GettyImages 136595963 3ae69ba238794b6a9292a626ef248552

Mitä tietää

 • Windows Median luontityökalu: Valitse Luo asennustietoväline (USB-muistitikku…) toista tietokonetta vartenKlikkaus Seuraavaja seuraa ohjeita.
 • Lataa sitten työkalu, joka voi polttaa ISO-tiedostoja USB:lle. Suosittelemme Rufusta.
 • Käynnistettävä Windows 10 USB voi toimia Windowsin kannettavana kopiona tai korjaus- tai asennustyökaluna.

Tässä artikkelissa on ohjeet käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen, käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen korjausta ja asennusta varten sekä tietoja siitä, miksi saatat haluta.

Kuinka luoda käynnistettävä Windows 10 USB

Jos haluat Windows 10:n kopion USB-muistitikulle, jonka voit liittää mihin tahansa yhteensopivaan tietokoneeseen, käynnistää ja ohittaa alkuperäisesti asennetun käyttöjärjestelmän, tarvitset:

 • Internet-yhteys
 • Windows 10 PC
 • USB-tikku
 • Windows Median luontityökalu
 • Työkalu, jonka avulla voit polttaa ISO-tiedostoja USB:lle. Tässä opetusohjelmassa käytämme Rufusta käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen.

Et tarvitse Windows 10 -avainta käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen, mutta tämä Windows 10 -asennus noudattaa samoja rekisteröintisääntöjä kuin mikä tahansa muu asennus. Jos sinulla ei ole avainta, Windows 10 näyttää jatkuvan aktivointiviestin näytöllä, kunnes rekisteröit sellaisen.

 1. Lataa Windows Median luontityökalu.

 2. Käynnistä Media Creation Tool ja napsauta Hyväksyä.

  Windows 10 Media Creation Toolin käyttöehdot.

 3. Valitse Luo asennustietoväline (USB-muistitikku, DVD tai ISO-tiedosto) toiselle tietokoneelleja napsauta Seuraava.

  Median luontityökalun asetukset ISO:n päivittämiseen tai luomiseen.

 4. Klikkaus Seuraava.

  Windows Media Creation Toolin asetukset.

 5. Valitse ISO-tiedostoja napsauta Seuraava.

  Windows Media Creation Toolin asetukset.

 6. Valitse ISO-tiedoston tallennuspaikka ja napsauta Tallentaa.

  ISO:n tallentaminen Media Creation Toolilla.

  Tämä prosessi voi kestää kauan, jos Internet-yhteytesi on hidas.

 7. Klikkaus Suorittaa loppuun.

  Poistu median luontityökalulla.

 8. Lataa ja asenna Rufus.

  Lataa Rufus.

 9. Napsauta alla olevaa avattavaa luetteloa Laiteja valitse omasi USB-portti.

  Valitse ajomatka Rufusissa.

  Käytä asemaa, jossa on vähintään 20 Gt tilaa. Jos Rufus ei lue USB-asemaasi, yritä napsauttaa Luettelo USB-kiintolevyistä Levyn lisäominaisuudet -osiossa. Jos se ei vieläkään näe asemaasi, sinulla saattaa olla flash-asema, joka ei toimi Windows to Go -sovelluksen kanssa.

 10. Napsauta alla olevaa avattavaa luetteloa Käynnistysvalintaja valitse Levy- tai ISO-kuva (valitse).

  ISO-vaihtoehdon valitseminen Rufusissa.

 11. Klikkaus VALITA.

  Valitse Rufus-asetukset.

 12. Valitse Windows 10 ISO aiemmin luotu Windows Media Creation Tool -työkalulla ja napsauta Avata.

  ISO-arvon valitseminen Rufusissa.

 13. Napsauta alla olevaa avattavaa luetteloa Kuvavaihtoehtoja valitse Windows to Go.

  Valitse kuvavaihtoehdot Rufusissa.

 14. Tarkista asetuksesi ja napsauta ALOITTAA.

  Windows to Go -asetukset Rufuksessa.

  Riippuen tietokoneesta, jossa käytät tätä USB:tä, saatat joutua muuttamaan osiojärjestelmää ja kohdejärjestelmää. MBR ja BIOS tai UEFI tarjoavat parhaan yhteensopivuuden.

 15. Valitse asennettava Windows-versio ja napsauta Okei.

  Windows 10 -version valitseminen Rufusilla.

 16. Jos olet varma, että käytät USB-asemaa, jota haluat käyttää, napsauta Okei.

  Varoitusviesti Rufuksessa.

  Kaikki USB-aseman tiedot poistetaan tämän vaiheen jälkeen.

 17. Odota prosessin valmistumista. Tämä voi kestää jonkin aikaa tietokoneen tehosta ja USB-aseman nopeudesta riippuen. Tilarivi antaa sinulle käsityksen siitä, missä prosessi on.

