GettyImages 1249276310 653dca232b1345f885f090a4271bdd17

Mitä tietää

 • Käynnistä MacBook Air uudelleen: Napsauta Omenavalikko > Käynnistetään uudelleen. Napsauta sitten Käynnistetään uudelleen -painiketta ponnahdusikkunassa tai anna ajastimen umpeutua.
 • MacBook Airin käynnistäminen uudelleen näppäimistöltä: Paina ja pidä painettuna Tarkistaa + Tehtävä + virtapainike / poistopainike / Touch ID -anturi.
 • Pakota MacBook Airin uudelleenkäynnistys: Pidä virtapainiketta tai painettuna Tarkistaa + Valinta + Tehtävä + virta/poisto/Touch ID -painike.

Tämä artikkeli käsittelee joitakin tapoja käynnistää MacBook Air uudelleen, syitä, miksi saatat haluta käynnistää MacBook Airin uudelleen, ja kuinka pakottaa uudelleenkäynnistys jäätyneen MacBook Airin.

MacBook Airin uudelleenkäynnistys: Omenavalikko

Luultavasti helpoin tapa käynnistää MacBook Air uudelleen on napsauttaa muutamaa valikkoa, joita voit käyttää melkein mistä tahansa näytöstä. Näin: Tämä vaihtoehto toimii kaikissa MacBook Air -malleissa ja kaikissa macOS-versioissa.

 1. Klikkaa Omenavalikko näytön vasemmassa yläkulmassa ja napsauta sitten Käynnistetään uudelleen.

 2. Varmista, että kaikki sovellukset ja asiakirjat avataan uudelleen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, valitsemalla vieressä oleva valintaruutu Avaa ikkunat uudelleen sisäänkirjautumisen yhteydessä.

  Käynnistä MacBook uudelleen -valintaikkuna, jossa on "Avaa ikkunat uudelleen sisäänkirjautumisen yhteydessä" -valintaruutu

 3. Klikkaus Käynnistetään uudelleen tai anna ajastimen laskea alas.

Kuinka käynnistää MacBook Air uudelleen: Näppäimistö

Voit myös käynnistää MacBook Airin uudelleen näppäimistön avulla. Tee tämä, jos haluat tai jos tietokone ei reagoi hiiren napsautuksiin. Näin:

 • Paina ja pidä painettuna Tarkistaa + Tehtävä + samanaikaisesti päälle / pois / Touch ID, kunnes näyttö pimenee ja kuulet uudelleenkäynnistysäänen. Kun ääni kuuluu, vapauta näppäimet ja anna MacBook Airin käynnistyä. Power OR Eject -toiminnon käyttäminen tekee kaksi eri asiaa: Nykyinenpakottaa Macin käynnistymään uudelleen ilman kehotusta tallentaa asiakirjoja; poista sulje kaikki sovellukset, mutta kehottaa sinua tallentamaan kaikki avoimet asiakirjat tallentamattomilla muutoksilla ja käynnistämään sen sitten uudelleen.
 • Joissakin vanhemmissa malleissa: Paina pitkään Tarkistaa + poistopainike ja Exit-valintaikkuna tulee näkyviin. Napsauta siinä ponnahdusikkunassa Käynnistetään uudelleen.
 • Jos kumpikaan vaihtoehto ei toimi, kokeile Pakota uudelleenkäynnistystä. Voit tehdä sen painamalla ja pitämällä painettuna Tarkistaa + Tehtävä + teho/poisto.

Milloin MacBook Air käynnistetään uudelleen?

Suosittelemme, että käynnistät MacBook Airin säännöllisesti uudelleen, koska se sopii kannettavan tietokoneen yleiseen toimintaan. Jokainen uudelleenkäynnistys päivittää kannettavan tietokoneen aktiivisen muistin (mutta älä huoli, tietoja ei menetä), ja se tapahtuu myös uusien ohjelmistopäivitysten asennuksen yhteydessä. MacBook Airin uudelleenkäynnistäminen voi myös auttaa korjaamaan ongelmia, kuten hidasta suorituskykyä, ongelmia sovellusten avaamisessa, yleisiä virheitä tai kaatumisia. Näissä tilanteissa uudelleenkäynnistys korjaa usein useimmat ongelmat.

Mikä tekee uudelleenkäynnistyksestä, tehdasasetusten palautuksesta ja sammutuksesta erilaisia?

MacBook Airin uudelleenkäynnistäminen ei ole sama asia kuin sen sammuttaminen tai tehdasasetusten palauttaminen.

 • A Käynnistetään uudelleen nollaa käyttöjärjestelmän ja tyhjentää muistin, jossa ohjelmat toimivat. Tietoja ei häviä uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, mutta MacBook Air toimii paremmin sen jälkeen.
 • Kytke pois päältä MacBook Air sammuttaa sen ja pysäyttää ohjelmien toiminnan, mikä säästää akkuvirtaa.
 • A tehdasasetukset palauttaa kannettavan tietokoneen alkuperäiseen tilaan, aivan kuten hankit sen ensimmäisen kerran. Se poistaa kaikki sovelluksesi ja tietosi, tyhjentää kiintolevyn ja asentaa macOS:n uudelleen. Sinun tulee palauttaa MacBook Airin tehdasasetukset vain, jos myyt kannettavan tietokoneen, lähetät sen huoltoon tai yrität viimeistä vianmääritystä.

FAQ

 • Kuinka käynnistät Macbook Airin uudelleen tehdasasetuksiin?

  Varmuuskopioi ensin kaikki tärkeät tiedot, joita et halua menettää. Sammuta sitten Macbook ja kun se on täysin sammutettu, paina pitkään Tehtävä+R pikanäppäintä samalla kun painat . Lehdistö Nykyinen nuppi. Kun se käynnistyy palautustilaan, valitse asenna macOS uudelleen.

 • Kuinka ottaa kuvakaappaus Macbook Airilla?

  paina Siirtää+Tehtävä+3 pikanäppäintä, kunnes pikkukuva ilmestyy näytön kulmaan. Valitse pikkukuva muokataksesi kuvakaappausta tai odota, että se tallennetaan työpöydällesi.

 • Kuinka päivität MacBook Airin?

  Päivitä Macbook Air valitsemalla Järjestelmäasetukset > Ohjelmistopäivitys > Päivitä nyt. Jos uutta päivitystä ei ole saatavilla, saat viestin «Mac on ajan tasalla».

Por Markus