GettyImages 1087241656 16fe8656eb4d49f29fbe382effdead9c

Mitä tietää

 • Asenna Macrium Reflect ja valitse Kuva tästä levystäja valitse sitten varmuuskopiotiedoston sijainti kohdasta Kohde.
 • Vain Windows-järjestelmätiedostojen varmuuskopiointi: Valitse Kuvaa Windowsin varmuuskopiointiin ja palauttamiseen tarvittavat osiot.
 • Varmuuskopion palauttaminen: Siirry kohtaan Elpyä -välilehti Macrium Reflectissa ja valitse Palauta kuvatai käytä palautus-DVD:tä tai USB-asemaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit varmuuskopioida minkä tahansa Windows-version Windows XP:stä Windows 10:een Macrium Reflect 7:n avulla.

Aseta Macrium Reflect

Macrium Reflect on ilmainen varmuuskopiointityökalu, jonka avulla voit valita osion, jonka haluat varmuuskopioida, ja tallentaa sen yhdeksi tiedostoksi (kutsutaan kuvatiedostoksi), joka voidaan palauttaa myöhemmin. Ennen kuin voit käyttää Macrium Reflectiä Windows-asemien varmuuskopiointiin, sinun on suoritettava pitkä asennusprosessi:

 1. Siirry Macrium Reflect -lataussivulle ja valitse Kotikäyttöön. Sinua pyydetään antamaan sähköpostiosoitteesi.

 2. Tarkista sähköpostistasi rekisteröintikoodin sisältävä viesti ja lataa Macrium Reflect -linkki.

  Tarkista sähköpostistasi rekisteröintikoodin sisältävä viesti ja lataa Macrium Reflect -linkki.

 3. Avaa ReflectDLHF.exe juuri lataamasi tiedosto.

  Avaa juuri lataamasi ReflectDLHF.exe-tiedosto.

 4. Valitse Vapaa alla Valitse asennuspakettivalitse latauspaikka ja valitse sitten Ladata. Kun sinua kehotetaan lataamaan WinPE-komponentteja, valitse: Joo.

  Valitse Valitse asennuspaketti -kohdasta Ilmainen, valitse latauspaikka ja valitse sitten Lataa.

 5. Valitse Seuraava kun asennusohjelma tulee näkyviin.

  Valitse Seuraava, kun asennusohjelma tulee näkyviin.

 6. Valitse Seuraava uudelleen ja hyväksy lisenssisopimus pyydettäessä.

  Valitse uudelleen Seuraava.

 7. Valitse Taloja valitse sitten Seuraava.

  Valitse Käynnistä ja sitten Seuraava.

 8. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja rekisteröintikoodi (löytyy Macriumilta saamastasi viestistä) ja valitse sitten Seuraava. Jos poistat valinnan sen vieressä olevasta valintaruudusta: Rekisteröi tämä Macrium Reflect -asennusohjelma pyytää sinua rekisteröitymään joka kerta, kun avaat sen.

  Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja rekisteröintikoodisi (löytyivät Macriumilta saamastasi viestistä) ja valitse sitten Seuraava.

 9. Valitse Selaamaan läpi valinnan tekeminen Asennuspaikkaja valitse sitten Seuraava.

  Valitse asennuspaikka valitsemalla Selaa ja valitse sitten Seuraava.

 10. Valitse asentaa.

  Valitse Asenna.

 11. Kun asennus on valmis, valitse Suorittaa loppuun avataksesi Macrium Reflectin.

  Kun asennus on valmis, avaa Macrium Reflect valitsemalla Valmis.

Palautusaseman luominen Macrium Reflectillä

Macrium Reflect voi varmuuskopioida koko kiintolevyn tai voit varmuuskopioida vain Windowsin toimintaan tarvittavat osiot. Varmuuskopioi kaikki:

 1. Valitse Kuva tästä levystä. Jos haluat varmistaa, että saat Windowsin uudelleen toimimaan, jos järjestelmätiedostoille tapahtuu jotain, valitse Kuvaa Windowsin varmuuskopiointiin ja palauttamiseen tarvittavat osiot vasemmassa ruudussa.

  Valitse tämän levyn kuva Macrium Reflectissä.

