on saattanut julkaista allekirjoitetun ja vahvistetun version App Storessa.

 2. Etsi vaihtoehtoinen versio sovelluksesta. Tarkista Mac App Storesta, toimiiko hyväksytyn kehittäjän sovellus samoin. Jos löydät sovelluksen, joka suorittaa samoja toimintoja ja joka tulee hyväksytyltä kehittäjältä, joka on käynyt vahvistusprosessin, harkitse kyseisen sovelluksen kokeilemista.

 3. Jos olet varma, että luotat sovelluksen kehittäjään, voit ohittaa suojausasetukset ja antaa sovelluksen asentaa ja avautua.

  1. Avata Finder.
  2. Etsi sovellus, jota yrität avata.
  3. Tarkistaa+Klikkaus sovellus.
  4. Valitse Avata.
  5. Klikkaus Avata.
  6. Sovellus tulee tallentaa poikkeuksena suojausasetuksiin, jotta voit käyttää sitä tulevaisuudessa.
 4. Ohita esto suojaus- ja tietosuoja-asetuksissa. Jos edellinen menetelmä ei toiminut, voit siirtyä suojaus- ja tietosuoja-asetuksiin ja tehdä sen manuaalisesti.

  1. Avaa Omenavalikkoja napsauta Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaus Turvallisuus ja yksityisyys.
  3. Klikkaa Kenraali -välilehti.
  4. Klikkaa Lukko ikkunan oikeassa alakulmassa.
  5. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi pyydettäessä ja napsauta Avata.
  6. Klikkaa App Store ja tunnistetut kehittäjät säteittäinen painike.
  7. Hae «(sovelluksen nimi) ei voi avata, koska se ei ole tunnistetulta kehittäjältä» ja napsauta Auki joka tapauksessa. (MacOS:n vanhemmissa versioissa voit napsauttaa Kaikkialla ja napsauta sitten Salli kaikkialla.)
  8. Yritä suorittaa sovellus uudelleen.
 5. Lataa sovellus Safarin kautta. Jos yllä oleva prosessi ei toimi, varmista, että latasit sovelluksen Safarin avulla. On olemassa ongelma, jossa sovellusten lataaminen muista selaimista, kuten Chromesta ja Edgestä, aiheuttaa ongelmia asennettaessa allekirjoittamattomia sovelluksia.

  1. Poista toisesta verkkoselaimesta lataamasi sovellus.
  2. Käynnistä Mac uudelleen.
  3. Lataa sovellus Safarilla.
  4. Yritä suorittaa sovellus.
  5. Kun saat virheilmoituksen, suorita edellisessä vaiheessa kuvattu suojaus- ja tietosuojakorjaus.

FAQ

 • Miksi en voi vahvistaa Apple ID:täni?

  Jos kirjaudut sisään iTunesiin, Apple Storeen tai mihin tahansa muuhun Applen palveluun ja kohtaat todennusvirheen, kuten «Todennus epäonnistui. Apple ID:hen yhdistämisessä tapahtui virhe», voit kokeilla muutamia ratkaisuja . Tarkista ensin Applen järjestelmän tila -sivulta, onko Applen palveluissa ongelma. Varmista, että olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja että verkko on aktiivinen. Kokeile kirjautua sisään toisella Apple-laitteella, kuten iPadilla tai iPhonella, ja katso, voidaanko siellä vahvistaa. Jos sinulla on useampi kuin yksi Apple ID, yritä kirjautua ulos kaikista laitteista, jotka käyttävät toissijaista Apple ID:tä. Voit myös yrittää käynnistää laitteesi uudelleen, kirjautua ulos Apple ID:stäsi ja kirjautua takaisin sisään tai poistaa käytöstä mainosten estäjät tai VPN:n.

 • Kuinka vahvistan puhelinnumeroni Apple ID:tä varten?

  Siirry Apple ID -sivustolle ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Siirry Suojaus-osioon ja valitse muokata, Lisää luotettava puhelinnumeroja seuraa ohjeita.

 • Kuinka ohitan Mac-sovellusten todennuksen? Ohjelmien avaaminen kestää liian kauan.

  Jotkut käyttäjät kokevat ongelman, että sovellukset latautuvat hitaasti, kun Mac tarkistaa ne. Näet latauspalkin, jossa lukee «verify app», vaikka tunnetut sovellukset, kuten Microsoft Word, käytettäisiin. Se on eri ongelma kuin «tunnistamaton kehittäjä» -virhe. Korjataksesi hitaan «sovelluksen vahvistamista» koskevan ongelman sinun on päivitettävä uusimpaan macOS:ään. Lataa ja asenna kaikki saatavilla olevat sovelluspäivitykset. Jos ongelma jatkuu tietyn sovelluksen kanssa, yritä poistaa se ja ladata se sitten uudelleen.

Por Markus