OSXElCapitanPreview 56a5d48f3df78cf7728a0d60

Apple julkaisi OS X El Capitanin (10.11) loppuvuodesta 2015 ja lopetti tietoturvapäivitykset kolme vuotta myöhemmin vuonna 2018. OS X El Capitan on edelleen saatavilla Applen verkkosivuilla ilmaisena levykuvalatauksena. Varmista kuitenkin ennen asennusta, että Macisi pystyy täyttämään El Capitanin vähimmäisvaatimukset.

OS X El Capitan -järjestelmävaatimukset

Seuraavat Mac-mallit voivat asentaa OS X El Capitanin ja käyttää sitä:

  • MacBook air: Vuoden 2008 lopun mallit (MacBookAir2.1 mallitunniste) ja uudemmat.
  • MacBook: Vuoden 2009 lopun mallit (Model Identifier MacBook4.1) ja uudemmat sekä vuoden 2008 lopun 13 tuuman alumiinirunkoiset mallit.
  • MacBook Pro: Vuoden 2007 puolivälin mallit (Model Identifier MacBookPro3.1) ja uudemmat.
  • iMac: Vuoden 2007 puolivälin mallit (Model Identifier iMac7.1) ja uudemmat.
  • mac mini: Alkuvuosi 2009 (mallitunniste Macmini3.1) ja uudemmat.
  • Mac pro: Alkuvuosi 2008 (mallitunniste MacPro3.1) ja uudemmat.
  • Xserve: Alkuvuosi 2009 (mallitunniste Xserve3.1).

Vaikka kaikissa näissä Mac-malleissa voidaan käyttää OS X El Capitania, kaikki käyttöjärjestelmän ominaisuudet eivät toimi kaikissa malleissa. Jotkut ominaisuudet perustuvat uudempiin laitteistoihin, kuten Continuity ja Handoff, jotka vaativat Macin, jossa on Bluetooth 4.0/LE -tuki, tai AirDrop, joka vaatii PAN-yhteyttä tukevan Wi-Fi-verkon. El Capitania tukevien tavallisten Mac-mallien lisäksi sinun on otettava huomioon myös muisti- ja tallennusvaatimukset, jotta käyttöjärjestelmä toimisi kohtuullisella suorituskyvyllä.

  • RAM: 2 Gt on minimi, mutta tälläkin määrällä El Capitan voi hidastaa tietokonettasi. 4 Gt on vähiten tarvittava määrä RAM-muistia käyttökokemukseen OS X El Capitanilla. Et voi mennä pieleen lisäämällä RAM-muistia.
  • Levytila: Tarvitset vähintään 8,8 Gt vapaata levytilaa El Capitanin asentamiseen. Tämä arvo ei edusta vapaan tilan määrää, jonka tarvitset sen tehokkaaseen suorittamiseen. Tarvitset sen vain asennuksen loppuun saattamiseen.

Jos asennat OS X El Capitanin virtuaalikoneena tai osioon testausta varten, sinulla on oltava vähintään 16 Gt vapaata tilaa. Tämä määrä riittää asentamaan käyttöjärjestelmän ja kaikki mukana tulevat sovellukset ja jättämään tarpeeksi tilaa yhdelle tai kolmelle lisäsovellukselle.

Helppo tapa selvittää, käyttääkö Macisi OS X El Capitania

Jos käytät OS X Snow Leopardia tai uudempaa, Mac voi käyttää OS X El Capitania. Applella on lisätietoja OS X El Capitan -sivullaan.

Por Markus