macrarfiles 0cd6b2173e8e40258c6821850560c07f scaled

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka RAR-tiedostot avataan Macissa, mukaan lukien ohjeet RAR-tiedoston avaamiseen Mac App Storen sovelluksella ja purettavan verkkosivuston käyttämiseen.

Mikä on paras RAR-imuri Macille?

Toisin kuin ZIP-tiedostot, macOS ei pysty avaamaan ja purkamaan RAR-tiedostoja. Tämä tarkoittaa, että sinun on siirryttävä Mac App Storeen ladataksesi kolmannen osapuolen sovellus tai ladataksesi RAR-tiedostosi purkusivustolle. Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella on vahvuutensa ja heikkoutensa. Jotkut parhaista RAR-poiminnoista Macille ovat:

 • Unarchiver: Tämä on paras RAR-poiminta Macille, jos pidät oletusmacOS-tiedostojen purkamisesta ja haluat lisätä RAR-tuen. Jos haluat, voit määrittää Macisi niin, että RAR-tiedostojen kaksoisnapsauttaminen purkaa tiedostot automaattisesti Unarchiver-sovelluksella, aivan kuten kaksoisnapsauttamalla ZIP-tiedostoa.
 • Keka: Jos haluat kehittyneemmän vaihtoehdon, Keka tukee RAR5:tä. Sen avulla voit myös purkaa tiettyjä tiedostoja RAR-tiedostosta koko asian purkamisen sijaan. Toisin kuin The Unarchiver, Keka ei kuitenkaan ole ilmainen.
 • Unzip-Online.com: Tämä on tiedostojen purkuohjelma, jota sinun ei tarvitse asentaa. Lataa vain RAR-tiedosto, odota sen purkamista ja lataa purettu tiedosto tai tiedostot. Se on vähemmän turvallinen menetelmä, koska annat tiedostosi tai tiedostosi hallinnan kolmannelle osapuolelle, mutta se on erittäin hyödyllinen.

Kuinka avata RAR-tiedostoja Macissa Unarchiverilla

Voit käyttää mitä tahansa tiedostojen purkua Mac App Storesta, kunhan se tukee RAR-tiedostoja, mutta Unarchiver on erittäin yksinkertainen. Jos etsit jotain, joka liittyy läheisesti kokemukseen, johon olet tottunut ZIP-tiedostojen kanssa, tämä on erinomainen paikka aloittaa. Voit avata RAR-tiedostoja Macissa Unarchiverilla seuraavasti:

 1. Lataa ja asenna Unarchiver Mac-tietokoneellesi.

 2. Avaa Unarchiver ja napsauta Tiedosto.

  Unarchiver-merkillä merkitty tiedosto avattiin.

 3. Klikkaus Poista arkistosta…

  Poista arkistosta... korostettuna The Unarchiverissa.

 4. Valitse omasi RAR-tiedosto.

  rar5.rar korostettuna The Unarchiverissa

 5. Klikkaus Poista arkistosta.

  Unarchiver korostettuna Unarchiverissa.

 6. Valitse sijainti purettujen tiedostojen sijoittamiseen ja napsauta Ottaa talteen.

  Ote korostettuna The Unarchiverissa.

 7. Tiedostosi näkyvät valitsemassasi paikassa.

  Purettu RAR-tiedosto macOS Finderissa.

  Haluatko purkaa tiedostot vain oletussijaintiin? Voit vetää minkä tahansa RAR-tiedoston Dockissa olevaan Unarchiver-kuvakkeeseen purkaaksesi tiedostot oletusasetuksillasi.

Kuinka käyttää Unarchiveria oletusarvoisena RAR-tiedostojen purkajana

Jos et halua avata Unarchiveria tai vetää tiedostoja sen kuvakkeelle Dockissa, voit asettaa tämän sovelluksen oletus-RAR-sovellukseksi. Kun teet sen, voit purkaa sen kaksoisnapsauttamalla mitä tahansa RAR-tiedostoa, aivan kuten ZIP-tiedoston. Näin voit käyttää Unarchiveria oletusarvoisena RAR-poimijana:

 1. Etsi RAR-tiedosto Finderilla.

  RAR-tiedostot Finderissa ja Rar.5-tiedosto korostettuna

 2. Tarkistaa+Klikkaus RAR-tiedosto ja valitse Tietojen hankkimiseen.

  Näet tiedot korostettuina Finderissa.

 3. Klikkaus Avaa.

  Avaa... valitulla rar-tiedoston tiedoissa.

 4. Valitse Unarchiver.

  Unarchiver korostettuna tiedoston ominaisuuksissa.

 5. Klikkaus Muuta kaikki…

  Muuta kaikki... rar-tiedoston tiedoissa merkityt.

 6. Klikkaus Hyppää kyytiin.

  Jatka korostettuna vahvistusruudussa.

