Image 01 5931a41d3df78c08ab1854dd

Mitä tietää

 • Kaksi tapaa luoda: käyttämällä kerrosmaskia ja käyttämällä vektorimuotoa maskina.
 • Muuta kehyksesi muotoa Suorakaiteen muotoinen teltta sijasta.
 • Voit siirtää vinjettiä napsauttamalla tason pikkukuvan ja maskin pikkukuvan välissä olevaa linkkikuvaketta. Muodosta laitepari uudelleen, kun olet valmis.

Tässä artikkelissa selitetään kaksi tapaa luoda pehmeä haalistuva vinjettitehoste Adobe Photoshopissa. Ohjeet koskevat Adobe Photoshop CC 2019:ää.

Ensimmäinen tekniikka: Lisää kerrosmaski

 1. Avaa valokuva Photoshopissa.

 2. Pehmeän valkoisen kehyksen saamiseksi sinun on ensin luotava valkoinen (tai mikä tahansa muu valitsemasi väri) tausta. Vuonna kerroksia -välilehti, valitse Uusi täyttö- tai säätökerros merkitty puoliksi mustavalkoisella ympyrällä ja valitse sitten Yksivärinen.

  Uusi Fill Layer -komento ja Solid Color -vaihtoehto

 3. Vuonna Värinvalitsijatulla sisään R: 255, G: 255, B: 255 saada kiinteä valkoinen tausta. Sinun pitäisi nähdä uusi ikkuna muuttuvan valkoiseksi. Valitse Okei.

  RGB-asetukset värivalitsimessa

 4. Valitse Täyttökerroksen väri pikkukuva (oikea kuva), joka merkitään nimellä Väritäyttö 1.

  Täyttökerros

 5. Muunna tausta tasoksi kaksoisnapsauttamalla sitä Tasot-paletissa. Kun kuva avataan Photoshopissa, se avautuu lukittuna taustakerroksena. Kun kaksoisnapsautat tasoa, Uusi kerros valintaikkuna avautuu ja voit nimetä tason tai jättää oletusnimen, kerros 0, ennalleen. Yleinen vaihtoehto on muuntaa taso älykkääksi objektiksi. Tämä tuhoamaton tekniikka säilyttää alkuperäisen kuvan.

  Muunna tausta tasoksi 0 Photoshop CC:ssä.

 6. Valitse Matala 0 (kuva) ja siirrä se yläpuolellesi Täyttökerroksen väri jotta näet kuvasi uudelleen.

  Vedä kuvakerrosta ylöspäin

 7. Kun taso on valittuna kerroksia -paneelista, valitse Elliptinen valintakehys -työkalu ja vedä valintakehys sen valokuvan alueen ympärille, jonka haluat säilyttää.

  Teltta

 8. Valitse Levitä kerros maskia painiketta tasopaletin alaosassa. The Levitä kerros maskia kuvake on laatikko, jossa on reikä Tasot-paneelin alaosassa. Kun vapautat hiiren, tasossa on ketju ja uusi pikkukuva. Uusi pikkukuva on maski.

  Lisää kerrosmaski -painike

 9. Kaksoisnapsauta tasomaskin pikkukuvaa in kerroksia paletti ympärillä. avata Ominaisuudet paneeli maskia varten. Jos se ei ole auki, taita se. alkaen Välilehtiryhmä katsottava alue Ominaisuudet.

 10. Sumenna maskin reunat luodaksesi vinjettivaikutelman. Ikkunassa on neljä liukusäädintä, joiden avulla saat asiat oikein:

  • Pehmeä: Tämä liukusäädin tekee reunan siirtymisestä vähemmän terävää.
  • Joustavuus: Tämän siirtäminen sisään tai ulos lisää tai vähentää epäterävyyttä maskin reunoissa.
  • Kontrasti: Tämän liukusäätimen siirtäminen tekee valinnan reunasta terävämmän ja selkeämmän.
  • vaihtoreuna: Liu’uttaminen sisään tai ulos lisää tai pienentää vaiheessa 2 määrittämäsi valintaalueen halkaisijaa.

