iStock 492599148 facebook group 5878f2843df78c17b67aa743

Mitä tietää

 • Facebook.com: Valitse Luodaja valitse sitten Ryhmä. Nimeä ryhmä, lisää ihmisiä ja valitse tietosuoja-asetukset.
 • Facebookin mobiilisovellus: Napauta Valikko oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten ryhmät > Luoda.
 • Muokkaa ryhmää: Siirry ryhmäsivulle ja valitse Lisää > Muokkaa ryhmän asetuksiaja valitse sitten Muuttaa Seuraava Ryhmän tyyppi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit luoda ryhmän Facebookissa ja kuinka hallita sitä tehokkaasti.

Kuinka luoda Facebook-ryhmä

Voit luoda Facebook-ryhmiä tietokoneella ja mobiililaitteella. Alkuasetus sisältää ryhmän nimeämisen ja yksityisyysasetusten asettamisen. Kun olet luonut ryhmän, voit muokata sitä edelleen.

 1. Klikkaa Valikko -kuvake oikeassa yläkulmassa.

  Napauta mobiilisovelluksessa Valikko (kolme riviä) alareunassa ja valitse sitten ryhmät. Lehdistö plus-merkki (+) ja napauta sitten Luo ryhmä.

 2. Valitse ryhmät.

  Facebook-valikon vaihtoehdot Ryhmät korostettuina

 3. Valitse Luo uusi ryhmä.

  Facebook-ryhmät, joissa on korostettuna Luo uusi ryhmä

 4. Lisää ryhmän nimi.

  Luo Facebook-ryhmä, jossa on korostettuna ryhmän nimikenttä

 5. Valitse tietosuoja-asetus: yksityinen tai julkinen.

  Luo Facebook-ryhmiä, joissa yksityisyysasetukset on korostettu

 6. Jos valitsit yksityisen ryhmän, valitse Näkyy jotta kaikki voivat löytää ryhmän tai valita Piilotettu «salaiselle» ryhmälle.

  Yksityisyysasetukset Facebook-ryhmille, joissa on Piilotettu-merkintä

 7. Klikkaus Luoda kun olet valmis.

  Luo Facebook-ryhmiä Luo korostettuna

  Vaihtoehtoisesti voit kutsua ystäviä liittymään ryhmään tässä vaiheessa.

Yksityinen vs julkinen vs piilotetut ryhmät

Julkinen ryhmä on juuri sitä: kuka tahansa voi nähdä ryhmän, sen jäsenet ja heidän viestinsä. Kun ryhmä on yksityinen, kuka tahansa voi löytää ryhmän Facebookista ja nähdä sen jäsenet, mutta vain jäsenet voivat tarkastella yksittäisiä viestejä. Piilotettu ryhmä on vain kutsusta, eikä sitä voi hakea Facebookissa. Mieti ryhmäsi aihetta ja jäseniä, jotka se todennäköisesti houkuttelee. Julkinen ryhmä on hyväksyttävä suhteellisen neutraalille aiheelle, kuten faniryhmä televisio-ohjelmalle tai kirjalle. Vaikka keskustelut voivat olla intensiivisiä ja jopa eripuraisia, ne eivät mene henkilökohtaisiksi (no toivottavasti ei), kuten esimerkiksi vanhemmuusryhmä tekisi. Jos luot ryhmän nimenomaan tiettyä naapurustoa varten, harkitse sen tekemistä yksityiseksi ryhmäksi, jotta vain lähellä asuvat ihmiset voivat liittyä ja osallistua. Ryhmän piilottaminen sopii parhaiten kiistanalaisempiin aiheisiin, kuten politiikkaan, tai mille tahansa ryhmälle, jonka haluat olla jäsenille turvallinen paikka mahdollisimman pitkälle sosiaalisessa mediassa.