 7. Kun kaksoisnapsautat RAR-tiedostoa, se puretaan Unarchiverilla.

Kuinka avata RAR-tiedostoja Macissa Unzip Online -sovelluksella

Jos haluat purkaa pienen RAR-tiedoston etkä asenna sovellusta, voit käyttää online-purkajaa, kuten Unzip Online. Se on myös hyvä vaihtoehto, jos käytät Macia töissä tai koulussa, jossa et voi asentaa sovelluksia, mutta sinun on silti avattava RAR-tiedosto. Jos RAR-tiedostosi on suuri, Internet-yhteytesi on hidas tai tiedosto sisältää arkaluontoisia tietoja, harkitse tiedostojen purkusovelluksen asentamista Maciin. Tämä menetelmä sisältää RAR-tiedoston lataamisen ja puretun tiedoston tai tiedostojen lataamisen. Tämä on luonnostaan ​​vähemmän turvallista kuin tiedoston purkaminen suoraan Macista. Voit avata RAR-tiedostot Macissa Unzip Onlinen avulla seuraavasti:

 1. Siirry Unzip Online -purkauksen tiedostosivulle ja napsauta Valitse tiedosto.

  Valitse online-purkamissivustosta Tiedosto korostettuna.

 2. Valitse avattava RAR-tiedosto ja napsauta lataa.

  Lataa merkitty unzip-verkkosivustoon.

 3. Klikkaus Pura tiedosto.

  Pura online-sivustolla merkitty tiedosto.

 4. Odota, että poistoprosessi on valmis.

  Pura online-pakkaus purkaaksesi RAR-tiedoston, jossa edistymispalkki on korostettuna

 5. Napsauta tiedostoa, jonka haluat hakea.

  viitta ja velho hat.psd merkitty purkaa verkossa.

 6. Klikkaus Sallia.

  Salli merkitty Safarissa.

 7. Tiedosto ladataan Mac-tietokoneellesi.

  Purettu tiedosto RAR-tiedostosta, joka on ladattu netistä puramalla.

 8. Napsauta muita tiedostoja, jotka haluat noutaa, ja tallenna ne samalla tavalla. Jokainen RAR-arkiston tiedosto on ladattava erikseen.

Ovatko RAR-tiedostot turvallisia Macille?

RAR-tiedostot ovat pakattuja tiedostoja, jotka sisältävät yhden tai useamman tiedoston. Ne voivat sisältää tekstidokumentteja, kuvia, videoita ja monia muita tiedostoja. Ainoa ero RAR-tiedoston ja ZIP-tiedoston välillä on kunkin käyttämä pakkausmenetelmä. Siksi Macisi voi avata ZIP-tiedostoja, mutta ei RAR-tiedostoja. Vaikka RAR-tiedostot eivät ole luonnostaan ​​turvattomia, ne voivat sisältää vaarallista sisältöä. Jos luotat RAR-tiedoston lähteeseen, on luultavasti turvallista avata se. Jos et ole varma, mistä RAR-tiedosto on peräisin tai kuka sen alun perin pakkasi, siinä olevat tiedostot voivat sisältää haittaohjelmia. Yleisenä nyrkkisääntönä on, että ei ole hyvä avata tuntemattomasta lähteestä peräisin olevia tiedostoja, mukaan lukien RAR-tiedostot. Jos et tiedä, mistä RAR-tiedosto tulee tai mitä se sisältää, ja pelkäät sen sisältävän haittaohjelmia, voit ladata sen online-virustorjuntaohjelmaan.

FAQ

 • Voinko muuttaa RAR-tiedoston ZIP-tiedostoksi Macissa?

  Kyllä, on useita tapoja muuntaa RAR-tiedosto ZIP-tiedostoksi Macilla. Voit käyttää pakkaustyökalua, kuten BetterZip, jonka lataat Maciin, tai kokeilla muunnostyökalua, kuten Archiveria, joka voi helposti muuntaa RAR-tiedoston ZIP-tiedostoksi. On myös online-työkaluja, kuten CloudConvert, jotka tarjoavat rajoitetun määrän ilmaisia ​​muunnoksia ennen tilauksen ostamista. Kuten lataaessasi sisältöä tai käyttämällä online-sivustoa, muista käyttää hyvämaineista työkalua.

 • Kuinka avaan RAR-tiedoston Macissa ilman tiedoston salasanaa?

  Jos haluat avata salasanalla suojatun RAR-tiedoston, sinun on käytettävä kiertotapaa. Kokeile ensin komentorivityökalua RAR-salasanojen murtamiseen, kuten crARk. Toinen tapa on käyttää komentokehotetta ja luoda komentosarja: avaa Muistio, kirjoita komentosarjakoodi ja tallenna tiedosto .bat-tunnisteella. Avaa sitten luomasi tallennettu .bat-tiedosto, joka avaa komentokehoteikkunan. Sitten komentokehotteen näyttö kysyy tiedoston nimeä. Anna sen RAR-tiedoston nimi, jota et voi avata, ja anna sitten tiedoston sijainti. Komentorivi yrittää murtaa salasanan.

Por Markus