 2. alla Kohdevalitse ellipsit () lisäksi kansio -kenttä osoittaaksesi varmuuskopiotiedoston sijainnin, tai valitse CD/DVD-poltin ja valitse Seuraava. Macrium Reflect ei anna sinun varmuuskopioida tiettyjä tiedostoja ja kansioita. Jos haluat sulkea pois tietyn aseman, poista valinta sen alla olevasta ruudusta.

  Valitse Kohde-kohdassa ellipsit (...) Kansio-kentän vieressä osoittaaksesi varmuuskopiotiedoston sijainnin, tai valitse CD/DVD-poltin ja valitse Seuraava.

 3. Macrium Reflect antaa sinulle mahdollisuuden luoda automaattinen varmuuskopiointisuunnitelma. Valitse jokin alla olevista vaihtoehdoista Valitse malli varmuuskopiointisuunnitelmallesi asettaaksesi asetukset tai valitse Seuraava ohittaaksesi vaiheen.

  Valitse jokin vaihtoehdoista kohdasta Valitse malli varasuunnitelmallesi määrittääksesi läsnäolosi, tai valitse Seuraava ohittaaksesi vaiheen.

 4. Katso yleiskatsaussivu ja valitse Suorittaa loppuun. Valitse Edistyneet asetukset alareunassa, jos haluat säätää pakkausasetuksia, määrittää varmuuskopion salasanan ja paljon muuta.

  Näytä yhteenvetosivu ja valitse Valmis.

 5. Valitse Okei.

  Valitse OK.

 6. Odota, että varmuuskopiointi on valmis, ja valitse sitten Okei ja Lähellä.

  Odota, että varmuuskopiointi on valmis, ja valitse sitten OK ja Sulje.

On suositeltavaa tallentaa varmuuskopiotiedosto ulkoiselle kiintolevylle tai online-varmuuskopiointipalveluun siltä varalta, että tietokoneellesi tapahtuu jotain.

Varmuuskopiotiedostojen palauttaminen Macrium Reflectillä

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa Macrium Reflect -varmuuskopion palauttamiseen: voit käyttää ohjelmaa tietokoneeltasi tai voit käyttää palautus-DVD:tä tai USB-muistitikkua. Valitse ensimmäiseksi vaihtoehdoksi Elpyä -välilehti Macrium Reflectissa ja valitse sitten Palauta kuva varmuuskopiotiedoston vieressä. Koska et voi palauttaa Windowsia käyttäessäsi sitä, ensimmäinen vaihtoehto toimii vain osioissa, jotka eivät sitä tee mukaan lukien se, johon Windows on asennettu.

Valitse Macrium Reflectissä Palauta-välilehti ja valitse sitten Palauta kuva varmuuskopiotiedoston vierestä.

Macrium Reflect -palautuslevyn luominen

Palautuslevyasetuksen avulla voit käyttää DVD- tai USB-muistitikkua Macrium Reflectin kanssa varmuuskopiotiedoston palauttamiseen. Tämä menetelmä on välttämätön Windows-osion palauttamiseksi, koska sen on tarkoitus toimia, kun Windows ei käynnisty. Alkaa:

 1. Aseta tyhjä DVD-levy tai flash-asema tietokoneeseen.

 2. Avaa Macrium Reflect ja valitse Muut tehtävät > Luo pelastusmedia.

  1667303098 151 Luo palautusasema mille tahansa Windows versiolle Create Rescue Media.» luokka=»lazyload universal-image__image» hi-res-src=»https://www.lifewire.com/thmb/e7KqXQs4FbIWhi8R421HMCu1n5c=/1366×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/018-how-to-create-a-recovery-dri version-of-windows-745f3ba7e1c24496923361fbe4e89087.jpg» id=»mntl-sc-block-image_1-0-18″ >

 3. Valitse DVD-asema tai USB-asema ja varmista, että kaikki alla olevat ruudut Rescue Media -asetukset on valittuna ja valitse sitten Rakentaa. Valitse Pitkälle kehittynyt muokataksesi varmuuskopiointiasetuksiasi edelleen.

  Valitse DVD-asema tai USB-asema, varmista, että kaikki Rescue Media -asetusten ruudut on valittu, ja valitse sitten Build.

Kun prosessi on valmis, poista levy tai flash-asema ja säilytä se turvallisessa paikassa. Kun aika koittaa, voit käynnistää levyltä tai flash-asemalta palauttaaksesi varmuuskopion.

Por Markus