how to change directories in command prompt 5185508 3d714c3833e74080a360b4942e27dabb

Mitä tietää

 • Tyyppi cmd Windows 11:n tai Windows 10:n hakupalkissa avataksesi komentokehotteen.
 • Tyyppi CD välilyönti ja vedä kansiota tai kirjoita kansion nimi komentokehotteeseen.
 • Tarkista, että syntaksi on oikea, jos hakemistomuutokset eivät toimi.

Tässä artikkelissa opetetaan kaksi eri tapaa muuttaa kansioita komentokehotteessa Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä. Siinä opetetaan myös, mitä tehdä, jos et voi muuttaa kansioita.

Komentokehotteen avaaminen Windows 11:ssä ja 10:ssä

Ennen kuin voit navigoida komentokehotteessa Windows 11:ssä ja 10:ssä, on hyödyllistä tietää, kuinka komentokehote avataan. Näin se tehdään.

 1. Kirjoita Windows 11:n tai 10:n hakupalkkiin cmd.

 2. Valitse Avata tai napsauta Suorita järjestelmänvalvojana avataksesi komentokehotteen täydellisillä käyttöoikeuksilla tehdäksesi mitä sinun on tehtävä.

  Windows 10 -työpöytä, jossa Suorita järjestelmänvalvojana korostettuna

Kuinka vaihdan hakemistoja komentokehotteessa?

Kansioiden vaihtaminen komentokehotteessa voi olla paljon helpompaa kuin uskotkaan. Tässä on tapa tehdä tämä. Tämä menetelmä toimii sekä Windows 11:ssä että Windows 10:ssä.

 1. Tyyppi CD jota seuraa välilyönti komentokehoteikkunassa.

  Windows 10:n komentokehote cd:llä

 2. Vedä ja pudota kansio, jota haluat selata ikkunassa.

  Windows 10:n komentokehote, jossa on läheinen kansio vedettäväksi

 3. Lehdistö Tulla sisään.

Miten siirryn komentokehotteessa olevaan kansioon?

Jos vetäminen ja pudottaminen ei ole kätevää tai käytettävissä tai jos haluat kirjoittaa komentojasi, on toinenkin tapa navigoida kansioon komentokehotteessa, joka on riittävän yksinkertainen. Näin teet sen Windows 11:ssä ja 10:ssä. Sinun on tiedettävä kansion nimi.

 1. Kirjoita komentokehoteikkunaan CD ja sen jälkeen etsimäsi kansion nimi.

  Windows 10 -työpöytä, jossa komentorivikehote on auki

  Tämä toimii vain suorissa kansioissa heti kansion jälkeen, jossa olet.

 2. Voit myös kirjoittaa cd:n niminimi alentaa kahta asiakirjatasoa kerralla. Esimerkiksi: cd AdminDownloads

 3. Voit palata yhden kansion verran taaksepäin kirjoittamalla CD.. nosta tasoa ennen kuin kirjoitat cd palataksesi alkuperäiseen vaihtoehtoon.

  Windows 10:n komentorivi

  Jos tunnet olevasi eksyksissä hakemistossa, kirjoita dir ja paina Enter nähdäksesi hakemiston, jossa olet.

Miksi en voi vaihtaa hakemistoa CMD:ssä?

Jos et voi muuttaa kansioita komentokehotteessa, saatat tehdä jotain väärin tai käyttöoikeutesi on ehkä asetettu väärin. Tässä on joitain asioita, jotka tulee pitää mielessä, joiden pitäisi helpottaa hakemistojen vaihtamista.

 • Varmista, että kirjoitat oikean komennon. Varmista, että aloitat komennon kirjoittamalla cd. Olet ehkä kirjoittanut jotain väärin tai kirjoittanut liian monta merkkiä. Varmista, että käytät syntaksia oikein.
 • Tarkista, onko kansio olemassa. Varmista, että kansio, johon yrität selata, on olemassa. muuten käskysi ei toimi. Kirjoita dir tarkistaaksesi kansion sisällön.
 • Varmista, että surffaat oikealla kiintolevyllä. Jos sinulla on asennettuna useita kiintolevyjä, varmista, että selaat oikeita asemia. Vaihda kiintolevyt kirjoittamalla X: missä X on kiintolevyn kirjain.
 • Tarkista, onko sinulla järjestelmänvalvojan oikeudet. Varmista, että käytät komentokehotetta järjestelmänvalvojana; muuten saatat olla rajoitettu siinä, mitä voit tehdä.

FAQ

 • Mikä on komentokehote?

  Se on komentorivityökalu, joka on saatavilla kaikissa Windows-tietokoneissa. Sitä käytetään usein edistyneempien hallintatoimintojen suorittamiseen tai ongelman ratkaisemiseen. Käyttämäsi komennot riippuvat omistamastasi Windows-versiosta.

 • Kuinka tyhjennät komentokehotteen?

  Tyyppi cls ja paina Enter. Tämä tyhjentää kaikki aiemmin antamasi komennot.

 • Voinko käyttää copy/paste-toimintoa komentokehotteessa?

  Kyllä, mutta sinun on ensin otettava se käyttöön. Avaa komentokehote, napsauta hiiren kakkospainikkeella yläpalkkia ja valitse Ominaisuudet. Valitse Muokkausvaihtoehdot-kohdassa vieressä oleva valintaruutu Käytä Ctrl+Shift+C/V kopioina/liitänä.

 • Mikä on korotettu komentokehote?

  Tietyt komennot edellyttävät korotettua komentokehotetta toimiakseen. Tiedät, että tarvitset tätä, jos saat virheilmoituksen riittämättömistä käyttöoikeuksista tai järjestelmänvalvojan tason käyttöoikeuksista. Jos haluat avata komentokehotteen, suorita se järjestelmänvalvojana.

Por Markus