  Rufus luo käynnistettävän Windows 10 USB:n.

Kun tämä prosessi on valmis, asema sisältää täyden, kannettavan Windows 10 -asennuksen. Voit turvallisesti poistaa ja poistaa aseman tässä vaiheessa. Jos määrität tietokoneen käynnistymään USB:stä ennen sisäistä asemaa, voit kytkeä USB-aseman, käynnistää tietokoneen ja käynnistää Windows 10:n USB-asemalta.

Luo käynnistettävä Windows 10 USB korjausta tai asennusta varten

Jos haluat luoda käynnistettävän Windows 10 USB:n, jota käytetään Windows-asennuksen korjaamiseen tai Windowsin puhtaan asennuksen suorittamiseen tietokoneellesi tai toiselle tietokoneelle, prosessi on melko yksinkertainen. Tarvitset vain Windows Media Creation Toolin ja USB-tikun, jossa on vähintään 8 Gt tallennustilaa. Tämä prosessi poistaa kaikki tiedostot USB-asemalta. Kun olet luonut käynnistys-USB:n, voit käyttää lisätilaa kaikkien haluamiesi tiedostojen tallentamiseen.

 1. Lataa Windows Median luontityökalu.

 2. Avaa Median luontityökalu ja napsauta Hyväksyä.

  Windows Media Creation Toolin käyttöoikeusehdot.

 3. Klikkaus Luo asennustietoväline (USB-muistitikku, DVD tai ISO-tiedosto) toiselle tietokoneelle.

  Windowsin MCT-asetukset.

 4. Klikkaus Seuraava.

  Windowsin MCT-asetukset.

 5. Valitse USB-tikkuja napsauta Seuraava.

  Valitse media Windows Median luontityökalussa.

 6. Jos sinulla on useita USB-muistitikkuja, valitse se, jota haluat käyttää, ja napsauta Seuraava.

  USB-aseman valitseminen Windows Median luontityökalussa.

 7. Windows 10 lataa ja asentaa tarvittavat tiedostot, mikä voi kestää hetken. Kun se on valmis, napsauta Suorittaa loppuun.

  Windows Media Creation Tool on valmis.

 8. Voit nyt turvallisesti poistaa ja poistaa levyn. Jos tietokoneesi on asetettu käynnistymään USB:stä ennen sisäistä asemaa, käynnistämällä tietokoneesi aseman ollessa kytkettynä voit käynnistää aseman. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa diagnostiikkaa tai asentaa Windows 10:n.

Miksi luoda käynnistettävä Windows 10 USB?

Microsoft helpottaa Windows 10:n lataamista suoraan virallisesta lähteestä Media Creation Tool -työkalun avulla, ja kun sinulla on kyseiset tiedostot, voit käyttää niitä käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen. Samanlaisia ​​prosesseja liittyy käynnistettävän USB:n luomiseen, jossa on toimiva Windows 10 -versio, ja käynnistettävä Windows 10 -USB, jota voidaan käyttää käyttöjärjestelmän korjaamiseen tai asentamiseen toiseen tietokoneeseen. Käynnistettävän Windows 10 USB:n luomiseen on muutamia syitä:

 • Suorita Windows 10 USB-asemasta. Näin voit liittää aseman mihin tahansa yhteensopivaan tietokoneeseen ja käyttää omaa Windows-kopiotasi tietokoneeseen asennetun käyttöjärjestelmän sijaan.
 • Palauta olemassa oleva Windows 10 -asennus. Oikein valmistetulla käynnistettävällä Windows 10 USB:llä voit suorittaa korjaus- ja diagnostiikkatyökaluja tietokoneellasi käynnistämättä alkuperäistä Windows 10 -asennusta. Tästä on hyötyä, jos tietokoneesi ei toimi kunnolla tai jos Windows 10 ei käynnisty.
 • Asenna Windows 10. Tästä on hyötyä, jos haluat asentaa Windows 10:n toiseen tietokoneeseen tai tehdä puhtaan asennuksen käyttämääsi tietokoneeseen.

Jokainen näistä syistä vaatii käynnistettävän Windows 10 USB:n, jonka voit kytkeä tietokoneeseen ja käynnistää sisäisen aseman ja käyttöjärjestelmän sijaan. Vain yksi luo käynnistyskopion Windows 10:stä, jota voit käyttää sisäiseen asemaan pysyvästi asennetun Windows 10:n tavallisena kopiona, kun taas kaksi muuta luovat käynnistettävän USB:n, joka sisältää kaikki Windows 10 -tiedostot korjausta tai asennusta varten. Jos tiedät, miksi tarvitset käynnistettävän Windows 10 USB:n, voit siirtyä alla oleviin ohjeisiin, jotka koskevat omaa tilannettasi.

Por Markus