Kuinka muokata Facebook-ryhmääsi

Kun olet perustanut ryhmän, voit piristää sivua kansikuvalla. Voit myös lisätä ryhmääsi tunnisteita, jotta se olisi haettavissa, ja sisällyttää siihen kuvauksen. Määritä sitten myös ryhmätyyppi, joka voi auttaa potentiaalisia jäseniä löytämään sen ja auttaa heitä ymmärtämään ryhmän tarkoituksen, olipa kyseessä sitten vanhempi tai lintuharrastaja. Ryhmätyyppejä ovat ostaminen ja myyminen, pelaaminen, työpaikat, vanhemmuus ja paljon muuta; oletustyyppi on yleinen. Ryhmätyypin määrittäminen:

 1. Valitse ryhmäsivulta asetukset vasemmalla olevasta valikosta.

  Facebook-ryhmän sivu, jossa asetukset korostettuina

 2. alla Mukauta ryhmääValitse Ryhmän tyyppi muokkauskuvake.

  Ryhmätyyppi korostettuna Ryhmämuokkaus-valikossa

 3. Valitse uusi ryhmätyyppi ja napsauta sitten Tallentaa.

  Ryhmätyypin asetukset, joissa Tallenna korostettuna

Ylläpitäjät ja moderaattorit

Ryhmän luojana olet oletuksena järjestelmänvalvoja. Ryhmässä voi olla useita ylläpitäjiä ja valvojia. Järjestelmänvalvojat voivat määrittää muita jäseniä ylläpitäjiksi tai valvojiksi, poistaa heidät, hallita ryhmän asetuksia, hyväksyä tai hylätä jäsenyyspyyntöjä ja viestejä, poistaa viestejä ja kommentteja, poistaa ja estää ihmisiä ryhmästä ja paljon muuta. Järjestelmänvalvojat voivat myös kutsua jäseniä ryhmäasiantuntijoiksi. Kun kutsu on hyväksytty, ryhmän asiantuntija saa nimellään merkin, joka osoittaa, että heidän viestinsä voivat olla erityisen informatiivisia. Järjestelmänvalvojat ja ryhmän asiantuntijat voivat tehdä yhteistyötä Q&A-istunnoissa, jakaa tietoa ja vastata kysymyksiin. Moderaattorit voivat tehdä mitä tahansa, mitä järjestelmänvalvojat voivat tehdä, paitsi tehdä muista jäsenistä järjestelmänvalvojia, valvojia tai ryhmän asiantuntijoita tai poistaa heidät näistä rooleista. Moderaattorit eivät myöskään voi hallita asetuksia, kuten kansikuvan vaihtamista, ryhmän uudelleennimeämistä tai tietosuoja-asetusten muuttamista. Jopa salaisissa ryhmissä joudut väistämättä Internet-peikkoihin tai kiusaajiin. Jäsenet voivat ilmoittaa viesteistä, joita he eivät hyväksy, ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa jäseniä ryhmästä oman harkintansa mukaan.

Moderoi Facebook-ryhmää

Järjestelmänvalvojat ja moderaattorit voivat asettaa kysymyksiä, joihin potentiaalisten jäsenten on vastattava ennen kuin he voivat liittyä. He voivat myös luoda joukon ryhmäsääntöjä ja pyytää uusia jäseniä hyväksymään ne. On myös hyvä käytäntö luoda kiinnitetty viesti, joka pysyy aina aktiviteettisyötteen yläosassa ja selittää ryhmän ohjeet ja periaatteet. Järjestelmänvalvojat voivat päättää, ketkä saavat lähettää viestejä ryhmään, ja vaativat järjestelmänvalvojan tai modin hyväksymään kaikki viestit. Kun ryhmäsi kasvaa, on hyvä idea palkata lisää ylläpitäjiä, moderaattoreita ja ryhmän asiantuntijoita auttamaan sinua hallitsemaan uusien jäsenten viestejä ja kommentteja. Se on melkein aina liikaa työtä yhdelle henkilölle. Muista luoda monipuolinen järjestelmänvalvojien ja modien paneeli, joka kuvastaa jäsenyyttäsi. Luo luettelo järjestelmänvalvojista, joka on helppo löytää, ja kannusta jäseniä merkitsemään järjestelmänvalvojia, jos he näkevät ongelman, kuten roskapostiviestin tai henkilökohtaisia ​​hyökkäyksiä.

Por Markus