  Hiipuvat liukusäätimet

 11. Valitse Okei palatakseen kerroksia paneeli.

Tekniikka kaksi: käytä vektorimuotoa maskina

Hienoa vektorin kanssa työskentelyssä on, että voit käyttää tai luoda mitä tahansa vektorimuotoa ja sitten käyttää sitä maskina kuvaan.

 1. Avaa kuva Photoshopissa.

 2. Muunna tausta tasoksi kaksoisnapsauttamalla sitä Tasot-paletissa. Kun kuva avataan Photoshopissa, se avautuu lukittuna taustakerroksena. Kun kaksoisnapsautat tasoa, Uusi kerros valintaikkuna avautuu ja voit nimetä tason tai jättää oletusnimen, kerros 0, ennalleen.

  Muunna tausta tasoksi Photoshop CC:ssä.

 3. Valitse Elliptinen telttalaatikko ja piirrä maskin muoto.

  Teltta

 4. Valitse Tasot-kohdan alareunasta Uusi täyttö- tai säätökerrosja valitse sitten tietenkin.

  Uusi kerros liukuvärillä/-säädöillä

 5. Sisään Kaltevuusaseta gradientin täyttö Tyyli siihen asti kun Säteittäinen. Varmista, että tietenkin On Mustavalkoinen ja valitse sitten Okei.

  Gradientti- ja tyylivaihtoehdot

 6. Kun palaat tasoihisi, sinun pitäisi nähdä ellipsikerros kuvan yläpuolella. Vedä kuvan alla oleva kerros.

  Vedä vinjettitasoa alaspäin

 7. Sinun kanssasi Tehtävä tai Ctrl , vedä ellipsikerros kuvatasolle. Näet maskikuvakkeen ja kun vapautat hiiren, muoto lisätään kuvaan maskina.

  Vedä ellipsi kuvan päälle

 8. Kaksoisnapsauta maskia avataksesi . avata Vektorimaskin ominaisuudet paneeli.

  Tarkastele vektorimaskin ominaisuuksia Photoshop CC:ssä.

 9. Vedä Joustavuus liukusäädintä oikealle lisätäksesi vinjetin.

  Kevään liukusäädin

Hieno asia Photoshopin vektoreissa on, että niitä voidaan muokata. Jos haluat muokata maskin muotoa, valitse maski valikosta kerroksia paneeli ja vaihda kohtaan Polun valinta työkalu. Voit vetää pisteitä tai lisätä pisteitä -painikkeella Kynä työkalu.

Auttavia neuvoja

Maalaa kerrosmaskiin harmaan sävyillä kokonaisvaikutelman säätämiseksi. Napsauta vain maskin pikkukuvaa Tasot-paletissa aktivoidaksesi sen maalausta varten. Aseta etualan ja taustan värit oletusarvoisesti mustavalkoiseksi ja valitse Sivellin-työkalu ja maalaa maski-alue päälle. Ole varovainen tämän tekniikan kanssa, kun otetaan huomioon vanha sanonta, jonka mukaan «musta nahka ja valkoinen paljastaa». Välissä olevat harmaan sävyt säätelevät peittävyyttä. Jos päätät, ettet pidä tehosteesta, vedä maskin pikkukuva roskakorikuvakkeeseen Tasot-paletissa ja valitse Heittää pois. Voit siirtää vinjettiä napsauttamalla tason pikkukuvan ja maskin pikkukuvan välissä olevaa linkkikuvaketta siirtääksesi maskia tasosta riippumatta. Älä unohda yhdistää niitä uudelleen, kun olet valmis. Et tarvitse vain Elliptinen teltta työkalu. The Suorakaiteen muotoinen teltta tai tekstiä voidaan käyttää myös maskina Photoshopissa.

Por Markus