MagicTrackpad2 57c439985f9b5855e58b0772

Apple Magic Trackpad 2 eroaa merkittävästi alkuperäisestä Magic Trackpadista. Siinä on suurempi kosketuspinta ja sisäänrakennetut Force Touch -ominaisuudet. Se voidaan kuitenkin määrittää jäljittelemään alkuperäistä Magic-ohjauslevyä, jos haluat. Syy muutokseen ja kykyyn luoda alkuperäinen on Force Touch ja haptinen moottori, joka simuloi mekaanisen napsautuksen tunnetta. Magic Trackpad 2 sisältää kuitenkin myös muita uusia ominaisuuksia.

Magic Trackpad 2: Uusi ulkoasu, uusi akku

Jos 2. sukupolven Magic-oheislaitteille – Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 ja Magic Keyboard – on yhdistävä teema, se on oheislaitteiden virtaa antavien AA-paristojen poistaminen ja sisäisen ladattavan litiumioniakun lisääminen laitteiden virtalähteeksi. Magic Trackpad 2:n tapauksessa uusi sisäinen akku antoi Applelle mahdollisuuden suunnitella uudelleen alkuperäisen ohjauslevyn ja poistaa akun kolhu, joka sisälsi aiemmin AA-paristoja. Magic Trackpad 2:n seurantapinta kulkee alhaalta ylös. Aiemmin se pysähtyi yläosan alle akkutilan takia. Tuloksena on suorakaiteen muotoinen muoto alkuperäisen Magic Trackpadin neliön ulkonäön sijaan. Uusi muotokerroin muistuttaa Mac-tietokoneeseen liitetyn näytön muotoa, mikä mahdollistaa tarkemman sormenliikkeiden seurannan ja niiden yhdistämisen näytön kohdistimeen. Toinen vanhan paristokotelon poistamisen etu on, että Magic Trackpad 2:ssa on nyt matalampi profiili, joka vastaa uuden Magic Keyboardin profiilia. Näppäimistö ja ohjauslevy voidaan sijoittaa vierekkäin ilman, että korkeus tai kulma muuttuu.

Lataa akku

Uusi Magic Trackpad 2 voi olla langaton Bluetooth-laite, mutta se on varustettu Lightning-portilla ja Lightning-USB-kaapelilla, jota käytetään alkuasennuksessa ja latauksessa. Litiumioniakku kestää latausten välillä noin kuukauden. Toisin kuin Magic Mouse 2, voit jatkaa Magic Trackpad 2:n käyttöä akun lataamisen aikana. Voit jopa poistaa Bluetooth-ominaisuudet käytöstä ja käyttää uutta ohjauslevyä langallisena laitteena, vaikka siihen ei ole paljon syytä. Latausaika vaihtelee kahdesta minuutista noin 9 tunnin käytön pikalatauksella kahteen tuntiin täydellä latauksella kuukauden käytön aikana.

Bluetooth-pariliitos

Lightning–USB-kaapeli yhdistää ohjauslevyn Mac-tietokoneeseen alkuasennusta varten. Jos Magic Trackpad 2:ta ei ole yhdistetty Maciin, asennusprosessi tekee pariliitoksen puolestasi. Tämä eliminoi langattoman pariliitoksen muodostamisen ongelman, kun olet runsaasti Bluetoothia sisältävässä ympäristössä, kuten toimistossa tai pelitalossa kotona.

Pakota kosketus

Magic Trackpad 2 sisältää Force Touchin, joten Force Touch -ominaisuudet ovat kaikkien Mac-tietokoneiden käytettävissä. Ohjauslevyssä on neljä voimaanturia, jotka havaitsevat paineen, jolla painat pintaa. Anturit mahdollistavat Magic Trackpad 2:n havaitsevan napautukset ja syvät napsautukset. Lisäksi, koska mekaanista kytkintä napsautusten havaitsemiseen ei ole, voidaan samaa voimaa käyttää missä tahansa pinnassa klikkauksen rekisteröimiseksi. Tämä eroaa alkuperäisestä Magic Trackpadista, jossa napsautuksen rekisteröimiseksi piti painaa hieman kovemmin yläosaa kuin alaosaa. Kun mekaaninen kytkin on poissa, Apple käyttää haptista moottoria simuloimaan napsautuksen tunnetta ja ääntä. Haptinen moottori on säädettävissä, joten voit asettaa Magic Touchpad 2:n näyttämään alkuperäiseltä versiolta, määrittää sen kevyelle kosketukselle tai mitä tahansa siltä väliltä.

eleet

Magic Trackpadissa ei ole uusia eleitä, vaikka kaikki vanhemmat ovat edelleen olemassa. Tämä tarkoittaa, että uusia monimutkaisia ​​eleitä ei tarvitse opetella. Toisaalta näyttää siltä, ​​​​että Apple ei käytä täysin Magic Trackpad 2:ta.

Jos et malta odottaa, että Apple lisää uusia eleitä päivitykseen, käytä sovellusta, kuten Better TouchTool, luodaksesi mukautettuja eleitä Magic-ohjauslevyllesi tai Magic Mousellesi.

Lopulliset ajatukset

Magic Trackpad 2 on miellyttävä päivitys, joka sisältää arvokkaita uusia ominaisuuksia, joiden pitäisi miellyttää kaikkia, jotka pitävät ohjauslevystä hiiren sijaan. Ovatko uudet ominaisuudet riittävät oikeuttamaan päivityksen vanhemmasta Magic Trackpadista? Jos käytät ohjauslevyä, saatat pitää muutoksista. Suurempi pinta-ala, miellyttävä kosketuspinta ja Force Touch -ominaisuudet tekevät uudesta Magic Trackpad 2:sta houkuttelevan. Sinun ei myöskään enää tarvitse huolehtia paristojen vaihtamisesta.

Por Markus